ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1410/2544)

Ciasto jogurtowe z miodem i śliwkami 78

Sezon na śliwki w pełni, więc pora je doskonale wykorzystać! Polecam użyć jako substancji słodzącej miodu z pasieki Apimar , który sprawi, że ciacho jest jeszcze lepsze

Truskawkowa Fiesta
Tort śmietanowy z brzoskwiniami i kajmakiem 117

Pyszny tort,przekładany bitą śmietaną,kajmakiem i brzoskwiniami.Idealny na każdą okazję - urodziny,imieniny , komunię lub po prostu do niedzielnej kawki.Owoce możecie zamienić na inne jeśli wolicie

Swojskie jedzonko
Torcik kakaowy z masą mascarpone, czekoladą i owocami 142

Letni torcik kakaowy z masą mascarpone, czekoladą i owocami.  Bez cukru, idealny na letnie przyjęcia.  Delikatny, mokry biszkopt + czekoladowy krem + świeże owoce = ❤️ Składniki

Czarnawisienka
Puree (mus) z dyni/Pieczona dynia wg Aleex 118

Tak dawno nie miałam wolnego weekendu, że już nie pamiętam, jak w pełni korzystać z czasu bez pracy. Pracoholizm nie jest dobry. Bywa uciążliwy, bo

W mojej kuchni
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 113

Rewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w

Kuchnia bezglutenowa
Pieczony schab z morelami i śliwkami 184

Pieczeń ze schabu nadziewana suszonymi śliwkami i morelami to doskonały pomysł na Święta, niedzielny obiad lub na zimno do kanapek. Pięknie prezentuje się na stole

Oryginalny smak
Jesienna samotnia. 257

Uwielbiam klimat jesieni. Jest... pełen tajemnicy.Zapachy wilgoci i usychających liści,Dymu z pieców mieszkańców,Oblepiają moje włosy. Ziemia pokryta dywanem czerwieni, złotai brązu.Szeleści on pod

W kuchni Karmel-itki
WIELKANOCNA BABKA PIASKOWA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 1014

Pyszna, wilgotna babka, bez cukru, na mące orkiszowej z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Idealna na nadchodzące Święta, ale również na co dzień, do popołudniowej kawki. Babeczka bardzo zaskoczyła mnie smakiem, szczerze to nie spodziewałam się iż wyjdzie taka pychotka. Nigdy nie dodaję mąki ziemniaczanej ani do biszkoptów ani do babek, tutaj zrobiłam wyjątek, troszkę tylko zmniejszyłam jej ilość. Makę(...)pieczenia. Do ubitych jajek dodawać mieszankę mąk i miksować do połączenia składników. Do ciasta wlać letnie masło i dokładnie zmiksować. Ciasto będzie miało konsystencję podobną do budyniu. Masę wylać do wysmarowanej i obsypanej wcześniej (mielonymi migdałami lub bułką tartą) formy, wyrównać i wstawić do nagrzanego do 175*C piekarnika i piec ok.45 minut (program góra-dół, bez termoobiegu

Smaczne Zdrowe
Chleb bezglutenowy 219

Zdecydowanie jestem fanką domowego pieczywa! Czy pieczonego na zakwasie czy na drożdżach, czy pszennego czy razowego, czy orkiszowego czy mieszanego nie ma dla mnie znaczenia, bo każdy domowy chleb smakuje zawsze wyjątkowo! W związku z tym moim uwielbieniem do pieczywa postanowiłam spróbować upiec chleb bezglutenowy. Na początek skorzystałam z przepisu znalezionego na blogu kacikslodkosci.blogspot.co.uk . Chlebek okazał absolutnie prosty do przygotowania(...)obsypać mąką bezglutenową. Po lekkim wyrośnięciu ciasto na chleb wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do przygotowanej foremki. Przykryć ciasto w foremce folią -uważając żeby się nie przykleiła do ciasta- i zostawić do lekkiego wyrośnięcia na 10-20 minut! Po wyrośnięciu -zdjąć folię- i wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i piec około 56-60 minut. (Ja po około

UgotujmyTo.pl
Biszkopt z patelni 2269

Biszkopt z patelni. Tak, to nie żart. Okazuje się, że biszkopt z powodzeniem można usmażyć na patelni.  Bez użycia piekarnika. Na kuchence gazowej, na wolnym ogniu, pod przykryciem. Bez przewracania na drugą stronę, pulchny, mięciutki, równomiernie wyrośnięty. Gotowy w 25 minut! Do jego wykonania potrzebujemy jedynie solidnej, głębokiej i szerokiej patelni z nieprzywierającym dnem i pokrywką. Potrzeba(...)szklanki cukru - 1 i /2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki octu 10% - 1 szklanka mąki pszennej Dodatkowo - łyżeczka oleju do wysmarowania patelni Wykonanie Białka ubijam z cukrem na sztywną pianę. Żółtka mieszam z octem i proszkiem do pieczenia, dodaję do ubitej piany, delikatnie mieszam. Dodaję przesianą mąkę, mieszam krótko łyżką do połączenia się składników. Patelnię delikatnie, przy

Kuchnia z widokiem na ogród
Świąteczny obiad: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 121

przy tym chrupkości dobrze wypieczonego mięsa. Takiego kurczaka lubimy najbardziej. Polecamy ten sposób pieczenia, z masłem rozsmarowanym z wierzchu, ale równocześnie od środka Kurczaka podaliśmy w towarzystwie pieczonej brukselki i ziemniaków Hasselback – to kolejny godny polecenia, nietuzinkowy sposób na upieczenie kartofla. Składniki: Pieczony kurczak w cytrusach Kurczak z wolnego wybiegu 1,5-1,8 kg 3 łyżki masła(...)cytryny i z połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz. Najlepiej zabrać się do tego

Niedzielny kucharz
Niedziela: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 173

przy tym chrupkości dobrze wypieczonego mięsa. Takiego kurczaka lubimy najbardziej. Polecamy ten sposób pieczenia, z masłem rozsmarowanym z wierzchu, ale równocześnie od środka Kurczaka podaliśmy w towarzystwie pieczonej brukselki i ziemniaków Hasselback – to kolejny godny polecenia, nietuzinkowy sposób na upieczenie kartofla. Składniki: Pieczony kurczak w cytrusach Kurczak z wolnego wybiegu 1,5-1,8 kg 3 łyżki masła(...)cytryny i z połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz. Najlepiej zabrać się do tego

Niedzielny kucharz
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej 182

Przeglądając popularną ostatnio książkę „Cukiernia Lidla” od razu wpadł mi w oko przepis na ciasto z kaszy gryczanej. Lubię kaszę na słodko i wypieki z mąki gryczanej więc stwierdziłam, że to coś dla mnie. Zdjęcie tym bardziej zachęciło mnie do wypróbowania więc przystąpiłam do działania :) Wypiek miło mnie zaskoczył. Wilgotny, intensywnie czekoladowy i intrygujący ponieważ czuć było smak(...)dzieła :) Moja wersja zawiera nieco mniej cukru i jest bez orzechów. 180 g kaszy gryczanej (suchej) 5 jajek 150 g cukru trzcinowego (w książce 180) 120 g mąki pszennej 150 g masła 150 g czekolady deserowej 50 g posiekanych, suszonych żurawin 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 50 ml śmietanki 30% 100 g czekolady gorzkiej

Mienta blog
EXPRESOWY CHLEBY Z FOREMKI NA ZAKWASIE, BEZ ZAGNIATANIA + FILMIK 60

Dzisiaj podam przepis na chleby które piekę od dłuższego czasu. Są szybkie w przygotowaniu, bez zagniatania i co najważniejsze bardzo smaczne.  Domowy chleb z foremki pachnie i smakuje rewelacyjnie, jest łatwy w przygotowaniu(...)przekładamy do misy robota, mieszamy aż powstanie gladkie, jednolite ciasto.  Dwie foremi smarujemy oliwą, posypujemy płatkami owsianymi i do pierwszej przekładamy część ciasta, wyrównując je na wierzchu. Do drugiej części ciasta dodajemy pokrojone suszone śliwki i dokładnie mieszamy.  Ciasto przekładamy do drugiej foremki i również je wyrównujemy.  Ciasta odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Może to być

Kulinarne Fantazje Marioli
Chleb orkiszowo konopny 118

produkowaną przez Gospodarstwo Rolne rodziny Domżał . Uprawa konopi w tym gospodarstwie jest prowadzona niemal bez stosowania środków ochrony roślin i bez użycia GMO. Mąka konopna może mieć różny poziom wilgotności, ta z Domu Konopi idealnie nadaje się do wypieku chleba, jako dodatek do ciast i ciasteczek a nawet zagęszczacz do sosów, którym nadaje lekko orzechowy posmak. Jak zrobić(...)mąki i początkowo około 300 ml wody. Przez około 10 minut wyrabiam ręcznie lub mikserem ciasto chlebowe. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodaję stopniowo resztę wody i wyrabiam, aż ciasto wchłonie wodę. Powinno mieć konsystencję podobną do gęstej, ale nadal płynnej śmietany. Wyrobione ciasto przekładam, a raczej przelewam, do natłuszczonej i obsypanej otrębami formy, napełniając ją mniej więcej do połowy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania