ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:175/1040)

Wegańskie CIASTO CZEKOLADOWE z orzechami 235

Ciasto jak zwykle - banalne, szybkie, pyszne, do zrobienia w formie okrągłej lub babeczek, jak kto woli. Znalezione kiedyś na puszce  ale oczywiście zmodyfikowane, bo w oryginale było 1,5 szklanki cukru (!) i zmniejszyłam ilość oleju na rzecz mleka. Zaczynamy od nagrzewania piekarnika (180-200 stopni), bo reszta robi się błyskawicznie. Jeśli chcemy zrobić muffinki, postępujemy wg zasady starej(...)listopada ;)  Dla zainteresowanych skład: cukier, orzechy laskowe 42,5%, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa. Na górę jeszcze obowiązkowo posiekane orzechy laskowe i mamy super muffiny czekoladowo-orzechowe do codziennej kawy albo okrągłe ciasto na 35 urodziny, SMACZNEGO

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ciasto a la milky way – prosty przepis 221

Ciasto a la milky way – prosty przepis Prosty, pyszny, szybki przepis na ciasto a la milky way. Kakaowe ciasto z pysznym, mocno mlecznym kremem i czekoladową polewą. Idealne na każde przyjęcie, idealne na Sylwestra. To ciasto znika równie szybko, jak się je przygotowuje. Przepisów na tego typu ciasta jest mnóstwo ja dziś dzielę się z Wami moją wersją(...)kremu zamiast skondensowanego mleka. Upieczone ciasto studzimy, a następnie kroimy ostrym dużym nożem na dwa blaty (jak biszkopt). Na spód nakładamy nasz mleczny krem. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Całość polewamy czekoladową polewą i opcjonalnie zdobimy. Ciasto należy dodatkowo schłodzić w lodówce. Smacznego

Słodkie okruszki
Babka „Murzynek” z powidłami 162

Babka „Murzynek” z powidłami Mocno czekoladowa, niesamowicie wilgotna i bardzo prosta w przygotowaniu – taka właśnie jest ta pyszna babeczka „murzynkowa” z dodatkiem powideł śliwkowych, które nadają jej wspaniałego aromatu i dodatkowo nawilżają ciasto. Polecam!     Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 16g cukru waniliowego 2 jajka 100g masła (rozpuszczonego i wystudzonego(...)szklanka mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 5 łyżek powideł śliwkowych Polewa czekoladowa: 50g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej ok 50ml mleka Dodatkowo: masło lub margaryna do wysmarowania foremki – około 1 łyżka bułka tarta do obsypania formy – około 1/3 szklanki     *** Foremkę do babki dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą *** *** Jajka, mleko, rozpuszczone

Blog z Apetytem
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 172

zrobić to jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia(...)łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 181

zrobić to jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia(...)łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały z puszki karmel honeycomb do posypania Wykonanie: Roladę rozwijamy. Smarujemy ciasto kremem. Zwijamy ponownie w rulon. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2 h. Przed podaniem polewamy pozostałym karmelem i posypujemy honeycomb. The post Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami appeared first on Made

Made By Mom And Son
Brownies czekoladowe 171

uczelnię - sałatkę grecką - przed wyjściem na studia wystarczy, że wszystko pomieszam i gotowe :) Na deser tym razem nie zabiorę nic, ale po powrocie do domu upiekę takie ciasto - a dokładniej Brownie czekoladowe, które zdecydowanie najlepiej smakuje na ciepło, więc lepiej jeść je w domu. Spróbujcie koniecznie! Dosłownie rozpływa się w ustach" Składniki : 100 g masła 100 g maki(...)przestudzenia. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy żółtka z cukrem na gładką masę. Do ubitych żółtek partiami dodajemy ostudzoną masę czekoladową, aż do całkowitego połączenia. Następnie dodajemy mąkę i kakao, a potem ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika na około 40 min. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 168

minutach, gdy masa jabłkowa wystygnie, na wierzchu drugiego placka rozsmarowujemy krem orzechowy, wyrównując wierzch ciasta. Ciasto odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Polewa czekoladowa W międzyczasie, gdy ciasto się chłodzi, przygotowujemy polewę czekoladową.  W garnuszku zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy masło oraz kakao. Całość mieszamy i zagotowujemy.  Przygotowana polewę(...)odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy posiekaną czekoladą i kawałkami orzechów włoskich.  **** PREPARAZIONE Pasta frolla In una ciotola setacciate la farina con il lievito vanigliato, unite lo zucchero a velo e il burro freddo tagliato a pezzettini. Lavorate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete

La grande e la piccola cuoca
Torcik Pijany szatan 133

kakao. • Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm. • Piec w temp 170 st.C przez 30 minut. • Jeszcze ciepłe ciasto posmarować konfiturą pomarańczową. Masa czekoladowa • Jajka ubić na parze na puszystą masę. • Mleko zagotować i dolewać powoli gorące do masy jajecznej, cały czas ubijając. • Ubijać ok. 10 minut(...)łyżce masy jajecznej. • Jeśli masa zacznie się warzyć, to dodać 2 łyżki kakao. • Dodawać na przemian masę i kakao, aż powstanie gęsta masa czekoladowa. • Na ciasto posmarowane konfiturą pomarańczową wyłożyć masę orzechową i wygładzić. • Wierzch i boki torciku posmarować masą czekoladową i odstawić na 2 godziny do lodówki. • Przed podaniem

To co kocham
Czekoladowa Szarlotka 166

Ciasto zasłużenie przeze mnie nazwane czekoladową szarlotką. W cieście czekolada, w nadzieniu jabłkowym czekolada… Pięknie wygląda, idealnie smakuje, bardzo podzielne. Puszysty, wilgotny spód z wyczuwalnym smakiem czekolady, kawy, migdałów. Soczyste nadzienie jabłkowe w którym nie brakuje również czekolady i rodzynek. Wspaniała kruszonka. Tyle dobroci w jednym cieście. Ja się w nim zakochałam i z czystym sumieniem polecam(...)ogniu. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 8 minut. Jabłka powinny lekko zmięknąć ale nie rozgotować się. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy i wylewamy na ciasto. Kruszonka: 225 g mąki 150 g cukru kryształu 90 g zmielonych migdałów 180 g masła 1,5 łyżki śmietany kwaśnej lub jogurtu naturalnego Mąkę mieszamy z cukrem i migdałami. Dodajemy

Made By Mom And Son
ciasto delicja z pomarańczami 353

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie stopniowo dodajemy żółtka, za każdym razem miksując. Na koniec dodajemy stopniowo przesiane mąki i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok.24 cm średnicy lub 23 cm średnicy z wysoką obręczą ok. 8,5 cm). Pieczemy przez ok. 25-30 min. w 160-170 st. C. Po upieczeniu(...)biszkopt przekładamy tężejącą galaretkę, wciskamy w nią cząstki pomarańczy. Wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki. Na stężałą galaretkę wykładamy równomiernie mus czekoladowy. Całość wstawiamy do lodówki na ok.12 godz. (na noc). Przed podaniem oprószamy kakao. Ciasto przechowujemy w lodówce. (inspiracja z przepisu Moje Wypieki.com

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Kinder bez pieczenia – szybki przepis 249

kocha małych batoników Kinder? No właśnie! To zdecydowanie smak dzieciństwa. Teraz masz szansę zrobić całą blachę tej słodkości. To połączenie maślanych herbatników ze słodką masą i polewą czekoladową. Podany przepis na ciasto kinder przygotowałam na blaszce o wymiarach: 30 x 23,5 cm. Po przygotowaniu, trzeba je schłodzić w lodówce minimum godzinę, aby masa kremowa i polewa stężały. Składniki(...)cały czas mieszaj aż masa będzie jednolita. Dno blachy wysmaruj tłuszczem i poukładaj herbatniki jeden obok drugiego. Wylej masę. Nałóż jeszcze jedną warstwę harbatników. Polej całość polewą czekoladową. Umieść ciasto kinder w lodówce na minimum godzinę. Smacznego! :) Sprawdź inne przepisy   Artykuł Ciasto Kinder bez pieczenia – szybki przepis pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Bananowo-orzechowe ciasto ze śliwkami i czekoladą 153

pachnie cynamonem! Składników nie jest mało, ale to przez moje niezdecydowanie i chęć wykorzystania tego, w co akurat były zaopatrzone moje szafki (no, i lodówka też!). Wyszło bananowo-czekoladowo-śliwkowo pyyysznie! Ciasto jest wilgotne i zbite - wprost rozpływa się w ustach. Takie w sam raz słodkie, z baardzo kremową, czekoladową masą - mniam! A smak dopełnia kwaskowatość śliwek i słodka, owsiana(...)puszystą masę. Stopniowo wbijać po jednym jajku, cały czas miksując. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i jogurt. Banany rozgnieść widelcem na papkę i wmieszać w ciasto. Doprawić porządną szczyptą cynamonu (ewentualnie dwiema ;)). czekoladowy serek małe opakowanie śmietankowego serka homogenizowanego (u mnie białe ,,Danio") tabliczka gorzkiej czekolady kilka łyżek mleka Czekoladę rozpuścić z kilkoma łyżkami mleka w kąpieli wodnej lub przy

Kuchnia Ellie
Strucla czekoladowo - orzechowa 237

tylko drożdże są to zawsze coś można na szybko ukręcić, a ukręciłam strucla, może wizualnie nie wyszedł tak jak bym chciała ale w smaku idealny i czekoladowy.  Składniki: ciasto 560 g mąki 250 ml mleka 50 g drożdży 100 g masła 1 łyżeczka cukru nadzienie  100 g orzechów laskowych 100 g migdałów 1/4 szklanki kakao

Niezły Młynek
Katarzynka – ciasto z pierniczkami 441

całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładka masę. dodatkowo: ok. 250 g powideł śliwkowych ok. 16 szt. pierniczków Katarzynek polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na pierwszym biszkopcie rozsmarowujemy równomiernie powidła śliwkowe. Na powidle układamy pierniczki i wykładamy krem. Na kremie układamy drugi biszkopt, delikatnie dociskamy. Całość polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Pijak + film 243

polewa czekoladowa lub  przepis na polewę czekoladową wiórki kokosowe ( opcjonalnie) przepis Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec miksowania wsypujemy cukier puder. Do sztywnej piany dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz mak i wszystko delikatnie mieszamy łyżką a następnie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego(...)miękkim masłem na gładki krem. Gotową masę budyniową starannie rozprowadzamy na warstwie dżemu. Biszkopty nasączamy alkoholem i układamy na masie budyniowej. Na wierzchu ciasta dokładnie rozprowadzamy polewę czekoladową. Opcjonalnie ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi a następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Smakowite Dania