ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1637/2544)

dietetyczne muffiny z malinami 254

cukru w diecie następuje konieczność szukania zdrowych, bezcukrowych alternatyw. To niełatwe zadania, kiedy ma się do czynienia z dotąd łasym na słodycze łakomczuchem. Znalazłam przepis na muffiny z owocami, bez cukru i z niewielkim dodatkiem mąki, postanowiłam spróbować. Do ich nadzienia wykorzystałam jeszcze zeszłoroczne, zamrożone maliny z ogrodu Taty. Nie ma potrzeby wcześniejszego ich rozmrażania. Muffiny wyrosły pięknie(...)pszennych 8 łyżek otrębów owsianych łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej łyżeczka proszku do pieczenia 4 jaja szczypta soli 4 łyżki jogurtu greckiego 5 łyżeczek stewii 2 łyżki oliwy skórka otarta z cytryny ok 1 szkl malin (lub innych drobnych owoców). Otręby, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać razem. Żółtka roztrzepać z dodatkiem stewii. Dodać oliwę, skórkę z cytryny

6niebo
Mini pizza w 4 smakach (część III) 85

Ciasto: Drożdże rozpuścić w 250 ml letniej wody i odstawić na 10 minut. Mąkę wymieszać z solą, oliwą i rozpuszczonymi drożdżami. Ciasto wyrabiać powoli przez około 15 minut, a następnie przykryć czystą ścierką i odstawić do wyrośnięcia na 1-2 godziny (w ciepłe miejsce). Sos pomidorowy: Na oliwie podsmażyć pokrojoną w mała kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Pomidory (bez(...)tarce o cienkich oczkach. Wersja z dynią i cebulą: Dynię obrać, wydrążyć środek i pokroić na cienkie plastry. Wysmarować oliwą i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 – 20 minut w 200 stopniach. Cebulę pokroić w krążki i smażyć na patelni z dodatkiem oleju. Po przewróceniu cebuli posypać ją lekko cukrem lub miodem. Ser mozzarella pokroić

KuchniaWeDwoje.pl
Mini pizza w 4 smakach (część III) 231

solą, oliwą i rozpuszczonymi drożdżami. Ciasto wyrabiać powoli przez około 15 minut, a następnie przykryć czystą ścierką i odstawić do wyrośnięcia na 1-2 godziny (w ciepłe miejsce). Sos pomidorowy: Na oliwie podsmażyć pokrojoną w mała kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Pomidory (bez skórki) pokroić w kostkę – dodać(...)dynią i cebulą: Dynię obrać, wydrążyć środek i pokroić na cienkie plastry. Wysmarować oliwą i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 – 20 minut w 200 stopniach. Cebulę pokroić w krążki i smażyć na patelni z dodatkiem oleju. Po przewróceniu cebuli posypać ją lekko cukrem lub miodem

KuchniaWeDwoje.pl
Kiedy warto jeść owoce? 80

powodzeniem możemy wspierać się sprowadzanymi z innych części świata owocami takimi jak ananas, awokado, banany czy pomarańcze. Możemy także kupować mrożone owoce i pić z nich kompoty, bądź piec ciasta. Sposobów na jedzenie owoców w ciągu dnia pod różnymi postaciami o każdej porze roku jest kilka. Jak kompletować nasze posiłki tak, by jedzenie owoców było częścią doskonale zbilansowanej diety(...)damy do naszego śniadaniowego zestawu owoc.  Owoce na śniadanie to idealne rozwiązanie, ponieważ rano enzymy trawienne są najbardziej aktywne, co zapewnia szybkie strawienie posiłku bez ryzyka odłożenia zbędnej tkanki tłuszczowej. W przypadku obiadu owoce mogą być dodatkiem w postaci deseru. Na podwieczorek z powodzeniem także możemy jadać owoce pod wieloma postaciami. Z kolei

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rogaliki maślane z makiem 95

Mieszamy. Wyrabiamy ciasto ręcznie około 10 minut, lub mikserem z hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego około 5 minut. Ponownie miskę przykrywamy i odstawiamy ciasto na 60 minut w ciepłe miejsce. Ciasto powinno ponownie zwiększyć objętość. Po tym czasie blat oprószamy mąką. Ciasto lekko spłaszczamy, a następnie wałkujemy na okrąg o średnicy 30-40 cm. Ostry nożem ciasto dzielimy(...)dokleić do rogala. Na blaszce wykładamy papier do pieczenia i przekładamy rogaliki. Ponownie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy rogale do wyrośnięcia na 30 minut. Roztapiamy 50 gram masła. Dodajemy białko i mieszamy. Pędzelkiem smarujemy wszystkie rogale i posypujemy makiem. Rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180.stC (góra-dół, bez termoobiegu. Na średni poziom piekarnika wstawiamy rogaliki i pieczemy około

Olcia gotuje!
Chlebek z pesto w 45 minut 700

cały smak i cały aromat, który przeniesie się do naszego pieczywa. Ten przepis jest propozycją dla osób, które nie lubią czekać, aż ciasto drożdżowe nam wyroście. Tym razem nie potrzebujemy zostawiać ciasta, aby wyrastało. Od razu ciasto smarujemy pesto i wkładamy do foremki, w której będzie wypiekany nasz chlebek z pesto. Dlaczego warto przygotować chlebek z pesto? Chlebek z pesto(...)minut rozczyn mieszamy z pozostałymi składnikami i dokładnie wyrabiamy ciasto. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, smarujemy przygotowanym chwilę wcześniej pesto z bazylii i zwijamy. Przekładamy do foremek i przy pomocy noża nacinamy od góry. Foremki wraz z ciastem wkładamy od razu do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 30 minut. Jeśli lubicie chlebek mocniej przypieczony od góry

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka z colą. 90

Babka z colą. Szybka i pyszna. Bez użycia miksera. Cola nie jest wyczuwalna,  ale dodaje pulchności. Ogólnie babka jest smaczna.  Zbliżają się święta wielkanocne, więc moją babkę udekorowałam polewą czekoladową  i przystroiłam kwiatkami cukrowymi i posypką.  Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, to taka babka będzie jak znalazł na świąteczny stół.  Składniki: 4 jajka(...)pełne łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 pełna łyżka kakao  Wykonanie: Jajka wbić do miski, dodać cukier, olej i colę. Wymieszać trzepaczką, lub łyżką.  Następnie wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao.  Ponownie wymieszać, żeby składniki się połączyły.  Gotowe ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczeniaPiec

Agusiowe smakołyki
CIASTO KOKOSOWE Z WKŁADKĄ 110

jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 6 łyżek wiórków kokosowych dżem truskawkowo - ananasowy (280 g) Kruszonka koksowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 100 g margaryny Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka(...)momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.  Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Na spód tortownicy wyłożyć połowę ciasta, wyrównać wierzch i wyłożyć punktowo dżem o smaku truskawkowo - ananasowy. Następnie delikatnie

Ciastka - domowe słodkości
Gofry ziemniaczane z wędzonym łososiem i letnimi dodatkami 115

owoce morza fusion, polska Ilość: 10-12 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Gofry ziemniaczane z wędzonym łososiem i letnimi dodatkami Nie ma co więcej się rozpisywać. To są po prostu gofry pełne dobra. przygotowanie: 5 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 25 min czas całkowity: 30 min Składniki: Gofry ziemniaczane 115 g ugotowanych i obranych(...)mąki ¾ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki suszonego koperku po szczypcie soli i pieprzu Przygotowanie: Jak przygotować gofry ziemniaczane? Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie roztłuc. Jajo rozmieszać z maślanką. Dodać ziemniaki i olej, dokładnie wymieszać. Do masy ziemniaczano-jajecznej przesiać mąkę, wymieszać. Dodać proszek do pieczenia, sodę, koperek, sól i pieprz. Ciasto wlewać na środek gofrownicy

Pełny talerz
Szybkie ciasto na maślance 113

Szybkie ciasto na maślance Przepis na ciasto bez miksera w 10 minut. Szybkie ciasto na maślance jest wilgotne, miękkie i obłędnie smaczne. To jeden z tych przepisów na  ciasto na niedzielę , który warto mieć zawsze pod ręką, ponieważ przygotujesz je błyskawicznie. Ciasto na maślance możesz upiec jako placek z owocami i kruszonką albo jedynie polać je ulubioną polewą(...)pudrem. Do tego ciasta nie potrzebujesz miksera, wystarczy tylko wymieszać składniki. Dodatek maślanki sprawia, że ciasto dłużej pozostaje świeże. Przepis na ciasto na maślance opracowała poznańska pracownia cukiernicza Wściekłe Ciastka. Ciasto na maślance w 10 minut. Szybkie ciasto na maślance proporcje na tortownicę o średnicy 16 cm 150 g mąki pszennej uniwersalnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Cztery Fajery
Pizzerinki – pyszne mini pizze 182

wyrobić ciasto od razu w misce, lekko oprószając ręce mąką). Dzielimy na części. Z każdej formujemy w dłoniach placek (dłonie można posmarować lekko olejem). Moje są grubsze, bo takie pizzerinki wolimy, ale wy możecie zrobić cieńsze. Można też się pokusić o rozwałkowanie ciasta. Blaszki (u mnie 1 duża z piekarnika i 1 na ciasteczka) wykładamy papierem do pieczenia. Papier(...)Pizzerinki wkładamy do nagrzanego do 240 stopni piekarnika na środkowy poziom (lub jeden poziom niżej). Pieczemy około 12 minut (pizzerinki należy obserwować, bo czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i ich grubości oraz tego czy pieczemy z termoobiegiem czy bez, ja pod koniec zawsze włączam termoobieg). Smacznego

Słodkie okruszki
Słodka choinka z bakaliami o nucie chałwy – ciasto świąteczne 159

opieramy i bez wyrzutów sumienia je zjadamy. Przesadzać też nie możemy i dobrze o tym wiemy, że najlepiej się nimi delektować i z każdego rodzaju po kawałeczku smakować. Ja lubię ciasta bakaliowe, mocno owocowe, z daktylami, brzoskwiniami i migdałami, ozdobionymi orzechami. Może powiecie, że to takie zwykłe połączenie, ale jest jedno małe zaskoczenie, bo do ciasta chałwy dodałam(...)bardziej świąteczną formę przybrało. O moje bezpieczeństwo rękawica https://ambition.pl/ zadbała, bo podczas wyciąganie gorącej foremki z ciastem idealnie się przydała. Składniki na niewielką foremkę ok. 25 cm: 50 g mąki pszennej ekstra, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 15 g cukru wanilinowego, 100 g suszonych daktyli, 100 g suszonych brzoskwiń, 50 g płatków migdałowych, 70 g chałwy, ponadto

Moniki Smakołyki
Francuskie serce z krakowską i pomidorami 142

domowej roboty. Przygotowanie: Kiełbasę bez skórki kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Pomidory miksujemy za pomocą blendera. Kiełbasę mieszamy z pomidorami, doprawiamy pieprzem i chili do smaku.   Ciasto rozwijamy, przekładamy na nie kiełbasę z pomidorami, zostawiając wolne brzegi, po długości. Na całą powierzchnię ścieramy ser. Ciasto przecinamy nożykiem do pizzy po długości, na połowę. Ciasto zwijamy na dwie roladki(...)Jeśli chcemy uzyskać kształt serca, to na okrągłej formie, stawiamy roladki, w odstępach tworząc określony kształt. Rada: od str. układania roladki na formie, ciasto możemy delikatnie złączyć, przez zciśnięcie. Wolne miejsce wykładamy folią do pieczenia, aby utrzymać zamierzony kształt. W roladki, np. po obwodzie wkładamy po jednej oliwce. Pieczemy w 195°C ok. 35 min. (wszystko zależy od piekarnika

Moniki Smakołyki
Bułki z serem żółtym i cebulą 177

cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je na stolnicę posypaną mąką Dodatkowo: 250 g sera żółtego 2 spore cebule olej do podsmażenia cebuli zioła prowansalskie pieprz sól jajo do posmarowania Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. WYKONANIE: z ciasta formujemy rulon(...)wykładamy podsmażoną, doprawioną do smaku cebulkę i trochę żółtego sera   każdą część przykrywamy ciastem i dokładnie uciskamy brzegi   każdą bułeczkę skręcamy lekko w ręku jak spiralę   smarujemy jajem i posypujemy ziołami prowansalskimi i tartym żółtym serem   wykładamy na blachę i pieczemy 30-35 min. w temp. 180 stopni Smacznego

Domowe ciasta