ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:744/1040)

Pączki czekoladowe 92

zostało coś w domu, siadamy w towarzystwie z kawą i smakujemy! Polecam dziś taki relaks Pączki czekoladowe Pączki serowe na serku homogenizowanym czekoladowym SKŁADNIKI: 3 jajka 300 g serka czekoladowego homogenizowanego Rolmiecz łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie cukru z wanilią olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam mikserem z cukrem waniliowym, gdy się połączą(...)powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa powinna być dość gęsta. Miksuję do połączenia. W szerokim garnku rozgrzewam olej – tak na wysokość 4- 6 cm. Sprawdzam małym kawałeczkiem ciasta czy olej jest wystarczająco gorący – jeśli skwierczy to zaczynam smażenie. Jeśli nie, czekam jeszcze chwilę z testem. Pączki będą chłonęły zimny olej. Łyżką nabieram porcje ciasta i zsuwam drugą prosto

Zasmakuj Kuchni
Domowe wafelki do lodów (bez mleka) 269

drugą stronę i smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Po usmażeniu przekładamy ciasto na papierowy ręcznik i zaczynając od dołu rolujemy w kształt rożka. Trzeba to zrobić szybko, gdyż ciasto po zdjęciu z patelni błyskawicznie twardnieje. Jeśli na dole został nam otwór można ścisnąć palcami końcówkę rożka i przytrzymać, aż nie stwardnieje. Rożki najlepiej przytrzymać chwilę zawinięte w ręcznik papierowy(...)następnie można je wstawiać do wysokich szklanek do wystygnięcia. Szklanka powinna zabezpieczyć je przed rozwinięciem się. Do wafelków można przygotować także domowe lody bez mleka: Lody truskawkowo-bananowe Lody czekoladowe Lody arbuzowe

Dieta bez mleka
Babka waniliowo czekoladowa 294

Pyszna babka dla każdego, bo jest zarówno czekoladowa jak i waniliowa. -- Skład: 2 szklanki mąki, 1 szklanka oleju, 1 szklanka mleka, 1 szklanka cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, 4 jajka, 2-3 łyżki kakao, masło do posmarowania formy. Cukry i jajka ubijamy w mikserze 2-3 minuty, potem dodajemy olej i mleko... kolejne 2 minuty. Następnie dodajemy(...)mąkę z proszkiem i ubijamy jeszcze 2 minuty. Potem odlewamy część ubitego ciasta, a pozostałe mieszamy dalej dodając kakao. Jak masa będzie za gęsta po wsypaniu kakao, to dodajemy kapkę mleka. Smarujemy  formę masłem i nalewamy przygotowane ciasto... wg uznania, które najpierw białe czy czarne ... Pieczemy w 175 st. C / 25 minut  i  potem

chleba naszego
Tort czekoladowy 486

szkl wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru Masa nutellowa: 500 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 400 g nutelli lub innego kremu czekoladowego Dodatkowo: 2 mleczne czekolady na polewę * jajka niespodzianki ciasteczka oreo ulubione dziecięce czekoladki   Biszkopt: Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i nadal ubijać na sztywną(...)jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mieszając na najmniejszych obrotach połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wylać biszkopt. Ciasto piec ok 30 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu przekroić na 3 blaty. Masa nutellowa: zimną śmietankę ubić ze śmietan-fixami na puch. Nadal ucierając dodawać

Smakołyki Asi
CRUMBLE z owocami 154

pyszności. O tym kremie napisze osobny post :) Składniki: 2 jabłka 1 gruszka garść mrożonych malin garść mrożonych jagód truskawki garść musli miód odrobina masła płatki migdałów Składniki na kruche ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g masła, w temperaturze pokojowej 100 g drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego W naczyniu umieścić miękkie masło, mąkę, cukier oraz cukier wanilinowy(...)odstawić. Wykonanie: Owoce umyć, osuszyć, obrać, pokroić w kostkę. Umieścić w ramekinach (kokilkach), dodać po odrobinie masła, polać miodem, obsypać musli. Ja dodatkowo dołożyłam po jednej  łyżeczce czekoladowego kremu GANACHE. Przygotowaną wcześniej kruszonkę wykładamy na owoce. Posypujemy migdałami. Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia się kruszonki, ok. 25-30 minut, w temperaturze 180°C (grzałka góra

