ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:166/1040)

Niewolnica Isaura? Nie, SERNIK ISAURA mojej Prababki. 261

szklanki wiórków kokosowych Masło utarłam z cukrem, dodałam jajka. Następnie połączyłam z białym serem (u mnie był to niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe.  Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam go pozostała masą czekoladową i na min. 2 h wstawiłam do lodówki

W kuchni Karmel-itki
Ekspresowy Deser z Resztek 200

deser możemy wyczarować ze składników, które pozostały po wykonaniu  Tortu Straciatella z Malinami . Lekki krem, starta czekolada, maliny i listki mięty. Pysznie wyszło! Na sam spód ułożyłam ścinki ciasta czekoladowego, potem krem, następnie posiekaną czekoladę, maliny, potem znowu krem, czekolada, maliny, listki mięty. Prawda, że łatwo

Blondynka Gotuje
Wytworna, wyborna, świąteczna marysieńka 111

nieestetyczny kożuch). Miękkie masło ucieramy mikserem do białości, do masła stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Polewa czekoladowa: W garnuszku podgrzewamy słodką śmietankę, wyłączamy gaz, do gorącej śmietanki wrzucamy połamaną czekoladę, całość mieszamy, aż czekolada się rozpuści Składanie ciasta: W blaszce umieszczamy połowę kakaowego ciasta(...)ciasto nasączamy kawą, rozsmarowujemy połowę waniliowego kremu, na kremie umieszczamy orzechową bezę, na bezie rozsmarowujemy drugą część kremu, przykrywamy drugą częścią kakaowego biszkoptu, biszkopt nasączamy kawą, na wierzchu ciasta rozprowadzamy polewę czekoladową. Uwagi: do kremu możemy dodać łyżeczkę ekstraktu z wanilii; ciasto możemy posypać drobno pokrojonymi orzechami włoskimi.   Artykuł Wytworna, wyborna, świąteczna marysieńka pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym 213

jaglaną czy z mięskiem smakuje wybornie. W ciastach sprawdza się równie znakomicie. Nadaje im wilgotności, świeżości i za nic w świecie nie do wykrycia w smaku. Dzisiejsze ciasto jest cukiniowo – czekoladowe, z pyszną warstwą serka kremowego, urozmaiconego smakiem kokosa. Pięknie się prezentuje, iście w czarno – białych barwach. Smakuje fantastycznie i jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki(...)Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Karpatka Królewska 408

Karpatka Królewska - nazwa, która zobowiązuje... i właśnie na takie miano zasługuje ta wersja Karpatki. Tradycyjne parzone ciasto z waniliową masą budyniową, kremem budyniowo-śmietanowo-czekoladowym oraz śmietanową pierzynką, a całość zdobi czekoladowa polewa - czyż ten opis nie brzmi apetycznie...   Karpatka Królewska - Składniki: Ciasto: 3 jajka 75 g masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki wody szczypta soli łyżeczka cukru(...)możemy po wyłożeniu każdej z nich wstawić ciasto na kilkanaście minut do lodówki do lekkiego zastygnięcia).  Przykrywamy górną częścią ciasta.  Całość oprószamy cukrem pudrem.  Ciasto możemy dodatkowo udekorować polewą czekoladową:  Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie ściągamy z ognia i dodajemy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu otrzymania gładkiej kuwertury. Gdy trochę przestygnie

Słodka Strona
Brownie z czerwonej fasoli 131

czerwonej fasoli. Na pierwszy rzut oka wydaje się „z fasoli….??” Spokojnie Jeśli obawiacie się wyczuwalnego smaku czerwonej fasoli to bez obaw, cieszcie się czekoladowym i wilgotnym smakiem ciasta, reszty nikt się nie domyśli Sprawdziłam, wiem! Ciasto zaskakuje smakiem, konsystencją, jest wilgotne, z polewą mocno czekoladową komponuje się znakomicie! Uwierzcie mi, ekspresowe brownie, które robiłam po raz pierwszy(...)brzegi wysmarowane masłem. Tak przygotowane ciasto piekłam ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C (bez termoobiegu) grzaniem góra plus dół, na środkowej półce piekarnika. Gotowe ciasto udekorowałam polewą czekoladową (z masła, kakao, cukru pudru i mleka) oraz rodzynkami i żurawiną suszoną. Płatki migdałowe też się świetnie sprawdzą, szczególnie tworząc kontrast;) Przepis na brownie z czerwonej fasoli znalazłam tutaj

Zasmakuj Kuchni
Zielony tort - czekoladowo - miętowy. 181

Przepis znaleziony oczywiście na mojewypieki.com Tort czekoladowo - miętowy. Składniki: Ciasto: 1 1/4 szkl. mąki pszennej; 180 g masła; 80 g gorzkiej czekolady; 2/3 szkl. kakao; 3 jaja; 1 szkl. brązowego cukru; 1/4 szkl. cukru; 3/4 szkl. śmietany 18%; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej; kilka kropli aromatu waniliowego. Krem miętowy: 300 ml schłodzonej śmietany kremówki(...)Dodajemy ekstrakt/aromat waniliowy. Miksujemy. Dodajemy masę czekoladową i dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem. Następnie do masy jajeczno-czekoladowej dodajemy naprzemiennie śmietanę i mąkę - mieszamy szpatułką tylko do połączenia się składników. Ciasto będzie bardzo gęste. Ciasto dzielimy na 3 części i przekładamy do wyłożonych papierem do pieczenia (samo dno) trzech tortownic o średnicy

Miksturownik
Kawowe Ciasto z Serową Wkładką 208

pyszne kawowe ciasto z serową wkładką, karmelem i czekoladowym ganache. Dla każdego coś innego. Ja zachwycona całością, mąż zadowolony z serowej wkładki a syn zachwycony czekoladowym ganache. Ciemne blaty ciasta przypominają strukturą i smakiem ciasta ucierane, są cięższe i wilgotne od tradycyjnych puszystych biszkoptów. Ser jest bardzo delikatny, wyczuwalny karmel nadaje całości charakteru, a krem, którym ciasto jest obłożone(...)czekoladowa polewa na wierzchu dekorują ciasto smakiem i wyglądem. Bardzo Wam polecam. Składniki na ciasto: 115 g masła 340 g cukru kryształu 2 jajka 270 g mąki pszennej 50 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 filiżanki mocnej kawy (5 łyżeczek zalanych wrzątkiem) 0,5 filiżanki mleka Mąkę, kakao, sodę i proszek mieszamy

Made By Mom And Son
Brownie z dyni dwukolorowe! Najsmaczniejsze! 211

delikatne, puszyste niczym mus, czy jako niby sernik ale bez sera, bo z dyni,  konsystencją przypomina mi właśnie ten rodzaj ciasta, czy też jako brownie z dyni, bo jest z dodatkiem prawdziwej gorzkiej czekolady, ma bardzo czekoladowy a zarazem pikantny smak, dzięki użytemu chili. Jest wilgotne i puszyste zarazem. Słodkie i wytrawne. Myślę, że najbardziej trafnym określeniem będzie właśnie(...)pieczenia, wysmarowaną olejem kokosowym lub masłem - wylewamy na przemiennie masę - pieczemy 45 minut w temp. 160- 170 stopni C, pod sam koniec uruchom termoobieg - po wyjęciu z piekarnika, ciasto studzimy całkowicie dopiero kroimy ostrym nożem SMACZNEGO! ZAPRASZAM na Facebooka SMYKWKUCHNI jak i po więcej fotografii na:  Instagrama profil: Smyk_W_Kuchni Do Zobaczenia! ;-)))) Buziaki! Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Najlepsze ciasta na wielkanoc 153

Babka herbaciana Najprostsza babka drożdżowa Czekoladowe pisanki Babeczki cytrynowe Serniki: Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy(...)kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa var widgetParams = "{ 'Id':'1b7a1150-144c-4630-ba0c-cebc1f3fefe5','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent

Cynamonowe szczęście
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 164

wielbicieli Nutelli, czyli orzechów laskowych i czekolady. Torcik jest delikatny, lekki i przede wszystkim znakomity w smaku. Każdemu kto lubi takie czekoladowo-orzechowe połączenie gorąco polecam upieczenie tego ciasta. Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi -  Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 50 czekolady gorzkiej (lub mlecznej(...)czekoladę,  nutellę i kakao, a następnie oba kremy mieszamy do otrzymania gładkich konsystencji. Biszkopt przecinamy na dwie części. Na dolny blat ciasta wykładamy masę czekoladową, a na nią krem z orzechami. Całość przykrywamy górną częścią tortu i posypujemy siekanymi orzechami laskowymi oraz czekoladą. Moje posty

Słodka Strona
Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym 142

Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym to idealne połączenie lekko kwaśnych jabłek, ze słodkością polewy czekoladowej i masy orzechowej. Kompozycja idealna. Ciasto jest idealne na święta, chyba ta masa orzechowa z polewą czekoladową wprawia w taki świąteczny nastrój Ciasto wydaje się dość skomplikowane i ma obszerny przepis, ale jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Wymaga tylko nieco czasu(...)całość na ogniu, nie mieszając, by polewa intensywnie się gotowała, przez około 2-3 minuty. Odstawiamy polewę do przestygnięcia, może być lekko ciepła, ale nie gorąca. Na wierzch ciasta wylewamy polewę czekoladową. Delikatnie łyżką rozprowadzamy ją równomiernie na całej powierzchni. Polewę dodatkowo można posypać posiekanymi orzechami włoskimi, ale nie jest to konieczne. Wkładamy ciasto do lodówki, by polewa stężała. Ciasto

NiePieprz.pl
Choinka z ciasta francuskiego z czekoladą 169

Niesamowicie prosty w wykonaniu przysmak z gotowego ciasta francuskiego, który możemy wykonać nawet w ostatniej chwili tuż przed świętami. Wystarczą dwa blaty ciasta, odrobina kremu czekoladowego i gotowe. Na pewno pozytywnie zaskoczymy nim wszystkich gości :) Składniki: 2 gotowe blaty ciasta francuskiego 1/2 słoiczka kremu czekoladowego (np. Nutella) 2 żółtka (do posmarowania) 1 łyżka mleka Na blacie ułożyć arkusz papieru(...)pieczenia. Na nim rozwinąć jeden blat ciasta francuskiego i posmarować go (dosyć cienko) kremem czekoladowym (fot.1) . Przykryć drugim blatem ciasta francuskiego. Dobrze docisnąć. Wyciąć kształt choinki, a następnie z obu stron (zostawiając odstęp na środku, imitujący trzon choinki) ponacinać poziome paski, mniej więcej o szerokości 3 cm  (fot.2) .  Tak przygotowaną choinkę delikatnie przełożyć na największą blaszkę z piekarnika

Świat Ciasta
Moje czekoladowe wspomnienie 172

pomoc. Zamknęła mnie w samochodzie (chyba) i grzecznie czekałam. Nie wiem ile tam siedziałam, ale wcale mi się nie dłużyło. Mama nie wspomniała nic, że nie mogę spróbować ciasta. Najlepszy czekoladowy smak dzieciństwa. Smak, który towarzyszy mi do dziś. Murzynek zrobiony nie tylko z kakao, ale również z rozpuszczonej czekolady. Puszysty, miękki i tak bardzo czekoladowy. Już brzmi jak poezja(...)Chyba moja czekoladowa buzia powiedziała wszystko, sukienki nie pobrudziłam. Murzynek z kakao i czekolady, pocięty na kawałki, oblany czekoladą i posypany wiórkami kokosowymi to dziś moje ulubione ciasto. Na myśl o czekoladowym wspomnieniu, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis. Czekoladowo-kakaowo-pomarańczowy murzynek z polewą z czekolady i obtoczony we wiórkach kokosowych. Takie pyszne kostki widzicie dziś na zdjęciach, sesji doczekały się

Gotowanie i blogowanie