ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1049/1378)

Ptyś z malinowym kremem 181

Wszyscy lubimy ptysie, prawda? Ja także! Jedząc takiego ptysia, czuję się jak małe dziecko i mam wiele pozytywnych wspomnień z dzieciństwa. N igdy nie lubiłam w

Ana Mari's world
Ptyś z malinowym kremem 181

Wszyscy lubimy ptysie, prawda? Ja także! Jedząc takiego ptysia, czuję się jak małe dziecko i mam wiele pozytywnych wspomnień z dzieciństwa. N igdy nie lubiłam w

Ana Mari's world
Jogurtowiec z galaretkami 116

Wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje. Gotowe ciasto dekorujemy odłożonymi galaretkami i ewentualnie owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik na zimno z borówkami → Mini serniczki na zimno z musem z mango i lustrzaną polewą → Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem

Oryginalny smak
Babeczki z kremem porzeczkowym 199

Składniki: na około 30 babeczek 300 g mąki, pół na pół tortowa i krupczatka 200 g margaryny 2 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki

czarrna od kuchni
Przepis #152 FIT Rolada Snikers 119

minut. Jeszcze gorące ciasto zawijamy w ściereczkę na kształt rolady. Pozostawiamy do wystudzenia.  Masa  Daktyle moczymy w wodzie przez około 20 minut. Następnie odsączamy i blendujemy na gładką masę. Orzeszki ziemnie siekamy i dorzucamy do daktyli. Na koniec dodajemy masło orzechowe. Całość dokładnie mieszamy.  Roladę rozwijamy i smarujemy kremem. Ponownie zwijamy. Wierzch polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą połączoną

Health-Fit-Life
Tort bezowy z owocami 254

Czy jest lepszy deser niż beza? Chyba nie ma :)... Składniki: BEZA: 4 białka szczypta soli 240g cukru drobnego do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny 1

Gotuj z Mąką
Świąteczny wianek bezowy cytrynowy z miechunką 154

beza należy do moich ulubionych deserów czy ciast. W tamtym roku próbnie upiekłam pavlovę w kształcie wianka i był to strzał w dziesiątkę. Wersję w czerwonej kolorystyce z granatem i rozmarynem znajdziecie tutaj , to jeden z chętniej odwiedzanych przepisów na blogu. W tym roku postanowiłam przygotować również wianek bezowy, dobrałam do niego krem cytrynowy i ozdobne owoce miechunki, które wspaniale

Gotowanie i blogowanie
Naleśniki z mleka kokosowego (wegańskie) 114

kilka chwil! Pysznie smakują z różnymi kremami, twarożkiem, dżemem, miodem lub nawet same bez żadnego dodatku. W dzisiejszej odsłonie zapraszam na naleśniki odpowiednie dla wegan, które zrobiłam z mleka kokosowego. Naleśniki były bardzo delikatne w smaku z lekkim aromatem kokosu...pyszności :) Podałam je z galaretką malinową domowej roboty 😋 Składniki (6 szt): ciasto naleśnikowe: mleko kokosowe z puszki 400 ml, mąka

kulinarne odsłony pati
Beza z karmelem i kremem śmietanowym - Werther’s Original Soft Caramels 144

Dzień dobry! Czy wiecie jakie dzisiaj jest święto? Tak, tak dziś jest Dzień Dziecka! 😊😊😊 A więc dla wszystkich dzieci, małych i dużych proponuję przepyszna, przesłodką bezę

Życie zaczyna się w kuchni
malinówkowa delicja 151

już nie byłoby to samo! Ciasto jest eleganckie i wysokie; składa się z wielu przepysznych warstw; wygląda bardzo zachęcająco, smakuje obłędnie. składniki: biszkopt: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 2 duże łyżki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru

6niebo
"Gotuj z E.Wedel", czyli słodkie warsztaty z Maestro Czekolady Joanną i Januszem Profus 145

W ubiegłym tygodniu miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach cukierniczych zorganizowanych przez E.Wedel. Było bardzo czekoladowo, słodko i wytrawnie. Zostaliśmy podzielenie na dwie grupy aby przygotować k

Niezły Młynek
Tort o smaku Ferrero Rocher 144

pół. Ja piekłam 2 osobne. Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać dodając proszek do pieczenia. Wymieszać mąkę z proszkiem i kakaem ze zmielonymi orzechami. Całość bardzo delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Jeśli zrobi się to zbyt energicznie biszkopt będzie oklapnięty. Składniki na krem: 300g miękkiego masła (1,5 kostki) 300g czekolady

Mania Wypiekania
Szybki torcik z masą jogurtową 144

gwałtownie zostanie odprowadzony a biszkopt nie opadnie. Ciasto studzić w piekarniku. przygotować masę: Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu (u mnie 500 ml). Rozpuszczoną galaretkę studzić do momentu, aż galaretka zacznie się ścinać. Jogurt przełożyć do wysokiego naczynia i zmiksować, żeby był dobrze napowietrzony. Nadal miksując, powoli dodawać galaretkę. Krem zostawić by zgęstniał. Biszkopt przekroić

Mama Gotuje
Tort miodowy 196

ostygnięcia. Jeszcze ciepłą masą przekładamy upieczone blaty ciasta. Gotujemy polewę. Roztapiamy w garnuszku wszystkie składniki i mieszamy ,aż się ładnie połączą. Dodajemy kawałek Tablerone . Polewamy placka. Kroimy drobno Tablerone i posypujemy wierzch polewy, tak samo czynimy z orzechami włoskimi. RADA Nie dodawajcie więcej niż 4 łyżki kaszy manny. Bo wyjdzie guma nie krem grysikowy. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Tort czekoladowy z kremem jeżynowym 203

Składniki na biszkopt: 5 jajek 100 g cukru lub ksylitolu 80 g mąki pszennej 30 g kakao 40 g mączki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia - opcjonalnie Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 250 g musu jeżynowego 350 g jeżyn+ jeżyny do przybrania 4 łyżki cukru 4 listki żelatyny 1 łyżka gorącej wody Składniki(...)całości, bez odzielania żółtek od białek) ubić na puszysty biały kogel-mogel. W trzech partiach bardzo delikatnie przy pomocy szpatułki wmieszać do jajek przesiane przez sitko suche składniki. Ciasto wylać do foremki 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (boku formy nie smarować masłem!), wyrównać szpatułką i piec w 180`C 35 minut 350 g jeżyn umieścić w rondelku, dodać cukier

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa nutella – przepis i recenzja książki „Słodka kuchnia roślinna” + konkurs 148

Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik, autorki bloga kulinarnego Veganbanda.pl . Ten krem kakaowo-orzechowy posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. My z Milenką jesteśmy oczarowane. Skosztujcie i Wy – domowa nutella z daktyli się poleca Waszej uwadze. Dzisiaj w mojej kulinarnej biblioteczce zagościła książka „ Słodka kuchnia roślinna „. Od razu Wam powiem, że z pewnością będę często wracać(...)wydana, oprawiona w twardą okładkę, zawiera stylowe fotografie deserów, które zachęcają do wypróbowania. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów: – desery – trufle, pralinki i batony – lody – ciasta bez pieczenia – wypieki. Z dużą dozą pewności, każdy amator słodkości znajdzie coś odpowiedniego dla siebie niemal na każdą okazję, bo książka zawiera aż 122 słodkie i zarazem zdrowe propozycje

Dietolog
ciasto kukułka 196

osobnym naczyniu ubijamy na sztywno pozostałą kremówkę. Dodajemy ją do masy czekoladowo kawowej i miksujemy do połączenia się (uwaga: nie za długo aby masa się nie zważyła). składniki na krem śmietankowo krówkowy o smaku kukułki: 300 ml śmietanki kremówki 30% 150 g masy krówkowej kukułka Helio 6 g żelatyny wykonanie: 100 ml schłodzonej kremówki ubijamy na sztywno, dodajemy masę krówkową(...)osobnym naczyniu ubijamy pozostałą kremówkę. Ubitą dodajemy do masy i miksujemy tylko do połączenia. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 2 łyżkach gorącej wody, przestudzoną dodajemy do masy i mieszamy. złożenia ciasta: Wystudzony blat ciasta umieszczamy w foremce, nasączamy go paroma łyżkami naparu. Wykładamy masę czekoladowo kawową. Na masie układamy biszkopty maczane w naparze. Na biszkopty wykładamy masę śmietano kukułkową. Całość posypujemy

Domowy Smak Jedzenia
Miodownik (Stefanka) 272

uzyskania brązowo-złotego koloru. Ciasto po upieczeniu może być bardzo miękkie, więc należy ostrożnie wyjąć je z blachy, najlepiej przeciągając je na deseczkę wraz z papierem do pieczenia. Ciasto twardnieje, gdy przestygnie. W ten sam sposób upiec pozostałe płaty. Do uzyskania gładkiej masy dodałam o 3 łyżki więcej miodu i odrobinę więcej wody, ponieważ masa była zbyt sypka. Najlepiej dodawać(...)masa wyraźnie zgęstnieje, cały czas mieszając, alby nie zrobiły się grudki. Jeśli masa będzie za rzadka, dodaj więcej kaszy. Pod koniec dodać sok i otartą skórkę z cytryny. Krem odstawić do ostygnięcia (może być letni), a następnie podzielić na 3 części i równomiernie przełożyć nim płaty miodownika. Polewa czekoladowa: 4 łyżki masła 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 4 łyżki

Mojewlasne.pl
Cytrynowe Ciasto 159

Kolejne ciasto z serii "Moje ulubione"  Czyli czas aby wam przedstawić ciasto cytrynowe :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki mąki pszenej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa cytrynowa: 2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 12,5 dag margaryny 2 żółtka 2 budynie śmietankowe (duże na 3/4 litra mleka np. Delecta) Pianka(...)krem będzie gotowy gorący wykładamy na nasz upieczony wcześniej biszkopt i zostawiamy do ostygnięcia. Pianka : żelatynę należy rozpuścić i dobrze wymieszać w gorącej wodzie, odstawić do lekkiego przestudzenia. Śmietankę 30% dobrze ubijamy z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Następnie dodajemy letnią żelatynę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Masę piankową wykładamy na masę cytrynową. Górę wykładamy herbatnikami i wkładamy ciasto

W Moim Magicznym Domu
Jeszcze trochę rabarbaru... 138

już z tego wyrosłam... Kwaśne łodygi maczane w cukrze jakoś mi w tym sezonie nie podchodzą, choć dwa lata temu wcinałam, aż mi się uszy trzęsły... Na szczęście w ciastach i deserach wszelakich nadal mnie zachwycają. Tę tartę miałam ochotę przygotować, odkąd zobaczyłam ją w gazetce Pieczenie jest proste , nr 3/2007, czyli ładnych parę lat temu. Połączenie rabarbaru z marcepanem(...)rabarbar jada z przyjemnością, ale bez euforii. Stwierdziłam więc, że będzie to połączenie idealne - każdy znajdzie coś dla siebie. Nie myliłam się! Tarta wyszła wspaniała - słodko-kwaśna, z delikatnym kremem i chrupkim spodem, który nie nasiąka podczas pieczenia. Mmm, pychota! Aż żałuję, że to już tylko wspomnienie... Tarta rabarbarowa z marcepanem Składniki: (na formę do tarty o średnicy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniki z twarogiem 89

Jak przyrządzić doskonałe naleśniki z twarogiem? Poznajcie mój wielokrotnie wypróbowany przepis i przygotujcie wyśmienite domowe naleśniki z białym serem. To naprawdę bułka z masłem! Naleśniki to

Pogotujmy.pl
Tort gruszkowy dla alergika 191

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na
Ekologiczny Olej kokosowy jako kosmetyk. Prosty Przepis na organiczny antyperspirant bez aluminum i parabenów. 411

Olej kokosowy ma wiele zastosowań, również w kosmetyce! Jednym z produktów, które mnie osobiście zachwyciły (używa go również moja rodzina) jest ekologiczny antyperspirant w formie kremu

IzaGotuje

Proponowane wyszukiwania