Prosto, szybko, smacznie. Czy może być piękniej? Och, może. Czekoladowo. 2 jajka 70 g ksylitolu 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła 50 g masła
KucharzycaOstatnio goszczą u nas proste i szybkie ciasta, bo czasu brak na jakieś bardziej skomplikowane wypieki, a poza tym chwilowo zmuszona jestem wyeliminować ze swojej diety
Cynamonowe szczęściezacząć dzień od kawy z przyprawą piernikową i ciasta korzennego, koniecznie posmarowanego nutellą. To ciasto typu babkowego i jest pyszne samo w sobie, lecz gdy posmarujemy kawałek tego ciasta kremem czekoladowym, dżemem, twarożkiem lub bitą śmietaną, szybuje ono od razu o klasę wyżej :) Właśnie takim ciastem z warstwą nutelli zaczynałam każdy dzień w zeszłym tygodniu :) Polecam, bo naprawdę jest pyszne
Posadzone i zjedzonePrzepis na tego murzynka powstał całkowicie spontanicznie :) Potrzebowaliśmy szybkie ciasto, które długo utrzyma świeżość, a że mieliśmy dość sporo orzechów włoskich, połączyliśmy obie te opcje. Ciasto
Smakowy Rajwolnym ogniu, stale mieszając, do chwili gdy masa się zagotuje. Z polewy robimy nożem lub uchwytem z łyżeczki cienkie kreseczki. Można też zamiast kreseczek polać całą powierzchnię ciasta polewą czekoladową, wtedy dajemy 100g czekolady i 100 ml mleka, a resztę robimy tak samo. Gotowe ciasto pozostawiamy w chłodnym miejscu najlepiej co najmniej do następnego dnia. Po dwóch, trzech
Smakowy RajFanaberia herbatników, amaretto, kajmaku i orzechów ułożona na biszkopcie:) Ciasto ; 5 jaj 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy
Apetyczna babeczkaKolejny sernik i znów czekoladowy:) Przepis od Dorotus76 . Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPrzepis na torcik, a raczej ciasto brownie, bo u mnie torcika to raczej nie przypominało, znalazłam na blogu Doroty z Moje wypieki. U mnie torcik nie
Zdrowa Kuchnia SowyNa Święta przygotowuję tradycyjne potrawy oraz ciasta, ale lubię też czymś zaskoczyć bliskich:) Na przykład takimi fantastycznymi babeczkami:) Ciasto jest bardzo aromatyczne, korzenne z dodatkiem czekolady
Z miłości do słodkościOd dawna już kusiło mnie żeby zrobić to ciasto:) W końcu nadarzyła się odpowiednia okazja! Wiedziałam, że ciasto będzie słodkie, ale nie myślałam, że aż tak
Z miłości do słodkościwydawnictwa The Australian women's weekly znalazłam boskie brownie. Tam było z malinami, które kolorystycznie może i lepiej się komponują, ale jeżyny smakują tu wybornie. Świetnie przełamują ciężki, czekoladowy smak. Bo ciasto, choć pyszne, jak dla nas jednak zbyt czekoladowe (nigdy w życiu bym nie pomyślała, że takie słowa wyjdą mi spod palców). Mnóstwo czekolady w cieście, i do tego(...)ganache (które trochę mi się zważyło, ech ). Zamiast polewy następnym razem ubiję kremówkę - ciasto będzie lżejsze, chyba nawet bardziej letnie. Z drugiej strony - teraz odkrywam w sobie ogromne zapotrzebowanie na czekoladę... Może dziś smakowałoby mi bardziej...? Brownie z czekoladowym ganache i jeżynami Składniki: (na formę o średnicy 21 cm) 35 g kakao 80 ml gorącej wody 150 g ciemnej czekolady
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBrownie to ciasto mocno czekoladowe. Charakteryzuje się tym, że jest zbite, ciężkie, wilgotne i "soczyste". Nie wyrasta duże, czasami w ogóle, bo to tzw. zakalec. Produkty, które użyłam są zdrowe, więc możemy stwierdzić, że ciasto jest fit. Każdemu podpasuje, nawet alergikom. Brownie osłodziłam daktylami, które są świetnym zamiennikiem cukru. Zamiast mąk pszennych użyłam ryżowej i jaglanej. Natomiast zwykłe produkty mleczne(...)zastąpiłam produktami bez laktozy. Prawdziwa uczta dla łasuchów słodkości. Brownie najlepiej smakuje z polewą czekoladową. Ja zastąpiłam ją domowym karmelem z daktyli i sezamu. PRZEPIS mąka ryżowa 200 g. mąka jaglana 100 g. mleko 1.5 % bez laktozy Mlekovita 1/2 szkl. masło bez laktozy Mlekovita 120 g. śmietana 18 % bez laktozy Mlekovita 200 g. daktyle suszone
Kuchnia Paulettesstopni C przez 60 minut. Pozostałe składniki: 510 g kajmaku (gotowa masa krówkowa – kajmak) 350 g – 400 g marmolady z borówek amerykańskich lub z malin Polewa czekoladowa Przełożenie ciasta: Każdy piernik podzielić na trzy części. Na dolną warstwę wyłożyć marmoladę. Przykryć piernikiem, na który wyłożyć kajmak. Przykryć górną warstwą i polać polewą czekoladową. Ozdobić według uznania. Smacznego!!! Polecam również
Przepisy BabciCzekoladowa rolada z kremem i galaretką Szukacie przepisu na pyszne ciasto do weekendowej kawy? Ja polecam Wam dziś czekoladową roladę z kremem i galaretką. Rolada jest naprawdę prosta w przygotowaniu i co najważniejsze wyjątkowo pyszna. Krem do rolady przygotowałam na bazie sera mascarpone i śmietany. Możecie też przygotować roladę np. z nadzieniem malinowym – sprawdźcie tutaj (klik(...)Polecam! Zostawiam Wam adres do sklepu. Może i Wy wypatrzycie coś ciekawego A wracając do czekoladowej rolady z krem i galaretką… Kto ją upiecze na weekend? Składniki: Na czekoladową roladę: 5 jajek 150 g cukru 150 g mąki pszennej 3 płaskie łyżki naturalnego kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem do rolady: 250 g serka mascarpone
Słodkie okruszkikilka a nawet kilkanaście sposobów. Serniki mogą być delikatne, ale również ciężkie i zbite. Na spodzie mogą mieć kruche ciasto, herbatniki, albo sam ser. Ten sernik jest to ciasto z czekoladowym spodem, gęstą i zbitą masą serową oraz z następną warstwą czekolady na wierzchu. Jest prosty w wykonaniu oraz zawsze się udaje. Przepis na to ciasto znalazłam na jednym(...)następnie posypać równomiernie na masie serowej. Wstawić gotowe ciasto do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec przez około 60 minut. Po upieczeniu zostawić na kilka minut w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Zimny sernik włożyć do lodówki, najlepiej smakuje kolejnego dnia. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nfd Artykuł Sernik z czekoladowym spodem pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz WiedziećMoje dzieciaczki przyszły ze szkoły i zachciało im się ciasta , cóż musiałam wymyślić coś na szybko :) Upiekłam kakaowy biszkopt z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . Do ciasta użyłam Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku oraz Oleju kokosowego ze Skworcu . Ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerzyków :) Zapraszam :) Składniki na ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki Tradycyjnej(...)temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Upieczony biszkopt przeciąć na pół i delikatnie nasączyć kompotem z wiśni . Do miski wlać mleko i ciągle ubijając wsypywać krem czekoladowy , miksować aż zgęstnieje. Spodni blat ciasta posmarować połową dżemu wiśniowego . Na dżem wyłożyć większą część kremu . Na kremie ułożyć wiśnie . Spód drugiego blatu posmarować odrobiną kremu i nałożyć na spodnie ciasto . Wierzch
Sama słodycz i szczypta chilipołączenia. Złożenie ciasta: biszkopt kroimy na pół, nasączamy herbatą, wykładamy krem chałwowym, układamy bezy, a na nie kremem czekoladowy i drugą część biszkoptu. Można polać po wierzchu polewą czekoladową. Gotowe ciasto chłodzimy 2-3 godz w lodówce by masa stężała. Smacznego
Cynamonowe szczęścieminut włożyć do lodówki. Z białek ubić pianę (dodać szczyptę soli), dodając stopniowo cukier. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć część białego ciasta, potem czekoladowego. Następnie kłaść kulki papai (odsączone z syropu), ubite białka i na wierzch ponownien zetrzeć białe ciasto. Piec ok 45 minut w 160 stopniach
Szybko Tanio Smaczniezmielony czosnek, cynamon i imbir lub zmieloną trawę cytrynową. Karob - proszek i melasa z drzewa świętojańskiego Doskonale zastępuje kakao i czekoladę. Melasę możemy traktować jako naturalny słodzik do ciast, sosu czekoladowego, pieczywa (zarówno słodkiego jak i wytrawnego) oraz napojów. Proszek natomiast to możemy wykorzystać do wypieku ciast i przygotowywania polewy (np. do piernika). Karob nadaje potrawom i napojom ciemniejszą barwę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataminut włożyć do lodówki. Z białek ubić pianę (dodać szczyptę soli), dodając stopniowo cukier. Blachę do pieczenia wykłożyć papierem. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć część białego ciasta, potem czekoladowego. Następnie kłaść kulki papai (odsączone z syropu), ubite białka i na wierzch ponownien zetrzeć białe ciasto. Piec ok 45 minut w 160 stopniach
Szybko Tanio Smaczniemasa będzie jednolita, dodajemy kakao i ponownie mieszamy. Jajka miksujemy na najwyższych obrotach, gdy powstanie piana dodajemy ostudzoną masę czekoladową i lekko mieszamy (najlepiej łopatką, albo łyżką). Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ciasta. Orzechy miażdżymy na mniejsze kawałki i dorzucamy do masy. Całość przekładamy do podłużnej prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy
Słodkie PrzyjemnościŻyrafa- rolada z bananem. Przysypało śniegiem... Wreszcie znalazłam czas na blogowanie, którego ostatnio bardzo mi brakowało. Nie będę Was zanudzać prywatnymi historiami, dlaczego przerwa była tak
dolcevitainmykitchenUpiekłam wczoraj dwie delikatnie różniące się wersje ciasta czekoladowo-bananowego. Mam nadzieję, że przypadnie Wam ono do gustu - w smaku jest pyszne! Połączenie banana i czekolady jest jednym z moich ulubionych (zaczęło się od, niestety już nie produkowanych, lizaków Chupa Chups). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryKilka lat temu odkryłam, że pieczenie (a serników w szczególności) nie jest czymś tak trudnym jak całe życie sądziłam. Zaczęłam więc piec i tak mi się
Zdrowa Kuchnia Sowy