ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1266/2544)

Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 142

jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu(...)dzięki temu biszkopt opadnie tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 130

jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu(...)dzięki temu biszkopt opadnie tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 162

jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu(...)dzięki temu biszkopt opadnie tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 297

jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu(...)dzięki temu biszkopt opadnie tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności

moj przepis na
Tort z kremem ryżowym (vege) 144

ryżowym ( vege ) z dodatkiem dżemu wiśniowego i owoców. Prosty i smaczny, a do tego cieszył małą Solenizantkę Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki (użyłam pszennej tortowej) 1 szklanka cukru 1 szczypta soli 1 łyżka cukru waniliowego 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki wódki ¾ szklanki oleju 1 ¾ szklanki wody Uwaga: szklanka 200 ml Wszystkie składniki umieszczam w misce, mieszam(...)tylko do połączenia składników, przekładam do tortownicy o średnicy 18-19 cm i wstawiam do piekarnika na 50-55 minut do suchego patyczka. Ciasto odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie mogę przygotować krem. Składniki na krem: 3 torebki ryżu jaśminowego (300g) 400 g KASI dla wegan, masła roślinnego lub Palmy 5-6 łyżek cukru pudru Ryż gotuję na miękko

Słodki sentyment
Pyszna szarlotka z orzechami :) 274

W dzisiejszym wpisie chcielibyśmy Wam pokazać w jaki sposób szybko i prosto zrobić szarlotkę . Inspirację do tego przepisu znaleźliśmy w internecie, ale wykonanie delikatnie zmodyfikowaliśmy :) Szarlotka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Słonecznikowiec 277

masą krówkową.  Ciasto to upodobała sobie moja mama i najchętniej gościłaby go na stole przy każdej rodzinnej uroczystości. Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na I biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesiane mąki z, z kakao i  proszkiem do pieczenia, i delikatnie wmieszać w masę. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x36 cm. Piec około 20 min w temp. 180 st. Skarmelizowany słonecznik : Masło roztopić na patelni, wsypać cukier i słonecznik. Prażyć na średniej

My sweet a life
Babka bakaliowa 154

Większość z nas ma sentyment do babki jaką piekła Babcia. Zwykłej babki z cukrem pudrem, czasem z bakaliami czasem bez. Najczęściej była pieczona w prodiżu, albo w piecu opalanym drewnem razem z chlebem. Dziś żadna babka, ani ta bakaliowa, ani najlepsza babka świąteczna już tak nie smakuje. Może jeszcze babka pieczona w prodiżu jest jakąś namiastką tamtych smaków(...)długo, byle mąką była niewidoczna. To ma być babka piaskowa, nie możemy uwolnić glutenu! Na koniec dodaj bakalie obtoczone w mące i wymieszaj z ciastem. Masa jest bardzo gęsta i tak ma być. Przełóż ciasto do foremki. Wstaw do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni, góra - dół) półka niżej niż środek na 55 - 60 minut, aż się ładnie zrumieni.  Po wyłączeniu

Dieta moja pasja
Razowiec – Chleb razowy żytni na zakwasie 130

czas wyrastania, ale chleby na naturalnym zakwasie tak mają. Bez drożdży, bez ulepszaczy i zbędnych dodatków. Najprostszy razowiec, być może wrócą wspomnienia z dzieciństwa, jak go spróbujecie. Chlebek robiłam wieczorem, w nocy wyrastał w zimnym piekarniku, a nad ranem piekłam go. Chlebek piekłam w naczyniu żaroodpornym, aby podczas pieczenia, nie wysuszył się*. Przepis autorski. Składniki(...)miodu 1 łyżka soli Do dużej miski wsypać mąkę, wlać wodę, zakwas, miód i sól. Dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Ja wyrabiałam w robocie z hakiem do drożdżowego. Ciasto ma być lekko lejące, ale dość gęste, tak że włożona łyżka bardzo powoli będzie się przewracać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, oprószyć mąką razową. Ciasto chlebowe przełożyć do naczynia. Przykryć pokrywką

moj przepis na
Razowiec – Chleb razowy żytni na zakwasie 131

czas wyrastania, ale chleby na naturalnym zakwasie tak mają. Bez drożdży, bez ulepszaczy i zbędnych dodatków. Najprostszy razowiec, być może wrócą wspomnienia z dzieciństwa, jak go spróbujecie. Chlebek robiłam wieczorem, w nocy wyrastał w zimnym piekarniku, a nad ranem piekłam go. Chlebek piekłam w naczyniu żaroodpornym, aby podczas pieczenia, nie wysuszył się*. Przepis autorski. Składniki(...)miodu 1 łyżka soli Do dużej miski wsypać mąkę, wlać wodę, zakwas, miód i sól. Dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Ja wyrabiałam w robocie z hakiem do drożdżowego. Ciasto ma być lekko lejące, ale dość gęste, tak że włożona łyżka bardzo powoli będzie się przewracać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, oprószyć mąką razową. Ciasto chlebowe przełożyć do naczynia. Przykryć pokrywką

