Ciasto znikające w mgnieniu oka. Kruchy cieniutki spód idealnie komponuje się z nadzieniem jabłkowo-klonowym. Pomimo braku cukru jest ono odpowiednio słodkie i aromatyczne, a to za sprawą naturalnej słodyczy jabłek polanych syropem z cynamonem
Milion SmakówPo całym tygodniu opadów weekend przywitał nas ładną słoneczną pogodą. Nie ma więc większej przyjemności niż usiąść sobie w niedzielne popołudnie za domem z filiżanka kawy
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiaj w końcu zawitała do nas wiosna, co prawda wieje zimny wiatr ale w końcu mamy słońce! Mam nadzieje, że taka pogoda utrzyma się jak
ciastkarnia na kruchym spodzieŚwiąteczne wypieki czas zacząć :) W tym roku zdecydowanie stawiam na ciastka i pierniki. Dzisiaj pyszne marcepanowe ciasteczka, delikatne i kruche. Bardzo je lubię, choć ciasto łatwe do obróbki nie jest, gdyż się je źle wałkuje. Ale zapewniam, że warto się odrobinę pomęczyć dla efektu końcowego :) SKŁADNIKI: 150 g miękkiego masła 3 płaskie łyżki cukru pudru 100 g marcepanu 1 żółtko
Kuchnia w opałachCzas przygotowania: 70 min.Składniki na ok. 20 ciastekKoszt przygotowania: 8,00 złSKŁADNIKI:2 szklanki mąki pszennej200 g masła lub margaryny1/2 szklanki cukru3 łyżki suszonej żurawiny2
kulinarnyJaochotę. Wyszła z tego idealna, imprezowo-sylwestrowa przekąska. Kruche babeczki:2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki krupczatki250g margaryny3 żółtka1 łyżeczka soliFarsz:2 średniej wielkości cebule 500g mielonego mięsa500g pieczarek 1/2 puszki kukurydzy200g żółtego sera1/2 pęczka zielonej pietruszki2-3 łyżki majonezusól, pieprz, papryka słodka, papryka ostraKruche babeczki:1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy
Szefowa kuchninastępnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.Pasta doskonale smakuje z różnego rodzaju pieczywem, można nią również napełniać uprzednio upieczone kruche babeczki lub miseczki z ciasta francuskiego
Mix smakupieczenia posmarować wierzch i boki ciasta - ten sok jest jak syrop i na cieście robi słodką glazurę jak ciasto dobrze wystygnie posypać pudrem cukrem ciasto filo przypomina ciasto francuskie choć jest mniej kruche............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZdrowa alternatywa dla typowych kruchych tart. Słodka, chrupiąca, delikatna. Ciasto świetnie komponuje się z delikatną, piankową masą. Idealnie nadaje się na śniadanie: połączenie węglowodanów, niskiej ilości tłuszczów oraz spora ilość białka dostarcza już od rana właściwości odżywczych, a słodki posmak podnosi poziom hormonu szczęścia. Zacznijmy dzień od zdrowego śniadania :)Ciasto: 1/2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej1 jajko1/4 kostki masła
CzarnawisienkaCzego nie ma w internecie to nie istnieje, zgodnie z tym często powtarzanym hasłem przez mojego łasucha (twierdzi, że naprawiał kable i elektronikę zanim zaczął
ciastkarnia na kruchym spodzieRobiłam ostatnio porządki w swoich zapasach kuchennym i odkryłam jeszcze jedną puszę z masą makową, Chyba uchowała się jeszcze z świąt. W końcu jak to mówią
ciastkarnia na kruchym spodzieDomowe bułki i drożdżówki wręcz uwielbiam, nie ma nic lepsze niż zapach świeżego pieczywa w domu. Dzisiaj postanowiłam wykorzystać przepis na makowe specjały. Bardzo je lubię
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiejszy dzień jakoś nie naprawa mnie optymizmem, w sumie nie wiem czemu, może trochę widok za oknem? pogoda niezbyt ciekawa, wczoraj było zdecydowanie lepiej, dużo słonka
ciastkarnia na kruchym spodzieKolejny przepis, to kruche i bardzo słodkie, domowe ciasteczka z orzechami. Tak troszeczkę udziela nam się już ten przedświąteczny klimat, dlatego postanowiliśmy zrobić coś orzechowego i słodkiego. Jesień to okres z którym kojarzą nam się poza piernikami, również ciasteczka i orzechy. Przepis jak większość na naszym blogu jest bardzo prosty, a jedzenia dużo i wiele, wiele przyjemności. Przepis Składniki(...)temperaturze 175’C (termoobieg 160’C). Jeszcze ciepłe ciasto, ale nie gorące, kroimy najpierw w kostkę, a potem w trójkąty. Najlepiej sprawdza się kostka wielkości ok 7-10 cm, wtedy są one dość małe, a nie rozwalają się, bo musimy pamiętać, że te ciasteczka są bardzo kruche. Gdy już zupełnie ostygną, roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę i maczamy
KasiaiKrzysiu.pl