ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1836/2544)

Ciasto drożdżowe bez jajek z gruszkami 132

Ciasta drożdżowe często są szybko suche, jednak to ciasto jest pełne owoców. Co sprawia że nie jest suche i długo świeże. Gruszki oskrobać i pokroić na

Kuchnia Pokoleń
Falafel 110

jeszcze nie to nie zwlekajcie! Falafelki pochodzą z kuchni arabskiej, a podobno najlepsze można zjeść w Jerozolimie . Przepis dopracowano tam do perfekcji! Knajpek i smażalni można znaleźć w Jerozolimie bez liku, serwują one falafele z przeróżnymi dodatkami. Można zjeść je z sałatkami i różnego rodzaju sosami lub hummusem . Bardzo popularnym daniem z dodatkiem falafeli jest „mana falafel(...)minutes Servings 34 Author Anna Ingredients 250 g suszonej ciecierzycy 80 g cebuli 1 ząbek czosnku 1 garść posiekanej kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry 1 łyżeczka mielonego kuminu 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka soli 1 1/2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka wody

SprawdzonaKuchnia.pl
Beza z kremem cytrynowym 102

Czas czytania: 3 min Beza z kremem cytrynowym Jeśli chodzi o składniki do przygotowania bezy , to trzeba powiedzieć, że lista jest krótka dwa lub trzy produkty

SprawdzonaKuchnia.pl
Naleśniki z brzoskwiniami 114

Chrupiące naleśniki polane gorącym, pysznym sosem powstałym z przesmażenia miodu, odrobiny masła, cynamonu i goździków z brzoskwiniami, to propozycja dla tych, którzy uwielbiają dania na słodko

Moja Delicja
Orkiszowe ciasto z brzoskwiniami FIT 192

Idealne ciasto stworzone dla osób, które lubią zdrowe słodkości i brzoskwinie. Sycące, zdrowe i bardzo pyszne ciasto, które wykona każdy! Nie wymagające dużo pracy i proste

Be Fit Be Strong
Naleśniki na maślance – prosty przepis 161

Naleśniki na maślance – prosty przepis. Dziś przepis na pyszne naleśniki na maślance. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Przepis jest prosty i szybki. Wystarczy tylko zmieszać

Słodkie okruszki
Pełnoziarniste placuszki z bananami 182

Pełnoziarniste placuszki z bananami Czy Wasze dzieci też tak lubią najróżniejsze placuszki? Moje uwielbiają. Zresztą przyznam Wam szczerze, że sama za nimi wprost przepadam. Dziś mam

Słodkie okruszki
Kawowy tort bezowy z granatem 177

Każdy zachwyca się tortami pavlowa, ja jednak dzisiaj trochę cieniej i mniej słodko ale bardzo pysznie i naprawdę bezowo. Taki tort z pewnością Was zachwyci. 

Niezły Młynek
Najlepsze pierniki na Święta i korzenne mini serniczki 187

Święta utrzymywała się w naszym domu, warto zadbać o trzy elementy: zapach, wygląd i funkcjonalność.  Zapach-  Nic tak nie wprowadza klimatu świątecznego, jak zapach cynamonu, pomarańczy czy pieczonych razem z domownikami pierniczków, warto zachęcić do wspólnych wypieków dzieci, które uwielbiają wycinać foremkami ciastka, czy lukrować już gotowe pierniki. Wygląd-  Nasze wnętrza warto udekorować już wcześniej i zaangażować(...)grudzień będą smaczną przekąską do kawy a podczas świąt smacznym poczęstunkiem, ale również pięknym sposobem na dekoracje stołu.  Zawsze możesz też sięgnąć po gotowe ciasto na pierniki , a sobie zostawić już tylko pieczenie. Sprawdzonym przepisem na pierniczki, które mogą leżakować ponad miesiąc, chętnie się z Wami podzielę.  PRZEPIS NA PIERNICZKI: - 450 g mąki orkiszowej jasnej

SMYKWKUCHNI
Jabłecznik przekładany 195

Jabłecznik przekładany może się stać jednym z ulubionych waszych ciast. Naprawdę Mamy teraz lato i dostęp do wielu owoców jednak jabłka są tak naprawdę zawsze, cały

Relaxtime
Miękkie ciasto ucierane z mlekiem w proszku i rabarbarem 71

konieczności wykorzystania pięknego rabarbarowego bukietu.  Upchnęłam go właśnie w poniżej prezentowaną babeczkę. W oryginale to babka z kominkiem,  z dodatkiem soku i skórki z cytryny, bez owoców. Zapewniam jednak - moja modyfikacja jest trafiona i w pełni udana. Poza rabarbarem, dodałem również chałwę - rabarbar  w jej towarzystwie czuje się naprawdę dobrze,  przekonałam się(...)smakowego odnalazło się mleko w proszku.  Babeczka wyrasta bardzo wysoka, mięciutka,  nie zbyt wilgotna, a w smaku zaiste mleczna. W przygotowaniu nieskomplikowana,  jednak jak to w ciastach ucieranych bywa - najważniejszą kwestią i gwarancją braku zakalca  jest długie ubijanie piany z jajek i cukru. Zamiast rabarbaru oczywiście można wykorzystać inne owoce,  truskawki, jagody - również  wpasują

Kronika Piekarnika
Kruszonka 85

owoce pod kruszonką – prosty i szybki deser, który w towarzystwie domowych lodów smakuje najlepiej. Kruszonkę najczęściej łączę z ciastami kruchymi i drożdżowymi. Nie wyobrażam sobie też drożdżówki bez kruszonki. Kruszonkę polecam na wszelakie słodkie wypieki, dodadzą słodkości i chrupkości ciastom, drożdżówkom, rogalikom. Na wspaniałą, prostą, domową kruszonkę jest łatwy przepis, który znajdziecie poniżej. W opisie także porady na smakowe(...)resztą składników kroję w kosteczkę. Mieszam w misce wszystkie składniki. Szybko zagniatam ciasto. Mają powstać grudki. Kruszonkę schładzam w lodówce przez 20-30 minut. W międzyczasie przygotowuję ciasto. Po tym czasie wysypuję ją na przygotowane ciasto/owoce lub po prostu na blachę z papierem do pieczenia. Pieczę do zarumienienia czyli około 20 minut. Taką zapiekaną kruszonką możesz posypać owocowe desery

Zasmakuj Kuchni
Chleb szpinakowy 36183

Rewelacyjny w smaku, mięciutki w środku, z idealnie chrupiącą skórką, a przy tym bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Bez drożdży, bez wyrastania, długo utrzymuje świeżość. To główne zalety domowego szpinakowego chleba. Jeśli jeszcze dodam, że nie może się nie udać, to myślę, że skusicie się i spróbujecie. Smakuje nawet tym co nie specjalnie przepadają za szpinakiem. Jedyną(...)płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Dodatkowo - słonecznik lub inne ziarna do posypania ( opcjonalnie ) Wykonanie Szpinak, mleko, ocet, cukier i sól przekładam do blendera i miksuję na papkę. Do miski wsypuję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodaję szpinakową papkę, całość mieszam dokładnie łyżką, potem wyrabiam ręką. Ciasto przekładam do uprzednio wyłożonej

Kuchnia z widokiem na ogród
Zdrowe śniadania – 3 przepisy na dobry dzień 100

propozycje śniadaniowe. Każdą z nich uzupełnia szklanka soku pomarańczowego, o której warto pamiętać przy każdym śniadaniu. Dlaczego? Sok pomarańczowy świetnie komponuje się z porannym posiłkiem, bez względu na to czy wybierzemy propozycję na słodko, czy wytrawnie. Uzupełniając nim nasze śniadanie dostarczamy naszemu organizmowi 1 z 5 zalecanych dziennie porcji owoców lub warzyw, bo szklanka soku 100% to właśnie porcja(...)cukrem i miodem. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną mieszankę rozprowadzamy na całej powierzchni blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 20-25 minut (do zezłocenia). Po około 10 minutach mieszamy (bez wyjmowania z piekarnika) drewnianą łopatką. Pilnujemy, aby granola zbyt mocno się nie przyrumieniła. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy

Smaki Na Talerzu
Pszenny chleb codzienny / Everyday Wheat Bread 146

pół - wtedy otrzymuję trochę zdrowszy pełnoziarnisty chleb na drożdżach . Chleb powszedni to chleb bez formy . Aby ładnie wyrósł i nie popękał za bardzo, warto uformować bochenek zwijając go jak roladę biszkoptową. Jeśli lubicie pieczywo z ziarnami, nic nie stoi na przeszkodzie, by dorzucić do ciasta drożdżowego trochę słonecznika, sezamu, siemienia czy innej mieszanki pestek. Ziarnami możecie też obsypać skórkę(...)około 10-15 minut, pod koniec dodając olej  - jeśli w trakcie zagniatania ciasto będzie bardzo się kleić, można podsypać mąką. Odstawić na 60-90 minut w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu uformować w podłużny bochenek (ja zawsze robię to w ten sposób, że spłaszczam kulkę ciasta dłonią tak, by uformować prostokąt, następnie zawijam jak roladę). Odstawić do podrośnięcia

Lekcje w kuchni