Na święta jak zawsze piekę sernik, ten jest z brzoskwiniami, pianką i kruszonką. Polecam nie tylko na święta :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNa święta jak zawsze piekę sernik, ten jest z brzoskwiniami, pianką i kruszonką. Polecam nie tylko na święta :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKryzysowy Mazurek wielkanocny – bez jajek, bez masła, bez drogich i trudno dostępnych obecnie składników. Bardzo prosty do przygotowania, tani, smaczny i świąteczny. Stanowi bardzo porządny deser
Dorota SmakujeKolejną propozycją na świąteczne ciasto jest pięknie pomarańczowe ciasto z jabłkami i galaretką brzoskwiniową. Od razu zrobiło się tu tak wiosennie i radośnie, prawda? Czytaj więcej
Ana Mari's worldKolejną propozycją na świąteczne ciasto jest pięknie pomarańczowe ciasto z jabłkami i galaretką brzoskwiniową. Od razu zrobiło się tu tak wiosennie i radośnie, prawda? Czytaj więcej
Ana Mari's worldTo był dobry pomysł kiedy Przemek zażyczył sobie taki tort. Łatwy w wykonaniu, szybki w robocie, jedyne co trzeba zrobić wcześniej, najlepiej dzień - to upiec biszkopt
Moje Małe CzarowanieWitam Was bardzo cieplutko :) Na wielkanocny stół polecam Wam pyszne ciasto, bardzo pomarańczowe i herbaciane. Mocno wilgotne i takie idealne w smaku. Z bardzo chrupiącą skórką
IzabelawkuchniPrzepis na taki sernik znalazłam tutaj ,ale zrobiłam ciut inaczej, tzn.tak samo tylko podwoiłam ilość budyniu i mleka bo jakoś miałam wątpliwości czy 1 budyń wystarczy
Moje domowe kucharzenieMakowiec z ciasta krucho-drożdżowego dłużej zachowuje świeżość niż tradycyjny drożdżowy. Nadaje się do dłuższego przechowywania, zatem można przygotować go z wyprzedzeniem. Ciasto idealne również dla
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Beef Wellington to potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne
Moje Małe CzarowanieNie mogłam się doczekać wypróbowania mąki z zielonego groszku, bo uwielbiam kolorowe, ale jednocześnie naturalne i zdrowe ciasta, co można zauważyć m. in. po wykorzystywaniu zielonego
FitkotDodajemy łyżkę oleju, 4 łyżeczki tartego chrzanu i pół łyżki miodu. Podgrzewamy. Doprawiamy do smaku solą. Gotowe! Na Wielkanoc polecam też: Domowy zakwas na żurek Żurek bez mleka i śmietany Sałatka a’la rosyjska (z jajkiem) Sałatka makaronowa z brokułem Ciasto pleśniak Szybka i prosta szarlotka
Dieta bez mlekaPyszne, kolorowe, słodkie mini mazurki z ciasta kruchego na bazie mąki orkiszowej. Wypełnione pysznym musem pomarańczowym udekorowane bezą. Mini mazurkami pomarańczowymi możemy zrobić dekorację wielkanocną na
Kulinarne pyszności MolkiBabkę tą robiłam po raz pierwszy już lata temu. Tak to czasem jest, że jak coś robi się raz na ruski rok, to o pewnych rzeczach
Smaki Na TalerzuLubicie ciasto czekoladowe? Ja uwielbiam, mogłabym jeść kilogramami. Powstrzymuje mnie tylko jedna rzecz… jego kaloryczność. Z pomocą rozwiązania tego problemu przyszła mi gazeta GoodFood. Nieco podpatrzyłam
Kolizje Smaków