ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:152/1378)

Ciasto z kremem budyniowym i bananami 180

Opis ciasto z kremem budyniowym i bananami: Ciasto z kremem budyniowym i bananami na pysznym i puszystym biszkopcie. Nie jest trudny w przygotowaniu ani czasochłonny, więc z pewnością ten przepis pokocha każdy. Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 2 jajka Sól Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 250 g masła(...)krem waniliowy. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ubitą śmietanę wykładamy na górę ciasta. Wierzch posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Artykuł Ciasto z kremem budyniowym i bananami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Czekoladowy pijak z wiśniami 432

cukier puder oraz kakao, miksujemy. Masę dzielimy na dwie równe  części, do jednej wlewamy połowę rozpuszczonej żelatyny, oraz pokruszone wafelki, mieszamy delikatnie i rozprowadzamy na kakaowym cieście, na krem wylewamy tężejącą już galaretkę, wstawiamy do lodówki na 10-15 minut aby stężała. Resztę śmietanowo-czekoladowej masy zmiksować z resztą płynnej żelatyny, wyłożyć na galaretkę, powciskać osączone z syropu wiśnie(...)posypać pokruszonym wafelkiem Prince polo. Włożyć na całą noc do lodówki. Słodkich wypieków! Uwaga; Zamiast wafelków prince polo polecam Wam posypkę która doskonale sprawdzi się do kremów czy do posypania ciast,są różne do wyboru Cukieteria

Wanilia i Kardamon
Szybkie Brownie 178

Czy da się zrobić pyszne ciasto w środku nocy ? Jasne, że tak :) Tym razem przepis na cudowne czekoladowe, miękkie w środku i delikatnie przypieczone z zewnątrz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szpinakowe ciasto i śródmiejskie sentymenty 152

blaty- uwaga, jest dość delikatne i łatwo się kruszy. Wyciągamy składniki na krem z lodówki. Miksujemy je wszystkie razem, aż otrzymamy gęsty i puszysty krem śmietankowy. Pierwszą warstwę ciasta smarujemy kremem. Drugą kruszymy i okruchami ciasta posypujemy krem. Można też podzielić krem, posmarować nim każdy z blatów, a na wierzch pokruszyć wcześniej ściętą "górkę" wyrośniętego ciasta. Okruchów będzie mniej(...)ciasta dekorujemy owocami i takie cudo chowamy do lodówki. I dajemy mu czas. Pamiętacie z Instagramu czym skończyła się moja niecierpliwość? ;-) . Uwielbiam to ciasto za niebanalny smak i kolor szpinaku, za cytrynowy aromat i świetny krem. Wygląda niezwykle dekoracyjnie, a tak właściwie, to przecież sałatka. Szpinak jest ponoć taki zdrowy...:-) A skoro siedzimy sobie przy kawie i kawałku ciasta

les mirabelles
Ciasto czekoladowe z kremem 148

Mocno czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady. Ciasto jest dość ciężkie i wilgotne dzięki dodatkowi śmietany. Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 190 g śmietany 18% 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 250 g cukru Krem: 330 ml zimnej śmietany 30% 250 g sera mascarpone 1 łyżka(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180ºC. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Ciasto wystudzić. Krem: Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. Dodać mascarpone i miksować dalej do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać do kremu i wymieszać. Około

Bullio
Ciasto czekoladowe z kremem 273

Mocno czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady. Ciasto jest dość ciężkie i wilgotne dzięki dodatkowi śmietany. Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 190 g śmietany 18% 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 250 g cukru Krem: 330 ml zimnej śmietany 30% 250 g sera mascarpone 1 łyżka(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180ºC. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Ciasto wystudzić. Krem: Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. Dodać mascarpone i miksować dalej do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać do kremu i wymieszać. Około

Bullio
Ciasto marchewkowe z kremem kokosowym 176

Ciasto, które miało być tylko ciastem marchewkowym. A zostało ciastem marchewkowo-potrójniekokosowym. Kokos wylądował w kremie, a dzięki zmiksowaniu go na mączkę, krem był naprawdę kremowy. Kokosu nie pożałowałam też do samego ciasta i na sam koniec czym innym mogłam posypać ciasto, jak nie kokosem właśnie?  Ciasto bardzo smakowało Hani, choć ona od kokosu zwykle z daleka. Batoniki Bounty(...)blendera na mączkę.  W osobnej misce na wolnych obrotach delikatnie miksujemy masło z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym.  Do serka dodajemy mączkę kokosową, łączymy i takim kremem przekładamy ciasto. Składniki na polewę: 80 g masła 80 g cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżka zimnej wody  Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy razem do rondelka i na wolnym ogniu

bistro mama
Karpatka 245

kwadraty i obsypane cukrem pudrem przypominały komuś ośnieżone wzgórza Karpat. Ciężko się jednak z tym zgodzić jeśli spojrzy się na podręczniku do gastronomii. One opisują karpatkę jako płat ciasta kruchego wyłożony kremem i przykryty płatem ciasta parzonego. Skąd jednak by nie pochodziła, to bezsprzecznie należy zgodzić się z tym, że jest ciastem naprawdę urodziwym, niezwykle smacznym i szybkim(...)wystygnięcia. W dużej misce miksujemy masło na gładką masę. Dodajemy po jednej łyżce masy budyniowej i miksujemy na najwyższych obrotach dokładnie rozprowadzając budyń, tak aby w kremie nie było grudek. Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą smarujemy kremem i przykrywamy drugą częścią ciasta. Posypujemy wierzch cukrem pudrem

Jacob Tastes
Kruche ciasto z kremem i owocami. Bez glutenu, bez laktozy, bez jajek i bez cukru 119

Tarta z kremem i owocami Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej 150 g masła kokosowego BIO miód Składniki na krem: śmietana ryżowa, deserowa pół szklanki mleka kokosowego (gęsta część) miód 3 listki żelatyny Owoce: borówki maliny winogron Składniki na kruche ciasto zmieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Masę wstawiłam do lodówki na godzinę. Następnie ciasto wyłożyłam(...)Rozpuszczoną żelatynę dodałam do kremu i całość ponownie wymieszałam. Następnie krem wstawiłam do lodówki aby stężał. Po kilku minutach krem wyłożyłam na ciasto. Owoce umyłam, pokroiłam i wyłożyłam na krem. Ciasto ponownie wstawiłam do lodówki. ps. Ciasto wyszło przepyszne. Pierwszego dnia kruche ciasto wyszło niestety troszkę za twarde:) być może dodałam za dużo miodu, może zabrakło śmietany lub siemienia lnianego

nietadieta
Słonecznikowiec 355

się bardzo lekko kroi się i wygląda superowo w przekroju. Uwierzcie mi, że taki słonecznikowiec jest bardzo smaczny i sam się naprasza, aby go zrobiliście. Wszystkie przepisy na ciasta z kremem TUTAJ . Słonecznikowiec - przepis: Składniki: Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki cukru 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady 200 g mąki 40 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)chrupiącego słonecznika. Biszkopt kroimy na dwa równe blaty. Każdy blat nasączamy ponczem.  Pierwszy blat wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na niego wykładamy cały krem i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Ciasto wkładamy na 6-8 godzin do lodówki, aby się zmacerowało. Po zmacerowaniu się ciasta, robimy polewę. W rondelku łączymy wszystkie składniki polewy i gotujemy na malutkim ogniu

Kuchnia Łukasza
Orzechowa Pani Walewska 262

nazwą Pychotka dziś u mnie w wersji z orzechami,powidłami i masą waniliową.   ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g masła 4 żółtka   beza: 4 białka +2 od kremu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szkl. cukru 1 łyżka cukru z wanilią krem budyniowy(...)dolać mleko ze składnikami masy budyniowej. Wymieszać, gotować aż zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.  Zmiksować masło, stopniowo dodawać budyń,pod koniec miksowania dodać ekstrakt z wanilii. Upieczone placki przełożyć kremem. Ciasto odstawić na kilka godzin,a najlepiej kroić następnego dnia kiedy dobrze zmiękną jego warstwy

Kolorowa kuchnia Elki
Leśny deser na zimno 236

galaretkę z jagodami wylać odrobinę kremu malinowego. Ułożyć maliny i zalać pozostałym kremem. Powciskać biszkopty i zostawić do całkowitego stężenia. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: galaretka , jagody , kremówka , maliny , mascarpone

https:KKuchniaMniam
Czarna Zośka 1270

Schłodzone ciasto kroimy na 2 część, jedną część ponownie wkładamy do foremki wyłożonej świeżym papierem, drugą pozostawiamy na blacie kuchennym. 10.   Smarujemy połową kremu ciasto, układamy na kremie ciastka moczone w zimnej kawie. Długość moczenia ciastek zależy od ich twardości. Biszkopty szybciej namiękają. Domowe pierniczki dłużej. Chodzi o to, aby ciastka po namoczeniu były miękkie, ale nie rozpadały się(...)pozostałą część kremu i wyrównujemy. 12.   Galaretkę wykładamy wówczas, kiedy zaczyna tężeć, najpierw wokół brzegów ciasta, aby zapewnić sobie zabezpieczenie, by galaretka nie spływała z ciasta. Dobrze robić to stopniowo. Krem ·         Duża puszka brzoskwiń, u mnie domowe gruszki w syropie, ·         500 ml syropu odsączonych

Leśny Zakątek
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 870

Pyszne ciasto z ptasim mleczkiem i kremem kawowym. Bardzo smaczne, szczególnie na drugi dzień, jak smaki się „przegryzą”. Ciasto ciekawie się prezentuje i stąd nazwa „dziwaczek”. Troszkę się przy nim napracujemy, ponieważ do upieczenia są dwa biszkopty, do tego gotujemy budyń kawowy i na samym końcu ubijamy śmietankę, ale uważam, że warto go przygotować. Ciasto radzę wyciągnąć z lodówki(...)stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier. Posmarować go pozostałym kremem (albo pozostałym kremem posmarować stężałą galaretkę) i położyć go na galaretce stroną posmarowaną kremem. Lekko docisnąć i ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Wierzch: 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Przełożyć ją do szprycy

Mała Cukierenka
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 2580

Pyszne ciasto z ptasim mleczkiem i kremem kawowym. Bardzo smaczne, szczególnie na drugi dzień, jak smaki się „przegryzą”. Ciasto ciekawie się prezentuje i stąd nazwa „dziwaczek”. Troszkę się przy nim napracujemy, ponieważ do upieczenia są dwa biszkopty, do tego gotujemy budyń kawowy i na samym końcu ubijamy śmietankę, ale uważam, że warto go przygotować. Ciasto radzę wyciągnąć z lodówki(...)stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier. Posmarować go pozostałym kremem (albo pozostałym kremem posmarować stężałą galaretkę) i położyć go na galaretce stroną posmarowaną kremem. Lekko docisnąć i ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Wierzch: 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Przełożyć ją do szprycy

Mała Cukierenka