Fiołkowe Talerze
Muffiny z czekoladą i pomarańczą 170

Moich muffinów nie nazwałam czekoladowych, bo czekolada jest obecna w kawałeczkach. Dzięki temu muffiny są piegowate w środku, a jedząc je napotkacie na pyszne kawałki czekolady w całości. To pyszny efekt. Aby wzbogacić smak moich muffinów dodałam do nich skórkę z pomarańczy oraz kawałek pomarańczy na wierzch. To da także ładny efekt wizualny. Zapraszam Was także na kilka przepisów(...)inne muffiny: – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe MUFFINY z czekoladą i pomarańczą Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut Składniki: – 150 g masła – 150 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej) – 2 pomarańcze – 300 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Muffinki czekoladowe z… czekoladą 212

Banalnie proste i szybkie w wykonaniu, mięciutkie i bardzo czekoladowe. Użyłam gorzką czekoladę można oczywiście dodać mleczną. Z przepisu wychodzi 12 babeczek. Składniki: 2 całe jaja 3 łyżki oleju 150ml mleka 200g mąki 100g cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 100g czekolady Jaja, mleko, olej wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać sypkie składniki(...)Stopniowo dodawać do płynnej masy sypkie składniki. Wymieszać, tylko do połączenia składników. nie męczyć ciasta :). Na koniec dodać pokrojoną w mniejsze kawałeczki czekoladę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C ok 25 minut. Może polubisz mnie na Facebook? https://www.facebook.com/kochamczekoladeAK/ będzie mi bardzo miło. Dziękuję i życzę smacznego

Kocham Czekoladę
Empanadas z bananami i czekoladą (White sugar free) 183

francuskiego ok 330 g  150 g orzechów laskowych szczypta soli 50 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki kremówki 36% 2 banany (ok. 200g) 1 jajko Wykonanie :  1. Ciasto francuskie rozwałkować i podzielić na 12 równych części. 2. Orzechy uprażyć i zdjąć skórkę. Jeszcze ciepłe przełożyć do misy blendera wraz z odrobiną śmietanki kremówki oraz szczyptą soli. Zmielić(...)Skropić sokiem z cytryny.  4. Do masy orzechowej dodajemy startą na wiórki gorzką czekoladę. Wymieszać dokładnie.  5. Na środek każdego kwadratu wykładamy łyżkę masy orzechowo-czekoladowej i na niej układamy plasterek banana. Składamy każdy kwadrat po przekątnej tak by powstał trójkąt. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Pieczemy w temperaturze

vaniliowoczekoladowa
Daktylowe ciasteczka z bakaliami i czekoladą 164

łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia garść żurawiny garść pestek słonecznika garść orzechów włoskich garść pestek dyni 2 łyżki sezamu 50g posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelek czekoladowych Jeśli daktyle są mocno suche, twarde, należy zalać je gorącą wodą i pozostawić na ok 15 minut, następnie wodę zlać. Masło z miodem podgrzać do rozpuszczenia. dodać pokrojone daktyle, zmiksować blenderem(...)masy daktylowej dodać jajko, wymieszać. Wsypać obie mąki z proszkiem i kakao, wymieszać. Orzechy i żurawinę posiekać. Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni. Wszystkie bakalie i czekoladę wsypać do ciasta, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać i układać na blasze. Piec ok 12 minut w temp. 170stC. Ciasteczka po upieczeniu są miękkie, po wystudzeniu stają się bardziej

Obiad gotowy
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 128

około 13 sztuk) 150g ciastek typu markizy chałwowe (u mnie z Cukrów Nyskich)  60g oleju kokosowego 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 łyżka syropu z agawy/płynnego miodu Polewa czekoladowa (opcjonalnie): (*) 3-4 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie(...)wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku). (Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.) Jeśli masa nie nadaje się do formowania - należy ją schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe - przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Trufelki świetnie smakują w wersji solo, ale można również je ozdobić polewą lub kulki całkowicie

Di gotuje
Czekoladowy tort z owocami 112

Mąż tak jak i moja ukochana Mamusia i Michaś jest z kwietnia. Także torcik dla Niego musiał być obowiązkowo. Tym razem czekoladowy z pysznym dżemem jagodowym i owocami. Nie za słodki, taki w sam raz.  Składniki : * 6 jajek * szklanka cukru * 1,5 szklanki mąki pszennej * 0,5 szklanki kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * słoiczek dżemu jagodowego * szklanka wrzątku(...)połowy pomarańczy  * litr kremówki  * serek mascarpone  * łyżka cukru pudru * owoce do dekoracji Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać

Magiczne Życie Marty
,,Czekoladowe makaroniki z nutellą’’ 107

kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru 3 łyżeczki kakao Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki nutelli 2 łyżeczki nalewki czekoladowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy(...)białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną

Podróż w kulinaria
Rozkoszne ciasto ucierane II - łatwe 163

łyżeczka proszku do pieczenia -pół margaryny- rozpuść i odstaw do wystudzenia -orzeszki arachidowe naturalne niesolone, połówki -truskawki - mak niebieski około 4 łyżki  Skworcu -jabłka pokrojone w cząstki POLEWA CZEKOLADOWA - 3 łyżki masła - 2 lyżki kakao naturalnego  Skworcu -3 łyżki cukru cynamonowego Diamant .  Polewa nabierze wspaniałego aromatu -2 łyżki wody Rozpuść w kąpieli wodnej i mieszaj do powstania(...)puszystej masy. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połącz miksując Dodaj chłodną maragrynę. A na końcu mak. Okrągłą formę do tarty lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Połóż kawałki jabłek. Wierzch posyp naturalnymi orzeszkami. I włóż do piekarnika ,na nie więcej, niż 190 stopni , około 35-45 minut. Sprawdzaj. Do suchego patyczka. Wyciągnij ciasto, przełóż na talerz

Z Kuchni Do Kuchni
Zdrowsza wersja kremu NUTELLA 851

Każdy zna, prawie każdy lubi ale czy trzeba iść po nią do sklepu?. Zdecydowanie nie trzeba! do tego możemy uczynić z takiej domowej nutelli zdrowy krem

Kuchnia PROzdrowotna
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 336

mieszankę czekolady i masła i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20-30 minut.  Dodatkowo ok. 500-600 g owoców (mogą być mrożone porzeczki, maliny, jeżyny) płatki ciemnej czekolady Składanie tortu Spodem będzie brownie(...)trochę owoców i posypujemy płatkami czekolady. Na tym układamy blat bezowy i smarujemy go delikatnie kremem (tak aby beza za bardzo nie popękała), następnie znów trochę owoców i płatków czekoladowych. Na to kolejny bezowy blat, reszta malinowego kremu, reszta owoców i płatki czekoladowe. Taki tort najlepiej jeść od razu, chociaż na drugi dzień też wspaniale smakuje. Smacznego! (function

Symfonia Smaków
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 268

razem na blogu ciasto zrobione przez moją starszą córkę, rewelacyjny sernik na zimno. Inspirację czerpała z książki Doroty Świątkowskiej  Moje wypieki , ale tym razem postanowiła wzbogacić go o ciasteczkowy spód. Sernik robi się bardzo szybko, a samo wykonanie nie jest zbyt skomplikowane. Najgorsze jest tylko to czekanie..., choć na szybko można się zadowolić wylizaniem miski :-).   Sernik na zimno(...)białą czekoladą i truskawkami Składniki Na spód: 180 g czekoladowych ciastek wieloziarnistych 2 łyżeczki kakao 60 g roztopionego masła Na masę serową 500 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 300 g białej czekolady ziarenka z 1 laski wanilii 150 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżki żelatyny 500 g świeżych  truskawek  Wykonanie: Ciasteczka miksujemy razem  masłem

Kulinarne przygody Gatity
Mocno czekoladowe muffiny z masłem orzechowym! 135

Nigelli: Składniki suche : 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku 0,5 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka czekolady mlecznej Milka (lub groszki/łezki czekoladowe do pieczenia) Składniki mokre: 1 szklanka mleka 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka esencji waniliowej Nadzienie : 12 łyżeczek masła orzechowego Przepis : Składniki suche (oprócz czekolady) przesiewamy w osobnej miseczce(...)wszystko mieszamy. Składniki mokre łączymy w drugiej miseczce, a następnie dodajemy do składników suchych i dokładnie mieszamy całość łyżką. Do formy silikonowej bądź do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masła orzechowego i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Wierzch możemy posypać kolorową posypką. Muffiny pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200C. Należy pamiętać o tym, aby piekarnik był nagrzany. Smacznego

Emcia Pichci
Sernik gotowany - najprostszy 2758

łyżeczek żelatyny (zależy od gęstości sera) 500 ml śmietanki kremówki POLEWA: 10 dag masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek dowolnej śmietany 1 łyżeczka żelatyny DODATKOWO: herbatniki czekoladowe do wyłożenia dna formy garść siekanych orzechów i płatków migdałowych - niekoniecznie WYKONANIE: W garnku umieścić ser, całe jajka, cukier, żelatynę i cukier waniliowy. Podgrzewać cały czas mieszając. Kiedy w masie(...)Odstawić z palnika i nadal mieszać, aż masa zacznie stygnąć i lekko gęstnieć. Polewę wylać na schłodzony sernik, wierzch posypać orzechami i migdałami. Formę ponownie wstawić do lodówki aby ciasto całkowicie stężało. Sernik sprawdził się jako deser na grillowej imprezie. Przygotowany tuż przed nią, wprawdzie nie zdążył do końca stężeć, ale i tak dobrze się kroił i wspaniale smakował

Kuchenne zapiski Edyty
pizza z arbuza 177

składniki: 1 mały arbuz 200 – 250 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku dowolne owoce: maliny, jeżyny, borówki, poziomki… starta czekolada biała, mleczna, gorzka

Domowy Smak Jedzenia
TORT RAFAELLO 182

jest mdły i za słodki jak tradycyjne torty. Po zjedzeniu jednej porcji nie ma się dość, a wręcz przeciwnie, chciałby się jeszcze... Jest on trochę pracochłonny, ale takich ciast nie piecze się na co dzień - przeznaczone są one na specjalne okazje. Przygotowałam go już jakiś czas temu, specjalnie na urodziny mojej najmłodszej siostry. Z talerzyków zniknął błyskawicznie. Smakował całej rodzinie(...)połowy cytryny 2 łyżki wody z mleka kokosowego Dodatkowo: dżem np. pomarańczowy, brzoskwiniowy, morelowy, mango lub inny koloru pomarańczowego ( ja dałam o smaku marakuja-mango) 100 g białej czekolady czekoladowe ażurki lub coś innego do dekoracji wiórki kokosowe Wykonanie: Biszkopt: Pierwszy biszkopt wykonujemy z połowy podanych składników. I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
TORT RAFAELLO 197

jest mdły i za słodki jak tradycyjne torty. Po zjedzeniu jednej porcji nie ma się dość, a wręcz przeciwnie, chciałby się jeszcze... Jest on trochę pracochłonny, ale takich ciast nie piecze się na co dzień - przeznaczone są one na specjalne okazje. Przygotowałam go już jakiś czas temu, specjalnie na urodziny mojej najmłodszej siostry. Z talerzyków zniknął błyskawicznie. Smakował całej rodzinie(...)połowy cytryny 2 łyżki wody z mleka kokosowego Dodatkowo: dżem np. pomarańczowy, brzoskwiniowy, morelowy, mango lub inny koloru pomarańczowego ( ja dałam o smaku marakuja-mango) 100 g białej czekolady czekoladowe ażurki lub coś innego do dekoracji wiórki kokosowe Wykonanie: Biszkopt: Pierwszy biszkopt wykonujemy z połowy podanych składników. I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Caffe Latte - ciasto 403

biszkopty.  3. Krem czekoladowy: - 150 g masła (o temp. pokojowej) - 2 łyżki cukru - 120 g serka mascarpone - 50 g masła czekoladowego Masło ucieramy na puch, dodajemy masło czekoladowe, cukier i na koniec serek mascarpone o temp. pokojowej. Wykładamy na dolny, wcześniej nasączony biszkopt. Przykrywamy biszkoptami, które po ułożeniu nasączamy ponczem. 4. Krem z mlekiem w proszku - 150 g margaryny(...)ponczem.  5. Bita śmietana - 500 ml śmietany mocno schłodzonej - 2 szt śmeitan-fix Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy zagęstnik, na sam wierzch posypujemy startą na tarce czekoladą.  Ciasto jest przepyszne! Polecam

SMYKWKUCHNI
Staropolski piernik dojrzewający z orzechami, skórką pomarańczową i rodzynkami 112

piernik w kilku małych foremkach aluminiowych, gdyż sprawdza się idealnie jako świąteczny prezent. Pierniki pieczemy ok. 50 - 60 minut w średnio nagrzanym piekarniku do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasta są twarde, ale po 2-3 dniach kruszeją i są przepyszne. Piernik staropolski zachowuje świeżość bardzo długo, dlatego z powodzeniem można podać go jeszcze w Sylwestra lub w Nowy Rok. Fajne(...)pierniczki z mąki żytniej , Ciasteczka korzenne z lukrem , Tradycyjne świąteczne pierniczki , Śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Piernik możemy przełożyć dobrymi domowymi powidłami lub masą czekoladową. Doskonale smakuje piernik przełożony masą orzechową i polany czekoladą

Korniszonki
Staropolski piernik dojrzewający z orzechami, skórką pomarańczową i rodzynkami 134

piernik w kilku małych foremkach aluminiowych, gdyż sprawdza się idealnie jako świąteczny prezent. Pierniki pieczemy ok. 50 - 60 minut w średnio nagrzanym piekarniku do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasta są twarde, ale po 2-3 dniach kruszeją i są przepyszne. Piernik staropolski zachowuje świeżość bardzo długo, dlatego z powodzeniem można podać go jeszcze w Sylwestra lub w Nowy Rok. Fajne(...)pierniczki z mąki żytniej , Ciasteczka korzenne z lukrem , Tradycyjne świąteczne pierniczki , Śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Piernik możemy przełożyć dobrymi domowymi powidłami lub masą czekoladową. Doskonale smakuje piernik przełożony masą orzechową i polany czekoladą

Gotujemy i jemy
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 338

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady

Szalona Kuchnia Eweliny
TORT STRACCIATELLA 161

pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Biszkopt kroimy na 3 blaty. Masa straciatella: Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody(...)sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i ubijamy do połączenia składników, dodajemy serek mascarpone, sok z cytryny miksujemy razem. Żelatynę . podgrzewamy, . aż . się . rozpuści. . Do . masy . dodajemy . wiórki . czekoladowe . i . lekko . ciepłą . żelatynę . i . mieszamy. W tortownicy z obręczą układamy jeden blat biszkoptu, nasączamy kawą. Wykładamy 1/3 część masy równo rozsmarowujemy, przykrywamy drugim blatem, również

RAROSSA
BROWNIE Z MAKIEM I MARCEPANEM 114

marcepanu Polewa: 40 g masła 120 g gorzkiej czekolady W rondlu roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy, aż do jej rozpuszczenia. Od razu polewamy nią ciasto i dekorujemy np. cukrowymi gwiazdkami. Wykonanie: do rondla wlewamy mleko, dodajemy masło, połamaną czekoladę, przyprawę do pierników, kakao oraz kawę, mieszamy, gdy wszystkie składniki ze sobą połączą ściągamy z gazu(...)cukrem do białości, na koniec dodajemy do nich proszek do pieczenia i mieszamy, odstawiamy w drugiej misce ubijamy białka ze szczyptą soli, odstawiamy do masy żółtkowej dodajemy przestudzoną masę czekoladową, mieszamy, następnie dodajemy mak i znowu mieszamy, aż   do połączenia się składników, na koniec do masy dodajemy ubitą pianę z białek, całość delikatnie jeszcze raz mieszamy i przekładamy

Słodkie zapomnienie
NALEŚNIKI Z CYNAMONOWYM TWAROGIEM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 131

Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier, wodę i mleko dokładnie mieszam (mąkę dodaję stopniowo, zaczynając od jednej szklanki, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta na naleśniki). Następnie wbijam jajka, mieszam. Odkładam ciasto na czas przygotowania farszu, po tym czasie dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Przygotowuję farsz: dokładnie rozcieram twaróg z żółtkiem i cukrem, dodaję cynamon i mieszam(...)Polewa: śmietanę podgrzewam, dodaję czekoladę podzieloną w kostki, chwilę czekam, zdejmuję z ognia, mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Naleśniki smaruję masą serową, zwijam. Układam na talerzu, polewam przygotowaną polewą czekoladową i posypuję perełkami. #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski Konkurs z Olejem Wielkopolskim - klik

JejKuchnia
Czekoladowo truskawkowe bezy 109

Deser który zachwyci rodziną, gości. Jest prosty do zrobienia.Suche bezy można przechowywać trzy dni. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. bezy: 1/2 szklanka białek 180 g cukier kryształ

wesoła kuchnia
Sernik z orzechami w miodzie 111

osób uważa, że sernik to nie ciasto lecz deser, mnie to nie przeszkadza. Jak zwał tak zwał, ale to i tak moje ulubione ciasto. Tym razem udało mi się połączyć sernik z warstwą orzechów w miodzie. Sernik pachnie miodem, chrupie orzechami i powala swoją aksamitnością, a do tego wszystkiego jest(...)puszka mleka skondensowanego słodzonego • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 cukier wanilinowy Warstwa orzechowa • 1,5 szklanki orzechów włoskich • 1/3 szklanki miodu • 1 cukier waniliowy • 1/2 szklanki śmietanki 30% Polewa czekoladowa • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady • 3 łyżki śmietanki 30% • połówki orzechów włoskich do dekoracji Wykonanie: • Ser, mleko skondensowane, mąkę i cukier waniliowy przełożyć do miksera i  przemieszać

To co kocham
Czekoladowe muffiny z gruszką. 112

ekspresowo a to chyba wystarczy aby Was zachęcić do ich przygotowania. Składniki na około 10 sztuk; 15 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 torebka budyniu czekoladowego 5 dag cukru (lub więcej) 2 jajka pół szklanki mleka 6-7 łyżek oleju 1 duża gruszka Przygotowanie; Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki sypkie tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier(...)miski wlewamy składniki mokre czyli mleko, olej i jajka. Widelcem roztrzepujemy  dokładnie jajka a następnie składniki mokre wlewamy do składników suchych. Widelcem mieszamy tylko do połączenia składników. Jeśli ciasto jest za gęste wtedy dolewamy kilka łyżek mleka. Do formy na muffiny wkładamy papilotki, do każdej wkładamy ciasto do 3/4 wysokośći dołka. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę

Radość kipiąca uśmiechem.
Kokosowe Magdalenki czyli Slodki Czwartek odc.100 231

kokosowe. Delikatne ciastka, błyskawiczne, smaczne choć, tak jak i  Sosny , mnie nie powaliły. Zabrakło mi w nich wilgoci... następnym razem zdecydowanie dodam do nich dodać masło i wiórki czekoladowe ale wtedy nie będą już bez mleczne więc nie każdy sobie podje :) Kokosowe Magdalenki 100 g mąki 30 g wiórków kokosowych 30 ml mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki(...)utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Cały czas miksując dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko kokosowe oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do foremki do magdalenek (po ok. 1 łyżce do gniazda). Piec w 190 ° C przez 15 minut. Pozostawić w foremce do przestudzenia. Wyjąć i podawać oprószone cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowe płatki kukurydziane 88

Szybka, słodka przekąska z tradycyjnych płatków kukurydzianych. Składniki: 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao Wykonanie: Masło

Tradycyjna Kuchnia
Pancakes czekoladowe z budyniem bananowym 164

już kilka inspiracji. Zapraszam do lektury :)   Budyniowe propozycje: 1. Budyń bananowy 2. Domowy budyń czekoladowy z cynamonem i truskawkami 3. Kokosowy budyń jaglany z gorącym musem malinowym 4. Czekoladowy budyń jaglany z orzechami 5. Waniliowy budyń owsiany z orzechami 6. Kokosowy budyń jaglany z czekoladą Pancakes: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka(...)łyżeczka miodu   Dodatkowo :  1 porcja budyniu bananowego   Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę

Chocolate Muffin Blog
ciasto weselna dama 382

sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, ubijamy. Dodajemy żółtka, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz makiem i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy delikatnie np. drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe(...)budyń na mleku i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo ostygnięty budyń, cały czas miksujemy do uzyskania kremowej masy. dodatkowo: herbatniki szkolne spirytus polewa czekoladowa wykonanie placka: Na zimny biszkopt rozsmarowujemy masę budyniową. Na wierzchu układamy namoczone w alkoholu herbatniki. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Rajska rolada 115

cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciastem zalać starte jabłka i wstawić na ok 30 min do piekarnika nagrzanego do temp.170'C. Upieczone ciasto wyjąc na ściereczkę i gorące zwinąć w roladę. Masa- Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzoną masę budyniową. Na końcu wmieszać pokrojoną w kostkę galaretkę(...)blaszki, wyłożyć połowę masy budyniowej, roladę z jabłkami pokroić w plastry i ułożyć na masie, przykryć pozostałą masą i na wierzch położyć drugi biszkopt orzechowy. Całość można polać polewą czekoladową i odstawić na kilka  godzin w chłodne miejsce

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z advokatem i kawałkami czekolady 176

serka śmietankowego lub twarogu (półtłustego lub tłustego) 2-krotnie zmielonego; 3 jajka; 3/4 szklanki drobnego cukru; 1 szklanka (250 ml) likieru jajecznego; 3 łyżki mąki pszennej; 150 g chipsów czekoladowych lub posiekanej czekolady (dowolnej); Wykonanie: Wszystkie składniki (oprócz czekolady) zmiksować na gładką masę (jajka dodajemy bez oddzielania białek od żółtek). Na końcu dodać kawałki czekolady, wymieszać. Gotową masę wylać(...)temperaturze 170 o C przez około 60-70 minut, aż góra będzie ścięta i sztywna. W czasie pieczenia sernik można przykryć z wierzchu folią aluminiową, by pozostał jasny. Upieczone ciasto ostudzić, włożyć na 12 godzin do lodówki. Przed podaniem sernik możemy udekorować wiórkami czekolady

In my kitchen
Kopiec kreta 360

Dzisiaj sobota, ten dzień kojarzy mi się z dzieciństwa ze wspólnymi śniadaniami oraz z tym, że dom pachnie ciastem. W związku z tym postanowiłam, że ja też muszę coś zrobić, żeby poczuć domową atmosferę, a co do tego się przyczynia właśnie zapach jedzenia. Uwielbiamy bitą śmietanę oraz czekoladę. Związek tych dwóch elementów jest zniewalający i myślę, że większości przypadnie(...)gustu. Ponadto przepis jest niezwykle prosty i nie zajmuje dużo czasu   Składniki: - 3 jajka, sól; - 2/3 szklanki cukru; - 6 łyżek mąki; - 1 opakowanie budyniu czekoladowego, 3 łyżki kakao; - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; - słoik konfitur wiśniowych; - 500 ml kremówki; - 2 opakowania cukru wanilinowego; - cukier puder do dekoracji Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę

dom-agi.pl
Przepisy na święta 210

W tym roku (znowu) czasu przed świętami mam jakby coraz mniej... Jednak na pewno znajdę go tyle, by przygotować moje ulubione świąteczne smakołyki.  Może i

KUCHARNIA
BABKA W KROPKI 176

mnie zaintrygował :)  Ciemno czekoladowa babka w białe serowo-kokosowe kropeczki wyglądała bardzo fajnie i miałam wielką nadzieje, że będzie też równie smaczna.  Nie zawiodłam się ... mocno czekoladowa (użyłam czekolady z 70% kakao), wilgotna i po 2 dniach równie pyszna jak i w dniu upieczenia. Musze jedynie popracować nam kropeczkami. Następnym razem zrobię je mniejsze, a zdecydowanie więcej(...)Polecam gorąco przepis wszystkim fanom babek. Przepis pochodzi z bloga KUCHNIA KROKUSIA Składniki: Na białe kulki: 25 dkg sera białego 1 żółtko 2 łyżki cukru 5 łyżek kokosu Na ciasto: 3 jajka 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl. mąki 1/2 szkl, mleka 1/4 szkl. oleju tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie: Kulki: W blenderze miksujemy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania