ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1506/2544)

Pizza z cebulą i boczkiem 162

boczku w plastrach; 150 g startej mozzarelli; 1/2 pęczka szczypiorku; Sól; Pieprz.  Dodatkowo: Papier do pieczenia; Blacha z wyposażenia piekarnika. Sposób przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w pióra. Boczek pokroić w niewielką kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Na suchej patelni (tj. bez dodatku tłuszczu) podsmażyć boczek. Do podsmażonego boczku dodać pokrojoną cebulę i podsmażać, od czasu(...)dodać pozostałą mąkę, sól oraz oliwę i zagnieść ciasto powoli wlewając pozostałą wodę wymieszaną z mlekiem (ciasto powinno być elastyczne i ścisłe, nie może być zbyt suche i zbyt kleiste). Ciasto wyrabiać przez około 15 minut (ja wyrabiam mikserem, przy pomocy haka do ciasta drożdżowego, przez 7 - 10 minut). Wyrobione, elastyczne ciasto uformować w kulę, włożyć do miski, przykryć czystą

Gospodyni Miejska
Chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście 161

Uwielbiam kabaczki. Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Idealne na przekąskę. Ja zazwyczaj zjadam je bez dodatków

Słodkie okruszki
Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu 158

świąteczne rodzinne zajęcie. Na razie oczywiście najlepiej wychodzi mu zjadanie ciasteczek, a te piernikowe biscotti  niezwykle mu podpasowały :) ➤ Sprawdź także: biscotti z puree z dyni  oraz biscotti bez cukru Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu Składniki / na ok 50 sztuk: 200 g cukru (ja zastąpiłam mannitolem, można dać też np. ksylitol) 2 łyżki syropu(...)drugiej misce wymieszaj obie mąki ze wszystkimi przyprawami, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj suche składniki do mokrych i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Dodaj orzechy i wmieszaj je w masę.  Piekarnik rozgrzej do 160 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto podziel na dwie części, przełóż je na blat podsypany mąką i uformuj

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciabatta z czarnymi oliwkami 214

dnia. i odwrotnie - do pieczenia bułek wieczorem rozczyn robimy rano. Gdy rozczyn jest gotowy, miesza się go z pozostałą częścią mąki i ponownie zostawia do wyrośnięcia.   Każde pieczone na rozczynie pieczywo ma delikatniejszy smak niż to na zakwasie, bo w trakcie wyrastania ciasta nie powstaje kwas mlekowy. Jedną z zalet długiego czasu wrastania ciasta drożdżowego jest(...)Całość mieszamy łyżką, a potem zagniatamy ręką do czasu, aż ciasto będzie na tyle gładkie, że bez problemu będzie odchodzić od ręki i miski. Jeśli będzie zbyt suche, dodajemy nieco mleka, jeśli zaś będzie się zbyt lepić - nieco mąki. Rosnące ciasto - tu w wersji z suszonymi pomidorami Gotowe ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i chwilę wyrabiamy, po czym

W SMAK
Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny 95

druga połowa robi zakupy na Warszawie Centralnej). Nie było części produktów jakie chcieliśmy kupić, trzeba było przebudować całe menu, które w pierwotnej wersji w dużej mierze opierało się o pieczonego kalafiora, ale ostatecznie udało nam się na nowo poukładać jadłospis i kupiliśmy co trzeba. A oto lista zakupowa oraz składniki do pięciu dań na ten tydzień: Składniki na 5 obiadów(...)tempo, godne Mateusza Birkuta z Człowieka z marmuru , zostało nieco podrasowane. Otóż w sobotni wieczór przygotowaliśmy ciasto na focaccię, co zajęło nam wszystkiego 10 minut, bo korzystaliśmy z super przepisu na focaccię bez zagniatania. Cała robota polega na połączeniu w misie składników. Ciasto ląduje potem na noc do lodówki. Rano trzeba je przełożyć do formy i upiec. Mega proste

Niedzielny kucharz
Ciasto orzechowe z zatopionym jabłkiem 79

Ciasto ze sporą ilością mielonych orzechów. Bardzo delikatne i miękkie.  Nie kruszy się przy krojeniu, długo pozostaje wilgotne, mięsiste - to zasługa dodatku masła i śmietany. Słodkie, soczyste jabłko, zatopione w każdym kawałku  - bez dodatku cynamonu, cukru waniliowego i innych przypraw. Jak widzicie - żadnych lukrów, żadnych dodatków.   Proste ale nie banalne.  Jesienne.  Idealne(...)każdym miksując około pół minuty. Następnie do masy wsypujemy zmielone orzechy,  przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,  dodajemy śmietanę, wlewamy likier.  Na najniższych obrotach miksujemy wszystkie składniki - starajmy się jak najkrócej, wystarczy, by masa stała się jednolita. Przelewamy ciasto do formy, wcześniej posmarowanej  masłem lub olejem i oprószonej mąką. Rozprowadzamy równo, wygładzamy powierzchnię. Cząstki jabłka

Kronika Piekarnika
Muffinki z czekoladą i szkolne początki 182

duecie). Ekscytacja sięga zenitu, nie mogę przestać się uśmiechać i aż ciężko mi uwierzyć, że nie śnię - chodzę do szkoły piec chleb! Żyć, nie umierać , jak mawia Tato. W ogóle mój plan lekcji wygląda niezwykle kusząco: czekolada , zdrowe ciasta , dekoracje kremem cukierniczym (to już jutro!), a do tego kilka godzin teorii z pierwszej pomocy, higieny pracy, co nieco o zdrowiu(...)Wyszło bosko! Czekoladowo i pysznie. Idealne na każdą okazję, a i bez okazji spiszą się na medal. Przepis na muffinkową bazę z 1 mix, 100 muffins Susanny Tee. Muffiny z czekoladą i kremem z nutelli Składniki: (na 14 muffinek) 340 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki soli 100 g cukru 110 g ciemnej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przepis #184 Dyniowe ciasto czekoladowe - bez mąki, laktozy i białego cukru 153

bardzo wilgotne i delikatne w smaku. Choć wygląda jakby było niedopieczone jest w pełni jadalne oraz smaczne. Bez problemu można je wyciągnąć z formy i pokroić. Dyniowe ciasto czekoladowe powstało bez mąki, laktozy oraz dodatku białego cukru. A dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na całość: 1168 kcal(...)blendujemy. Na koniec wsypujemy posiekane drobno orzeszki. Mieszamy. Tak przygotowaną masę przkładamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50-60 minut. Po wyciągnięciu pozostawiamy do wystudzenia.  Polewa W kąpieli wodnej  rozpuszczamy olej kokosowy z czekoladą. Polewamy ciasto. Wierzch można udekorować wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzeszkami. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone przez noc w lodówce

Health-Fit-Life
Ciasto na zsiadłym mleku z rabarbarem 457

Ciasto na zsiadłym mleku z rabarbarem jest wilgotne i miękkie, jak wszystkie ciasta z dodatkiem kefiru, jogurtu, itp. Wzbogaciłam je o dodatek skórki cytrynowej, która podkreśla

Smakołyki Bereniki
Sernik z pomarańczami. 54

jedno białko 2 budynie waniliowe bez cukru 1 duża pomarańcza Dodatkowo: 3 pomarańcze 1 mandarynka opcjonalnie kilka owoców miechunki cukier puder do posypania Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Zrobić kruche ciasto: Do miski przesiać mąke, dodać do niej pozostałe składniki i szybko wyrobić na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą(...)Tortownicę o średnicy 26 cm, wysmarować masłem i floozy na jej dnie oraz ściankach ciasto. Patrz film. Ciasto wyłożyć na ściankach na wysokość około 4 cm. Następnie na cieście wylać masę serową i dobrze wyrównać. Na masie serowej ułożyć plastry pomarańczy i mandarynki. Sernik piec w 170 st. C przez około 80 – 90 minut. Funkcja piekarnika góra – dół

Pani M - kuchnia smakowita
Krokiety wigilijne 592

barszczem. Idealne ciasto na krokiety Naleśniki na krokiety powinny być nieco grubsze niż te tradycyjne, dzięki czemu nikniesz pękania krokietów przy zwijaniu. Aby urozmaicić ich smak, możesz dodać do nich cydr lub piwo, które sprawią, że naleśniki będą również bardziej puszyste. Podobny efekt osiągniesz dodając do masy nieco wody mineralnej. Jeśli chcesz zrobić naleśniki bez mleka, sięgnij po jego(...)możesz zamrozić same naleśniki, krokiety po zawinięciu, a także te już usmażone. Osobiście najczęściej wybieram tę ostatnią opcję, dzięki czemu w dniu wigilii muszę je już jedynie podgrzać, bez konieczności poświęcania czasu na panierowanie i smażenie krokietów. Chcąc uniknąć posklejania się krokietów, a tym samym ich rozwalenia w trakcie podgrzewania, mrożę je podobną metodą co uszka z grzybami

okolicepalnika.pl
Pavlova z czereśniami 121

pieczenia. Narysuj na nim okrąg o średnicy 21 cm. W środek narysowanego okręgu wyłóż ubitą bezę, wyrównaj brzegi i wierzch bezy łyżką (wierzch możesz zrobić lekko wklęsły, później rozsmarujesz tam krem). Bezę wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 120°C przez 10 minut. Następnie zmniejsz temp. do 90°C i piecz (susz) bezę przez 2 godziny. Upieczoną bezę(...)łyżce serka homogenizowanego i zimnego kisielu czereśniowego i za każdym razem miksuj na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników. Na wystudzoną bezę wyłóż krem czereśniowy łyżką lub dekoracyjnie szprycą do ozdabiania tortów i ciast. Na kremie poukładaj owoce czereśni

Delicious Place
Chleb na sodzie bez mąki 133

odmiany przepis na pyszny chleb bez grama mąki, za to ze zdrowymi otrębami i… twarogiem. Wiecie, że jak w domu nie ma pieczywa i o zgrozo mąki to internetowe strony przychodzą z odsieczą- tak tutaj znalazłam idealny przepis(lekko zmodyfikowałam) na zdrowe, inne pieczywo. A to jest naprawdę smaczne i treściwe: lekko wyczuwam w nim użyte jaja, ale poza(...)łyżeczka proszku do pieczenia 3 jaja 100 g chudego twarogu w kostce 3 łyżki serka śmietankowego kanapkowego Otręby, płatki, sodę, proszek, sól i siemię mieszamy. Wbijamy jaja, dodajemy twaróg oraz serek,  miksujemy do połączenia wszystkich składników.   WYKONANIE I PIECZENIE Małą formę keksową smarujemy masłem i obficie obsypujemy otrębami. Wykładamy ciasto chlebowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania