ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1453/2544)

Wiekanocna babka drożdżowa z makiem 304

Królowa wielkanocnych wypieków to drożdżowa baba i nie może jej zabraknąć w świątecznym menu. Drożdżowe ciasta uwielbiam i jeść i przygotowywać, na blogu znajdziesz wiele rozmaitych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik piernikowy 201

Składniki (na 8 porcji) - 3 jajka (ok. 150 g), - pół szklanki cukru (ok. 100 g), - 1 kg twarogu, - opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pavlova z mango curd i domową masą krówkową krok po kroku 184

Słodki i smaczny deser, idealny do kawy w chłodny dzień. Poniżej podaję przepis, krok po kroku jak należy zabrać się do tego odrobinę pracochłonnego, ale zdecydowanie

Mango Papaja
Najlepszy sernik wykwintny z wiśniowo-różaną pianką 263

kilka innych składników. Może przerazić was ilość jajek i całej reszty płynów, ale bez obaw po upieczeniu i wystudzeniu sernik jest idealnie gładki, delikatnie śmietankowy,puszysty niczym chmurka. Lekkości dodaje również wiśniowo-różana pianka na białkach. Całość skomponowana jest w cynamonowym kruchym cieście, które wzbogaca doznania smakowe. Jedyną wadą było czekanie na wystudzenie i jeśli zdecydujecie się(...)uwagi i poświęcenia. Luksus przez duże L cisie mi się na usta po spróbowaniu. Składniki :  Na spód:  310 g mąki typ 650  5 g proszku do pieczenia  2 żółtka  70 g ciemnego cukru trzcinowego Muscovado 1,5 łyżeczki cynamonu  200 g masła  szczypta soli  Na masę sernikową

vaniliowoczekoladowa
Ślimaki twarogowe z nadzieniem twarogowym 184

Chyba zdążyliście zauważyć, że ja uwielbiam wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś polecam wypróbować przepis na przepyszne bułeczki- ślimaki twarogowe z nadzieniem. Tak naprawdę możecie je nadziać

Smaki Armine
Ślimaki twarogowe z nadzieniem twarogowym 174

Chyba zdążyliście zauważyć, że ja uwielbiam wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś polecam wypróbować przepis na przepyszne bułeczki- ślimaki twarogowe z nadzieniem. Tak naprawdę możecie je nadziać

Smaki Armine
Gryczana pizza z patelni 208

chyba, że takiej prawdziwej w pizzerii w Neapolu… ;) Uwielbiam za to różne wariacje na jej temat, które nie tylko świetnie smakują ale przy okazji są dużo zdrowszą wersją, bez białej mąki czy tony sera. Eksperymentowałam już z bardzo różnymi wersjami spodów do pizzy i opcjami przygotowania – czy to w piekarniku czy na patelni. Może przygotuję kiedyś wpis poświęcony wszystkim(...)wody Dodatki Pasta warzywna (jako sos na spód) Papryka Pomidor Ogórek konserwowy Kukurydza Feta Zioła Jajko wymieszać dokładnie z mąką i wodą, doprawić ziołami Przygotowane ciasto wylać na rozgrzaną patelnię (ja smażę na teflonowej bez dodatku tłuszczu) Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu 5-7 minut Po tym czasie odwrócić na drugą stronę Nie zdejmując pizzy z patelni posmarować

HealthyCreations
Chleb żytni na zakwasie 138

ciasto będzie bez grudek. Przykryj ściereczką i zostaw na 14 godzin nawet, a najlepiej na noc. Na drugi dzień dodaj wszystkie składniki z listy składników na ciasto. Wyrób ciasto np. za pomocą robota z hakiem. Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia około 4-6 godzin. Keksówkę o długości 30 cm np. wysmaruj olejem i wyłóż do niej ciasto, wyrównaj(...)posyp ziarnami. Zmocz dłoń i wyrównaj chleb, przykryj ściereczką. Zostaw do wyrośnięcia, około 2 godzin. Nagrzej piekarnik do 200 stopni, piecz chleb godzinę i max.20 minut. Upieczony wyciągnij z formy na kratkę. Chyba nie muszę dodawać, że z masłem najlepszy ? Chleb żytni na zakwasie Chleb żytni na zakwasie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto śmietanowe ze śliwkami 115

bardziej, że teraz sezon na śliwki, a ciasto w oryginale jest ze śliwkami właśnie. Jeśli chodzi o proporcje to trzymałam się oryginału, ale jak dla nas okazało się ciut zbyt mało słodkie. Następnym razem pozostawię ciasto bez zmian, ale do masy śmietanowej dodam 1-2 łyżki cukru więcej. Kruche ciasto: 350 g mąki pszennej 200 g masła 1 jajko(...)budyniu śmietankowego bez cukru 3 jajka 3 łyżki cukru pudru (lub więcej, jeśli wolisz, by ciasto było słodsze) około 400-500 g śliwek Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy zimne masło, siekamy nożem. Formujemy kopczyk, na środek którego wlewamy zimną wodę oraz jajko, składniki siekamy nożem, po czym wyrabiamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie porcje

Smaki Na Talerzu
Jagodzianki 193

będzie gładkie i elastyczne. Ciasto drożdżowe przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na około 60 minut, aż podwoi swoją objętość. 4. Jagody lub borówki umyć pod bieżącą wodą. Owoce przełożyć na cedzak aby usunąć nadmiar wody. Dodatkowo owoce osuszyć ręcznikiem papierowym. 5. Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę i chwilę zagniatać. Ciasto drożdżowe podzielić na 10 części(...)układać na blaszy z wyposażenia piekarnika, łączeniem do domu, zachowując przy tym odstępny, ponieważ bułki urosną jeszcze podczas pieczenia. Bułeczki przykryć ściereczką i pozostawić do podrośnięcia na 15 minut. 6. W międzyczasie piekarnik nastawić na 175 stopni, góra – dół, bez termobiegu. 7. Jagodzianki posmarować odrobiną mleka i wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 stopni. Bułki piec przez

Gotuj z Prezesem
Cytrynowo- malinowe z prażonym kokosem 128

kawowego pobudzenia, więc dziś coś w przeciwnym kierunku: cytrynka- czyli owocowe orzeźwienie :) Ten przekładaniec w formie tortu jest bardzo delikatny- będzie smakował nawet dzieciom. Ma w sobie coś z ciasta Venus, ale jest zdecydowanie bardziej kremowy, wilgotny i subtelnie owocowy. Cytrynowy biszkopt nasączony ponczem herbacianym earl grey, przełożony prostym malinowym kremem i posypany prażonym kokosem będzie zdecydowanym faworytem w kategorii(...)mnie L, wiejskie) 1 szklank a cukru sok z połowy cytryny 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier oraz sok cytrynowy, ubijamy na sztywną bezę. Następnie dodajemy stopniowo żółtka i dalej ubijamy na najniższych obrotach. Potem przesiewamy mąki i lekko, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 35 minut w temp

Domowe ciasta
Ciasteczka z serduszkiem 150

żółtka, 2 łyżki ksylitolu, łyżeczkę proszku do pieczenia, 3-4 łyżki jogurtu naturalnego, ok. pół słoiczka dżemu truskawkowego. 1. Do malaksera wsyp semolinę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj masło pokrojone w kostkę, żółtka, jogurt i ksylitol, po czym miksuj wszystko tak długo, aż utworzy się jednolita kula ciasta. 2. Wyjmij ciasto na blat oprószony mąką i zagnieć

Z notatnika dietetyka
Ciasteczka owsiane 163

włoskich, żurawiny i siemienia lnianego. Ciasteczka te posmakują wszystkim, nie tylko tym którzy nie spożywają glutenu. Najlepiej sprawdzą się jako przekąska podana na lunch, śniadanie bądź kolację. Ciasteczka owsiane piekę kiedy mam ochotę na coś zdrowego z dodatkiem ziaren, orzechów i suszonych owoców. W tych ciasteczka możecie np. orzechy włoskie zastąpić orzechami laskowymi, nerkowca, makadamia. Również siemię lniane oraz suszona(...)pieczenia 5 dkg suszonej żurawiny 5 dkg orzechów włoskich 2 łyżki siemienia lnianego Jak zrobić ciasteczka owsiane. Do miski włożyć miękkie masło, cukier puder oraz miód. Utrzeć na puszystą, kremową konsystencję. Kolejno dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz płatki owsiane. Wymieszać. Następnie dodać żurawinę, siemię lniane oraz orzechy pokrojone na średniej wielkości kawałki. Zagnieść ciasto. Z ciasta

MeCooks
Sernik z mlekiem w proszku 3377

przelewamy masę serową na ciastka. Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości sernika. Wkładamy bo nagrzanego piekarnika i pieczemy tak przez ok. 60 minut). Jeśli sernik w trakcie pieczenia zacznie się mocno rumienić przykrywamy(...)lekko piekarniku przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę z wodą zostawiając sernik w piekarniku do całkowitego przestudzenia. Gotowy sernik posypać pudrem lub przygotować polewę. Smacznego! Sernik można piec bez kąpieli wodnej w takiej samej temperaturze. Należy jednak pamiętać, że wtedy szybciej zacznie się przypiekać, a konsystencja sernika może być troszkę inna. Przygotowanie sernika każdym sposobem będzie poprawna

Kulinarne przygody
Biszkopt z pianką matcha i malinami 163

Czas czytania: 3 min Biszkopt z pianką matcha i malinami ciasto niezwykle proste do przygotowania i bardzo smaczne. Ciasto przygotowałam na bazie klasycznego uwielbianego przez wszystkich biszkoptu idealnego . Pamiętajcie, że biszkopt można upiec dzień przed planowanym przygotowaniem ciasta. Można też biszkopt upiec w wolnym czasie i zamrozić go do chwili, kiedy będzie potrzeba przygotowania deseru. Biszkopt to oczywiście nie wszytko(...)najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy , wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) lub do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa, wyrównuje jego powierzchnię. Formę z ciastem odstawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt z pianką matcha i malinami 186

najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) lub do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa, wyrównuje jego powierzchnię. Formę z ciastem odstawić(...)koniec dodać śmietanę i ponownie wymieszać. Polewą polać wierzch przygotowanego ciasta, na koniec zetrzeć odrobinę czekolady, można zrobić to przy pomocy tarki do warzyw lub obieraczki. Ciasto przed podaniem można dodatkowo udekorować rozkruszonymi bezami. Smacznego

KUCHNIA POLSKA
Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone 177

wypróbować ten przepis, ponieważ te pierogi są przepyszne Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 250ml ciepłej wody – 1 jajko (można bez) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – mięso mielone wg uznania (u mnie mięso z udek kurczaka) – 1 duży ziemniak – 1 duża cebula (u mnie czerwona(...)posmarowania pierogów – sezam do posypania Do ciepłej wody dodać jajko i sól i wymieszać dokładnie. Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, wodę z jajkiem, wymieszać i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto włożyć do woreczka i odłożyć na około 10 minut. W tym czasie cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, ziemniaka zetrzeć na tarce

Smaki Armine
Ciasto Marchewkowe Z Kremem Kubuś 176

dekoracji cukrowe, czekoladowe lub marcepanowe mini marchewki Wszystkie składniki na ciasto w temperaturze pokojowej ! Ciasto 1. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę z sodą, startą marchew oraz esencję pomarańczową i waniliową. Podczas mieszania dodajemy także olej. 2. Dno tortownicy wyścielamy papierem do pieczenia a boki smarujemy masłem i wysypujemy bułką. Ciasto pieczemy

Gotowanie...to proste !
Pieczeń wieprzowa na kanapki wg Aleex 163

ciasto drożdżowe z cynamonem, i kurczak w miodowej glazurze, i wreszcie pieczeń wieprzowa na kanapki. Pieczeń najbardziej przypadła do gustu Młodemu, który za ciastami nie przepada, a kurczaka nie zdążył zjeść. Pieczeń wieprzowa jest aromatyczna, soczysta i smakuje rewelacyjnie – na ciepło i na zimno. Jeśli lubicie domowe wędliny, gorąco ją polecam. Składniki: • 1 kg mięsa mielonego(...)cebula • garść natki pietruszki • 1 szklanka mleka 3,2% • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. W malakserze, misie robota lub termomixie zemleć boczek pokrojony w kostkę, bez skóry. 2. Dodać natkę pietruszki, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Zmiksować na gładką masę, ale niezbyt długo, bo zrobi się pasztet. 4. Do miski włożyć mięso mielone

W mojej kuchni
Placuszki z białym serem 1888

Jajka ubijać z cukrem do czasu aż powstanie gęsta puszysta struktura. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką. Twaróg rozgnieść widelcem i wmieszać łyżką w masę z jajek, dodać również ekstrakt waniliowy, nie miksować. Miksowanie sprawi, że struktura ciasta będzie jednolita i po usmażeniu nie będzie tak bardzo wyczuwalny ser. Do placuszków polecam ser klinek(...)wiaderka jest mocno zmielony i ser nie będzie tak bardzo wyczuwalny. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej tylko delikatnie masłem. Placuszki z białym serem dobrze smakują bez dodatków zarówno na ciepło, jak i po wystudzeniu. Można oprószyć je cukrem pudrem lub podać z ulubioną konfiturą. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka

Gotuj w domu
Racuchy jogurtowe z truskawkami 183

cukru pudru kilka truskawek 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam mokre składniki, dodaję mokre, mieszam rózgą kuchenną do połączenia. Kilka truskawek myję, siekam w plasterki. Rozgrzewam olej na patelni. Nakładam ciasto jedną łyżką formując placuszka. Smażę na średnim ogniu. Gdy brzegi racuszka ładnie się zrumienią

Zasmakuj Kuchni
Babeczki z mango i kokosową nutą 354

Polecam je i Wam. Pyszne, delikatne lekko kokosowe ciasto i pulpa z mango, to dla mnie duet doskonały. Spróbujcie. Składniki: (na około 6 sztuk) 100 g mąki pszennej (u mnie tortowa) 100 g masła 2 jajka klasy M 100 g cukru kokosowego 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia po 3 łyżeczki pulpy z mango na babeczkę cukier puder(...)oprószenia babeczek Dodatkowo: forma na muffinki i kolorowe papilotki Stella Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W misce mieszamy dokładnie 2 jajka i cukier (ja używam ręcznej trzepaczki). Następnie wlewamy przestudzone masło, mieszamy. Kolejno wsypujemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki

Słodkie okruszki
Mięciutkie pierniczki na drożdżach 229

znikają ;) Piekłam je już chyba ze trzy razy pod rząd :) Mikołajowi też smakowały hehe ;)   Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1 czubata łyżka miodu 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 25 g świeżych drożdży 60 g miękkiego masła 2 łyżki kakao* * te na zdjęciach są bez dodatku kakao. Piekłam je już(...)niej dokładnie rozpuścić. Płynną masę wlać do suchych składników, dodać jajka i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować je na grubość około 4 mm (im grubsze tym bardziej miękkie) i wykrawać dowolne kształty. Pierniki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 8-12 minut

My simple kitchen
Ciasto marchewkowe wg Ani Starmach 249

jogurtowe czy murzynek to pozycja której nie może zabraknąć w przepiśniku. Klasyczne, proste a zarazem pyszne samo w sobie, bez tony dodatkowych składników, kremów czy mas. Prawda jest też taka, że od kiedy mam dzieci ciasta z masami są u nas rzadkością;) Przepis pochodzi ze strony cudownej Ani Starmach, zmodyfikowany o kilka składników, ale jest tak pyszny(...)mąki 300 g tartej marchwi 350 g brązowego cukru 300 ml oleju rzepakowego 4 jajka 1 obrane jabłko starte na tarce 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Przygotowanie: W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i cynamonem. W drugiej misce mieszamy olej, brązowy cukier i cukier

Życie zaczyna się w kuchni
Bananowe ciasto czekoladowe z cukinią 186

masła. Polewa: - garść borówek - 150g twarogu wymieszanego z 2 łyżkami jogurtu. Sposób przygotowania: - masło roztopić w małym garnuszku wraz z gorzką czekoladą, - cukinię zetrzyj na tarce na małych oczkach (bez środka z pestkami), - startą cukinię ugnieć przez sitko, aby odsączyć wodę, - mąkę wymieszaj z sodą i kakao, - w osobnej miseczce ubij jaja z cukrem/ksylitolem, - do miski z mąką dodaj(...)czekoladą, - dojrzałego banana rozgnieć widelcem i dodaj do pozostałych składników, - wszystko energicznie mieszaj do powstania jednolitej masy, - masę przelej do prostokątnej foremki wysmarowanej uprzednio masłem, - wierzch ciasta wyłóż twarożkiem i posyp borówkami, - ciasto piec w temperaturze 160 stopni ok. 50 minut. SMACZNEGO

MintTaste
Tarta z kremem kokosowym 217

kokosowe Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier, masło pokrojone na kawałki, śmietanę i jajko. Zagniataj do uzyskania gładkiego i sprężystego ciasta. Odłóż na 30 min do lodówki. Po schłodzeniu, rozwałkuj i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Przygotuj krem: do miski przełóż schłodzoną śmietankę kokosową, (tj. tę część

365 dni dookoła kuchni
Bezglutenowe babeczki owsiane z jagodami i różą 189

pewno bardziej fit, niż tradycyjne babki. Babeczki z mąki owsianej bez glutenu, wychodzą delikatne i puszyste, a dodatek jagód i pachnącej róży dodaje im ciekawego urozmaicenia. 200 g mąki owsianej bezglutenowej 2-3 łyżki syropu z agawy/klonowego lub innego, którego używacie łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia 240 g maślanki 0/5 szklanki oleju jajko dodatkowo: pół szklanki jagód(...)mogą być mrozone) kopiasta łyżka konfitury z płatków róży opcjonalnie puder buraczany lub truskawkowy W jednej misce mieszamy składniki płynne, a w drugiej suche. Łączymy je se sobą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości natłuszczonych foremek. Pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Studzimy na kratce. Jagody miksujemy z konfiturą różaną. Musem dekorujemy babeczki. Przed podaniem możemy

Mienta blog
Pavlova 225

Pavlova to cudne, lekkie ciasto bezowe idealne na lato. Chrupiąca beza na zewnątrz i piankowe wnętrze poprawi nastrój nawet w najbardziej pochmurny i deszczowy letni dzień. Beza 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego dodatkowo 500 ml śmietany kremówki owoce Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru. Ubijać(...)całkowitego rozpuszczenia się grudek cukru, na koniec dodać skrobię i ocet. Wymieszać do połączenia się składników. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy 20-24 cm i wyłożyć na niego masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach obniżyć temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku. Na wystudzoną

Pieguskowa Kuchnia
Bułeczki śniadaniowe z masłem truskawkowym 210

suchymi drożdżami. Dodajemy resztę składników bez masła i wyrabiamy, pod koniec dodajemy roztopiony tłuszcz. Wyrabiamy ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Formujemy z niego kulę, wkładamy do oprószonej mąką miski i odstawiamy w ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny).  Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrabiamy. Dzielimy(...)części (w zależności od tego, jak duże chcemy bułeczki) i formujemy okrągłe bułeczki. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, pozostawiając między nimi około 1 cm odstępy. Przykrywamy ręczniczkiem kuchennym, pozostawiamy ponownie do wyrośnięcia, na około 45 minut, aż się zetkną.  Wyrośnięte bułki smarujemy przygotowanym jajkiem, pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 185ºC

Kulinarne życie
Słodkości na wielkanocny stół 230

białej czekolady, ale sernik z fistaszkami oraz czekoladowy bez wątpienia w niczym mu nie ustępują. Pomarańczowy sernik świąteczny Sernik z fistaszkami Sernik czekoladowy Sernik z polewą czekoladowo-orzechową Dobrym rozwiązaniem może okazać się kombinacja ciasta z serem, dlatego koniecznie wypróbujcie przepis na ciasto kakaowe z kulkami serowymi. Ciasto z serowymi kulkami Dla tych, którzy preferują Świeta w wersji(...)polecam przepis na dietetyczne, zdrowe Rafaello i koniecznie zajrzyjcie do kategorii FIT. FIT Rafaello Z kolei u tych, którzy nie liczą kalorii i nie lubią piec na wielkanocnym stole musi pojawić się ciasto 3 BIT i banana dream. Ciasto 3 BIT Banana Dream Po więcej wielkanocnych przepisów zapraszam do kategorii WIELKANOC. Życzę wszystkim smacznych Świąt

Fitsweet.me
Kruche ciasteczka kukurydziane - bezglutenowe 201

czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 całe jajka 1/2 kostki margaryny ewentualnie 100 ml gęstej śmietany Mąkę ziemniaczaną, kukurydzianą, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy wymieszać. Dodać margarynę, posiekać i rozgnieść ją, tak jak na kruszonkę. Dodać jaja i trochę zagnieść. Jeśli ciasto będzie za gęste dodać śmietanę i dalej

Ze smakiem bez glutenu
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 189

rozgrzanym piekarniku) przez około 45 minut w 200 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową pierzynkę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić(...)najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu.  W wersji bezglutenowej użyjcie odpowiednich ciastek lub zrezygnujcie ze spodu. Wtedy idealnie nada się budyń bez glutenu , który bez problemu możecie nabyć w sklepie eSłoneczko

Di gotuje
TARTA (NA KRUCHYM 3- SKŁADNIKOWYM CIEŚCIE, BEZ JAJKA) Z BUDYNIEM I GALARETKĄ 251

mąki, masła i cukru pudru zagnieść ciasto. Owinąć folia i wstawić do zamrażalnika na około 30 minut. W 300 ml wrzątku rozpuścić galaretkę, odstawić aż zacznie tężeć.  Ciasto wyjąć z zamrażalnika, rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, wyłożyć nim formę do tarty, nakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 20 minut. Ciasto wystudzić. W między

Zrób to smacznie
Ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką 672

biszkopty, dość grubą warstwę wiśni i wspaniały, kwaskowaty krem cytrynowy bez żelatyny. Pięknie się prezentuje i jest smaczne, nie jest za słodkie. Do przygotowania deseru możemy użyć swoich ulubionych w smaku galaretek, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką Składniki: Biszkopty: 6 dużych jajek(...)osobno żółtka i białka 200g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 16g 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao 70g zmielonych orzechów włoskich Do nasączenia: 150ml ostygniętej kawy 2 łyżeczki cukru Masa wiśniowa: 500g mrożonych, wypestkowanych wiśni 2 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 2 galaretki wiśniowe

Mała Cukierenka
Chleb bez mąki Melvit 227

który składa się z samych ziaren i w dodatku możecie go przygotować w domu. Bez męczącego zagniatania ciasta, bez hodowania zakwasu. Po prostu - wystarczy wymieszać kilka składników:) Firma Melvit ma w swojej ofercie mieszankę ziaren do wypieku chleba bez mąki . Zawiera ona pestki dyni, słonecznika, ziarna orkiszu, siemię lniane, płatki owsiane, otręby, czarnuszkę. Samo zdrowie! Byłam bardzo(...)opakowaniu: roztrzepałam 5 jajek ze 150g maślanki i 0,5 łyżeczki soli, wlałam to do ziaren, wymieszałam i wyłożyłam do foremki (keksówka o długości 22cm pasuje idealnie). Po godzinie pieczenia w 180stC chleb wyjęłam z formy, położyłam na kratce i zostawiłam do ostygnięcia. A później już tylko pozostało krojenie i smakowanie. Jesteście ciekawi smaku?:) Też byłam, i to bardzo

Obiad gotowy
Ciasto orzechwe z ziemniakami !!! Pychotka 214

koleżanka, bez jej pozytywnej rekomendacji z pewnością nie upiekłabym go.... no bo ciasto z ziemniakami?... ja rozumiem babka ziemniaczana, która i tak do kategorii ciast się nie kwalifikuje, ale ciasto! A jednak. W cieście ogóle nie czuć ziemniaków, czuć za to migdały i orzechy. Dzięki ziemniakom ciasto jest w środku wilgotne a wierzch i spód ciasta bardzo(...)chrupiący. Na foremkę o wymiarach  ok. 20x30 cm Kruche ciasto: 40 dag mąki 15 dag cukru 3 żółtka 15 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany Masa orzechowo-ziemniaczana 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 20 dag zmielonych orzechów włoskich 5 dag cukru pudru 3 żółtka 6 białek olejek migdałowy Wszystkie składniki kruchego ciasta połączyć

Jadło i czytadło
CYNAMONOWE MUFFINKI Z JABŁKAMI 201

tarce o dużych oczkach. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy mielone migdały i cukier. Dokładnie mieszamy. Do suchych składników dodajemy mokre składniki oraz jabłka. Krótko i delikatnie mieszamy szpatułką lub łyżką (tylko do połączenia składników). Łyżką nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy je do papilotek.  Wierzch muffinek osypujemy płatkami

cool and minty

Proponowane wyszukiwania