Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami… 704Na specjalną prośbę jednej z czytelniczek, dzielę się dziś z Wami przepisem na pierogi z kapustą i grzybami. Od razu muszę Wam zaznaczyć, że żadną specjalistką
brunetkawkuchni
Makowiec zawijany wg siostry Anastazji 1253Tak jak większość osób nie wyobrażam sobie świąt bez makowca, ale do tej pory jakoś nie paliłam się do jego przygotowania, bo wydawało mi się, że
Domowa Cookierenka Agi
Szybkie maślane ciasteczka 252Szybkie maślane ciasteczka Ekstra kruche, rumiane, delikatne i przepyszne ciasteczka maślane. A w dodatku bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu! Czego chcieć więcej? Składniki
Blog z Apetytem
Rolada biszkoptowa tiramisu 178Dzisiejszy przepis to wariacja na temat słynnego deseru tiramisu, tym razem w wersji zakręconej. Rolada jest lekka, puszysta i absolutnie obłędna w smaku. Delikatny biszkopt, cudowny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Maślane ciasteczka świąteczne 471Maślane ciasteczka świąteczne z malinami Dziś zapraszam na kruche, delikatne i wspaniale maślane ciasteczka przełożone dżemem malinowym. Przepyszne, a do tego bardzo efektowne i pięknie się
Blog z Apetytem
Ciasteczka serowo-cynamonowe 178Ciasteczka serowo – cynamonowe Polecam Wam dziś gorąco przepis na przepyszne i bardzo łatwe w wykonaniu ciasteczka serowo-cynamonowe. Są tak smaczne, że znikają w mgnieniu
Blog z Apetytem
Cynamonowa rolada drożdżowa 271Składniki: Ciasto: 1/4 kostki drożdży 1/2 szkl cukru szklanka mleka cukier waniliowy 2 łyżki masła 2 szkl mąki krupczatki 2 żółtka Nadzienie: 200g masy marcepanowej 2
Luźna Kuchnia
Jak przygotować kutię? 250Jak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Miodownik z orzechami 895moim domu na święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć miodownika pełnego orzechów i miodu zatopionego w karmelu ....... Życzę Wam miłego świętowania, u mnie śnieg prószy zrobiło się wreszcie prawdziwie świątecznie...:) Składniki Ciasto miodowe: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki margaryny Palma Bielmar 1/2 szklanki drobnego cukru 2 czubate łyżki śmietany 18% 2 duże jajka 2 łyżki miodu prawdziwego
Wanilia i Kardamon
Wyjątkowe torty na Święta Bożego Narodzenia! 498RED VELVET CAKEprzepis klikTort czekoladowy z kremem!Ciasto o niesamowitym i niepowtarzalnym smaku. Jest w smaku bardzo subtelne, dodatek mięty sprawia że jest lekkie i niesamowicie
SMYKWKUCHNI
Pierniczki od razu miękkie 287Pierniczki od razu miękkie Szybkie pierniczki, które można upiec nawet w dzień wigilii, gdyż są od razu miękkie. Przepis jest prosty szybki w wykonaniu. Pierniczki są
Blog z Apetytem
Piernik korzenny - świąteczny 241Ciasto to piekę tylko raz do roku - na Święta Bożego Narodzenia. Należy je przygotować co najmniej 2-3 tygodnie przed upieczeniem, musi przez ten czas dojrzewać. Ma to swoją zaletę, bo można zrobić je wtedy, gdy mamy więcej czasu i upiec je dopiero 2-3 dni np. przed świętami.Dlatego dziś tylko część pracy ...Dalszy ciąg później. Ciasto
Proste Potrawy
Wigilijne uszka z pieczarkami 198Dziś przedstawiam przepis na uszka wigilijne , ale nie z grzybami jak każe tradycja, ale z pieczarkami . Pieczarki odpowiednio zaczarowuję przyprawą oregano i do złudzenia przypominają grzyby
Kawa z mlekiem
Wigilijne uszka z pieczarkami 289Dziś przedstawiam przepis na uszka wigilijne , ale nie z grzybami jak każe tradycja, ale z pieczarkami . Pieczarki odpowiednio zaczarowuję przyprawą oregano i do złudzenia przypominają grzyby
Kawa z mlekiem
Pierniczki bożonarodzeniowe II wg Aleex 248Wśród smakołyków przygotowanych na Boże Narodzenie nie może zabraknąć pierniczków. Piekę je co roku, czasami nawet po dwa, trzy razy w sezonie. Dlaczego? Bo zazwyczaj Dario wyjada z puszki te korzenne ciasteczka i gdy zbliżają się święta, jest ich zdecydowanie za mało. Wiele lat temu, kiedy upiekłam pierniczki pierwszy raz, byłam przekonana, że nic im nie zagraża(...)później zmiękną (należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku). Bardzo długo i dobrze się przechowują (nawet kilka miesięcy). Można upiec je kilka tygodni przed świętami, a polukrować tuż przed Bożym Narodzeniem. Smacznego. Pamiętajcie o prezentach dla swoich bliskich: ZOBACZ TUTAJ
W mojej kuchni