moj przepis na
Razowiec – Chleb razowy żytni na zakwasie 209

chleby na naturalnym zakwasie tak mają. Bez drożdży, bez ulepszaczy i zbędnych dodatków. Najprostszy razowiec, być może wrócą wspomnienia z dzieciństwa, jak go spróbujecie. Chlebek robiłam wieczorem, w nocy wyrastał w zimnym piekarniku, a nad ranem piekłam go. Chlebek piekłam w naczyniu żaroodpornym, aby podczas pieczenia, nie wysuszył się*. Przepis autorski. Składniki na 1 duży okrągły bochenek(...)miodu 1 łyżka soli Do dużej miski wsypać mąkę, wlać wodę, zakwas, miód i sól. Dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Ja wyrabiałam w robocie z hakiem do drożdżowego. Ciasto ma być lekko lejące, ale dość gęste, tak że włożona łyżka bardzo powoli będzie się przewracać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, oprószyć mąką razową. Ciasto chlebowe przełożyć do naczynia. Przykryć pokrywką

moj przepis na
Razowiec – Chleb razowy żytni na zakwasie 235

chleby na naturalnym zakwasie tak mają. Bez drożdży, bez ulepszaczy i zbędnych dodatków. Najprostszy razowiec, być może wrócą wspomnienia z dzieciństwa, jak go spróbujecie. Chlebek robiłam wieczorem, w nocy wyrastał w zimnym piekarniku, a nad ranem piekłam go. Chlebek piekłam w naczyniu żaroodpornym, aby podczas pieczenia, nie wysuszył się*. Przepis autorski. Składniki na 1 duży okrągły bochenek(...)miodu 1 łyżka soli Do dużej miski wsypać mąkę, wlać wodę, zakwas, miód i sól. Dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników. Ja wyrabiałam w robocie z hakiem do drożdżowego. Ciasto ma być lekko lejące, ale dość gęste, tak że włożona łyżka bardzo powoli będzie się przewracać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, oprószyć mąką razową. Ciasto chlebowe przełożyć do naczynia. Przykryć pokrywką

moj przepis na
Czekoladowy torcik na bazie buraków 181

naturalnych, w tym hiszpańskich czekolad Torras, słodzonych stewią.  Potrzebujemy: 275 g mąki pszennej 200 g upieczonych buraków bez skórki (mogą być również ugotowane w mundurkach) 1 jabłko 300 ml oleju roślinnego 5 jajek 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100 g ciemnego kakao 300 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Ganache: 125 g czekolady gorzkiej(...)suche składniki, czyli: mąkę pszenną, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia i sól. W drugim naczyniu blenderujemy obrane buraki i jabłko z olejem. Do dokładnie zblenderowanej masy dodajemy po 1 jajku, ciągle miksując. Do uzyskanej masy dodajemy wymieszane produkty suche i dokładnie je ze sobą łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 24 cm. Dno tortownicy wykładamy

MamaOskarka
Wegański bezglutenowy murzynek 230

Czyli coś pysznego na świąteczny stół dla każdego roślinożercy, i nie tylko. Ciacho jest bez glutenu, bez nabiału i bez jajek, pyszne i zdrowe, i co najważniejsze w tym napiętym przedświątecznym okresie, bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 2 dojrzałe banany 2 łyżki nasion chia plus 4 łyżki ciepłej wody 3 łyżki roślinnego oleju 2/3 szklanki(...)ryżowej ¼ szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść. Obrane banany, nasiona chia namoczone w wodzie, olej oraz mleko przełóż do miski i za pomocą ręcznego blendera

Roślinna - blog wegański
Cukiernie z dostawą do domu, czyli jak mieć pyszny tort, gdy nie mamy czasu piec? 153

cukiernicze dzieło. Wszystko to bez czasochłonnej pracy w kuchni i bez tworzenia długiej listy zakupów na słodkie składniki.  Cała ta wizja nie jest tylko ułudą i marzeniem. Właśnie w ten sposób pracują cukiernie, które działają w środowisku online. Prawda, że brzmi cudownie? Jakie torty wybrać? Cukiernia z dostawą do domu oferuje szereg ciast, tortów i ciasteczek, które(...)sobie mogą wiele innych, zaskakujących połączeń. Wśród miłośników słodkich dań królują więc ciasta z domieszką alkoholu (np. rumu), a także kwaśno – słodkie duety (np. czekoladowy biszkopt z wiśniową masą). Szczególnie popularne są torty owocowe, bezy, które podaje się z sezonowymi owocami, a także klasyczne ciasta (jak np. szarlotka), które są najbezpieczniejszą propozycją na rodzinne przyjęcia czy garden party. Oczywiście

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania