ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:118/762)

Ucierany makowiec z jabłkami 222

Sprawdzi się tu również domowa polewa czekoladowa. Szybkie ciasto z makiem, to idealne rozwiązanie dla zabieganych. Jeśli tak jak ja (i moja rodzina) lubicie makowce, polecam Wam dziś spróbować tej prostej wersji. Jeśli szukacie innych przepisów na ciasta z makiem polecam Wam np.: delikatna rolada makowa (biszkoptowa) łaciaty makowiec w cytrynowym cieście zawijany drożdżowy makowiec Składniki: (na 2 mniejsze(...)poziom. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Ja dziś robiłam ciasto w dwóch mniejszych foremkach na opcji termoobiegu i piekłam moje makowce około 35 minut. Gdy używam tradycyjnej keksówki piekę ciasto około 10-15 minut dłużej. Ciasto należy obserwować i sprawdzać jego stan patyczkiem. Po wystudzeniu nasz ucierany makowiec z jabłkami można dowolnie ozdobić np. cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Rolada z jabłkami w 45 minut 27893

wpadają w odwiedziny. Roladę robi się bardzo szybko i łatwo, nie ma w niej nic skomplikowanego. U mnie sprawdziła się na medal, kiedy naszego Synka naszła ochota na ciasto właśnie z jabłkami, które uwielbia i które zawsze są w domu. Roladę przygotowuje się ekspresowo i jeśli chodzi o dzieci, jest łatwa w konsumowaniu Blacha: 40x36cm Składniki na roladę(...)mąkę wymieszaną z proszkiem, mieszamy już łyżką do połączenia całości i wylewamy na jabłka. Wkładamy blachę z ciastem do nagrzanego do 180st. piekarnika i pieczemy 20min . Upieczone ciasto wyciągamy od razu z piekarnika na czystą ściereczkę, odwracając je tak by jabłka były na górze, zdejmujemy papier i zwijamy ciasno, tworząc roladę. Zostawiamy zawiniętą w ściereczkę

NiePieprz.pl
Szarlotka z kruszonką - tarta z jabłkami, kruszonką i konfiturą z płatków róży 140

jest mega pyszne ciasto i czy nazwać je szarlotką z kruszonką czy tartą z jabłkami smakuje obłędnie. To jest szarlotka idealna, jak spróbujecie ją upiec zrozumiecie co mówię. Ja mówi lo z Pistachio idealne ciasto podgrzane w piekarniku - nie mikrofali(...)kulką lodów waniliowych. Rozmarzyliście się ze mną? no to teraz do sklepu po kilka gatunków jabłek i pieczemy, jest prosto. A lo dziękuję za ten przepis. Ciasto z jabłkami - tarta to czy nie? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jabłka pieczone pod ciastem francuskim 161

pieczone pod ciastem francuskim to pyszny i aromatyczny deser. Soczyste owoce zapieczone z miąższem przyrządzonym z miodem i cynamonem, a całości dopełnia delikatne ciasto francuskie. Idealnie komponuje się z lodami waniliowymi  i listkiem mięty. Deser niezwykle efektownie wygląda, a wyglądowi dorównuje jedynie smak :)  Czas przygotowania: 15 minut + 15 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: 4 jabłka Łyżeczka(...)cynamonu Łyżeczka miodu ½ opakowania ciasta francuskiego Odrobina masła Jabłka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Następnie przy pomocy łyżki wydrążamy gniazda nasienne (które wyrzucamy) oraz miąższ (który zbieramy).  Wbrew pozorom nie jest to trudne do wykonania, jabłka bez problemu poddają się tekiemu zabiegowi :) Zebrane miąższ siatkujemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy kapkę masła i dorzucamy zebrany miąższ

Kolizje Smaków
Szarlotka na chlebowym spodzie 118

esencję waniliową. Składniki wymieszaj bardzo dokładnie, tak aby powstała z nich gęsta masa. Blachę wysmaruj delikatnie masłem. Wyłóż na nią ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 20 minut. W tym czasie obierz jabłka i pokrój je w plastry. Następnie włóż je do miski, zasyp łyżką cukru i łyżką mąki oraz cynamonem(...)ilość według upodobań). Przygotuj kruszonkę: do miski przesiej mąkę, dodaj cukier oraz masło pokrojone na małe kawałki. Obiema dłońmi rozcieraj składniki. Łączenie ich w jednolite ciasto powinno zająć chwilę. Na podpieczony spód ciasta rozłóż jabłka, lekko je dociskając. Na koniec ciasto posyp kruszonką. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz ok. 25 minut. Podawaj po wystygnięciu. Smacznego Artykuł Szarlotka

365 dni dookoła kuchni
Keks gorzowski 142

wiadomo dlaczego właśnie landsberski ? no właśnie, dlatego że użyto do wypieku tego keksa naszych regionalnych, wyjątkowych jabłek - renety landsberskiej, wspaniała odmiana jabłek, wspaniałe ciasto, nietypowy keks, bo z jabłkami właśnie, ale dzięki temu wilgotny, a jabłka oprócz smaku dodają mu jeszcze  uroku... Składniki: 7 jabłek landsberskich 0,5 szklanki rodzynek 0,5 szklanki żurawiny(...)sparzamy.  W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą, następnie dodajemy olej, żółtka, jabłka, pokrojone orzechy, oraz rodzynki z żurawiną. Wszystko mieszamy ze sobą na koniec dodajemy białka oraz cynamon lub kardamon i bardzo delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej oraz wysypanej bułką tartą keksówki, pieczemy ok 1 godziny. Po wystudzeniu wyciągamy z formy oraz

kgwjanczewo
Jabłkowa chrupanka 85

smacznego. Na kolejny początek chciałabym podzielić się z Wami przepisem, który wykorzystuję dość często ponieważ, jest to ulubione ciasto mojej rodziny. Mam też opracowane sztuczki, żeby przyspieszyć pieczenie takie jak zrobienie od razu większej ilości ciasta czy wekowanie jabłek. Dlatego też lubię tę chrupankę , gdyż wszystkie produkty można przygotować wcześniej a złożenie ich razem zajmuje max. 5 minut(...)minimum godzinę do lodówki. W tym czasie prażę jabłka.  Obrane i pokrojone w kostkę jabłka wrzucam do garnka lub patelnię dodaję cukier do smaku ( wszystko zależy od tego , jak słodkie macie jabłka) i wodę. Smażę/gotuję do miękkości na koniec dodaję cynamon. Trochę studzę. Ciasto po schłodzeniu rozwałkowuję na kształt blachy . Tym razem u mnie

Kuchnia Pełna Emocji
Szarlotka z budyniem 1302

lodówki na kilkanaście minut. Jabłka obieramy , kroimy na mniejsze części. Wrzucamy na patelnię wraz z wodą i cukrem. Smażymy na małym ogniu ,aż większość jabłek się rozpadnie. wystudzamy. Pierwszą część ciasta wałkujemy na wielkość formy i wykładamy nim dno wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i pieczemy(...)Studzimy. Na podpieczony blat wykładamy równą warstwą jabłka. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu używając nieco mniej mleka (3,5 szklanki) Goracy ugotowany budyń wylewamy na jabłka. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na budyń.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 40 min ,aż ciasto będzie rumiane. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Krajanka z jabłkami i solonym karmelem 220

domu jabłka. Nie potrafię sie im oprzeć i mimo kupowania ich na kilogramy, zawsze szybko znikają. Najczęściej surowe, ale od czasu najdzie mnie ogromna ochota na ciasto z jabłkami. Ostatnio przygotowałam taką przepyszną krajankę z jabłkami i solonym karmelem. To coś(...)fanów jesiennych wypieków, prostych przepisów, bardzo słodkich deserów, szarlotek, toffifee, chrupiącej orzechowej kruszonki i cynamonu :) ciasto: 300 g mąki pszennej 50 g cukru 200 g masła 2 jajka kruszonka: 20 g płatków migdałów 80 g odłożonego ciasta (szczegóły w opisie przygotowania) dodatki: 3 jabłka (każde innego rodzaju) łyżka cynamonu karmel: 100 g cukru łyżka masła 200 g śmietanki

Mienta blog
Ciasto salceson 3437

duża ilością jabłek i orzechów włoskich. Ciasto wyglądem przypomina czarny salceson, stąd taka sympatyczna nazwa. Bardzo podobne ciasto można też spotkać pod nazwą ciasto greckie a nawet ciasto wiewiórka. Do wiewiórki jednak dodaje się jeszcze suszone owoce - głównie rodzynki i żurawinę. Ciasto salceson jest niesamowicie wilgotne, nafaszerowane wręcz pysznymi jabłkami i orzechami włoskimi. Uwaga - ciasto mocno uzależniające. Znam

AniaGotuje.pl
Szarlotka na kruchym cieście 224

zimny wiatr. Jednak ta pora roku ma kilka pozytywów, a największym z nich są pyszne, najlepsze, moje naj, najulubieńsze jabłka. A jak jabłka, to musi być szarlotka! Składniki: (na blaszkę 35x45cm) CIASTO: 500g mąki pszennej tortowej 350g zimnego masła 4 żółtka 150g cukru pudru szczypta soli MASA JABŁKOWA: 2 1/2 kg jabłek 500g cukru (więcej lub mniej(...)dodać cukier i cynamon, dusić aż będą miękkie i prawie jednolite. Następnie dosypać bułkę tartą, wymieszać i gorące przełożyć do blaszki, w której jest już pierwszy placek surowego ciasta. Przykryć jabłka drugim, nakłuć w kilku miejscach. Piec w 180'C około 50 minut

Cakes By Kejt
SZARLOTKA TATRZAŃSKA 189

szara reneta.  Szarlotkę wbrew pozorem robi się szybko, jabłka wystarczy zetrzeć na zwykłej szatkownicy dodać cukier, cynamon, a ciasto zagnieść wyłożyć na blaszkę na to jabłka przykryć ciastem i gotowe do pieczenia.   Natomiast jeżeli chodzi o smak jest zupełnie inny od tego, który jest w tradycyjnej szarlotce, głównie dlatego że w szarlotce tatrzańskie jabłka(...)nadaje niepowtarzalny urok. Ciasto 50 dag mąki 25 dag masła 20 dag cukru pudru 2 łyżeczki proszku dopieczenia 3 łyżki śmietany (kwaśnej) 2 żółtka 2-3 kg jabłek cukier cynamon Składniki ciasta zagnieść, podzielić na pół. Blaszkę wysmarować tłuszczem wyłożyć połowę ciast. Blaszkę z wyłożonym ciastem, jaki drugą części ciasta wszawic do lodówki  na 30 minut

RAROSSA
Muffinki jabłkowo-cynamonowe 137

cynamonu oraz 2 łyżkami cukru. Mąkę mieszamy z 1/2 szklanki cukru, sola, sodą oczyszczoną i cukrem wanilinowym. Dodajemy miękkie masło, roztrzepane jajko, maślankę i miksujemy na jednolite ciasto. Do ciasta dodajemy jabłka i mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy na foremek na muffinki, wyłożonymi papilotkami, do 3/4 wysokości i posypujemy wierzch pozostałym cukrem i cynamonem. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach

Na Ciasteczkowych Papierach
Apple pie 90

Apple pie to typowa amerykańska szarlotka przygotowana z dużej ilości pokrojonych w plasterki jabłek oraz z kruchego ciasta. Jest to bardzo proste do przygotowania ciasto, a jego urok tkwi w ułożonej na wierzchu kratce, która przykrywa grubą warstwę cienko pokrojonych jabłek. Apple pie z przyjemnością poczęstowaliśmy Kwiatowego Sąsiada, który opiekował się naszymi roślinkami podczas wakacji. Udostępnij Składniki(...)cytryny Dodatkowo: 2 łyżki brązowego cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Na blat przesiać mąkę, dodać pokrojone w kostkę masło, posiekać nożem. Wsypać cukier i sól, zagniatać ciasto, stopniowo wlewając wodę. Zawinąć w folię spożywczą, włożyć na godzinę do lodówki. Jabłkowe nadzienie: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na plastry używając tarki, gniazda nasienne wyrzucić. Skropić sokiem z cytryny, delikatnie

niecodziennikpary
Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe – przepis krok po kroku 174

kruchych placków. 1. Składniki na ciasto wysypujemy na blat i siekamy nożem, pamiętając, by margaryna lub masło były wcześniej schłodzone w lodówce. 2. Zagniatamy całość dłońmi, aż powstanie gładkie ciasto (gdyby konsystencja była zbyt rzadka, podsypujemy mąką ryżową aż do momentu, gdy ciasto przestanie lepić się do rąk). 3. Z zagniecionego ciasta formujemy kulę, którą zawijamy w folię spożywczą(...)minut do lodówki, by ciasto nieco stężało. 4. Formę wykładamy papierem do pieczenia i natłuszczamy go. 5. 10 minut przed upływem czasu schładzania ciasta, włączamy piekarnik ustawiony na 180 stopni bez termoobiegu. 6. Wyjęte z lodówki ciasto dzielimy na 3 części, każdą rozwałkowujemy i kolejno przekładamy do formy. Gdyby ciasto nie chciało się przełożyć w całości, można to zrobić

Okiem Blondynki by McBlondi

Proponowane wyszukiwania