ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1195/2544)

Pierniczki AIP (bez jajek i orzechów) 83

roztopiony olej i miód i dobrze wyrób ciasto. Spróbuj surowe ciasto – jak za mało słodkie, to dodaj miodu, stewii, ksylitolu albo erytrolu. Z tego ciasta da się wycinać pierniczki foremkami! Jest to ciasto bez jajek i glutenu, więc nie jest to łatwe, ale się da. Kluczem jest właściwa konsystencja ciasta i możesz spróbować dodać nieco więcej tłuszczu(...)takiego ciasta wymaga nieco zręczności, to do ugniatania kuleczek można śmiało zaprosić dzieci. Surowe ciasto można jeść i nijak im nie zaszkodzi. Alternatywą do wycinania może być przyłożenie foremki do blaszki i ugniecenia ciasta w foremce. Następnie podnosisz foremkę i wyrównujesz brzegi. Piecz przez ok. 10-12 minut w 180°C , a następnie zostaw w wyłączonym piecu na co najmniej

PaleoSMAK
DOMOWE ROGALIKI Z NADZIENIEM 135

mąki ciasto może pękać a wtedy łatwiej zlepić). Zalepiamy jak pierożki i kształtujemy a'la rogaliki. 5. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem i przykryć jeszcze na 20 min do podrośnięcia. 6. Białko ubić ze słodzikiem i nasmarować nim nasze rogaliki. Piekarnik nagrzać i pieczemy 30 min 200 stopni. *Ja użyłam mąki z brązowego ryżu (wersja bez glutenowa),ale możecie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kanadyjskie z gruszkami 80

mojprzepisna.pl | Kanadyjskie z gruszkami Spełnienie wielokrotnych próśb mojego męża. Czekoladowe ciasto z dużą ilością gruszek. Ciasto jest bardzo dobre, szybko się je robi, mój mąż jest nim zachwycony, czego można chcieć więcej ;). Zapraszam na Kanadyjskie z gruszkami. Nie znalazłam żadnego przepisu w internecie na to ciasto, więc musiałam po części wymyślać sama, a po części inspirację czerpałam z książki(...)cukrem dodawać po jednym jajku, cały czas miksując, ale na najmniejszych obrotach. Mikser wyłączyć. Partami dodawać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia składników, dodać startą czekoladę, wymieszać delikatnie. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, na wierzch ułożyć gruszki, węższą stroną od środka. Piekarnik nagrzać do 180 st. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika

moj przepis na
Kanadyjskie z gruszkami 81

mojprzepisna.pl | Kanadyjskie z gruszkami Spełnienie wielokrotnych próśb mojego męża. Czekoladowe ciasto z dużą ilością gruszek. Ciasto jest bardzo dobre, szybko się je robi, mój mąż jest nim zachwycony, czego można chcieć więcej ;). Zapraszam na Kanadyjskie z gruszkami. Nie znalazłam żadnego przepisu w internecie na to ciasto, więc musiałam po części wymyślać sama, a po części inspirację czerpałam z książki(...)cukrem dodawać po jednym jajku, cały czas miksując, ale na najmniejszych obrotach. Mikser wyłączyć. Partami dodawać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia składników, dodać startą czekoladę, wymieszać delikatnie. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, na wierzch ułożyć gruszki, węższą stroną od środka. Piekarnik nagrzać do 180 st. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika

moj przepis na
Kanadyjskie z gruszkami 122

smakuje jesienią – 101 sprawdzonych przepisów „, autor Jadwiga Brzozowska :-). Myślę, że ciasto Wam się spodoba. Składniki na tortownicę 23 cm: 600 gr gruszek (u mnie 3 średnie gruszki) (np. Konferencja) 120 gr mąki pszennej / wyjdzie też z mielonymi migdałami 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 120 gr miękkiego masła 6 łyżek cukru brązowego (najdrobniejszego jaki(...)cukrem dodawać po jednym jajku, cały czas miksując, ale na najmniejszych obrotach. Mikser wyłączyć. Partami dodawać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia składników, dodać startą czekoladę, wymieszać delikatnie. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, na wierzch ułożyć gruszki, węższą stroną od środka. Piekarnik nagrzać do 180 st. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika

moj przepis na
CIASTECZKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 178

mąki orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie typ2000) - 110g ksylitolu (lub cukru) - 50g suszonej żurawiny (najlepiej bez dodatku cukru) - 120g oleju kokosowego nierafinowanego (o zapachu kokosa) - 100ml mleka owsianego (lub innego, ew.wody) - 3 łyżki uprażonych (na suchej patelni) ziaren słonecznika - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie zawsze bezglutenowy) Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut(...)miski z jajkami dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy i układamy na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok.25 minut (do lekkiego zrumienienia ), bez termoobiegu , tylko program góra-dół . Z termoobiegiem - krócej. Studzimy na blaszce. Wystudzone najlepiej

Smaczne Zdrowe
Piernikowe ciasto z mandarynkami 131

ciasto, które widzicie poniżej. W planie na dziś jeszcze upieczenie piernika staropolskiego, więc zapach korzenny będzie się unosił jeszcze długo, długo w moich czterech Sposób przygotowania Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżka kakao 1 łyżka przyprawy do piernika (bez cukru i mąki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem(...)jednym żółtku. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Delikatnie mieszamy. Przelewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na ok 25 minut. (Warto sprawdzić wcześniej, bo każdy piekarnik piecze inaczej, włożony w biszkopt patyczek powinien być suchy). Studzimy i przekrawamy

Kuchnia w czekoladzie
Jeszcze trochę letnia focaccia z jeżynami 154

grubość 1-1,5 cm. Ułożyć ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto posmarować oliwą, następnie palcem zrobić dość głębokie wgłębienia. Powciskać w nie jeżyny. Ciasto obsypać pozostałymi igiełkami rozmarynu, delikatnie wcisnąć je w ciasto. Piec w 200 st. C. przez 20-25 minut, aż focaccia nabierze złoto-brązowego koloru. Ostudzić(...)środy znów chodzę w sandałach. Szczerze mówiąc, nie myślałam, że tego lata będę mogła sobie jeszcze na to pozwolić. W tej chwili siedzę przed monitorem w letniej, białej spódnicy, bez skarpetek, i nie mogę przestać uśmiechać się do słonka zaglądającego mi przez ramię.  Lato, trwaj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mini bezy (mini pavlova, gniazdka wielkanocne, wielkanocne bezy) 152

Mini bezy czyli mini pavlova w kształcie gniazd wielkanocnych. Z podanego przepisu u mnie wychodzi 7 gniazdek na jednej blaszce i 3 “biedne” na

Moja Delicja
Chleb jęczmienny z dojrzewającym serem i kminkiem 194

minutach podzielić ciasto na dwie części, lekko odgazować i uformować dwa bochenki na  blacie  posypanym mąką jęczmienną. Bochenki ułożyć w koszykach lub w naczyniach żaroodpornych, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na 30-45 minut. Piec chleb (jeśli posiadasz to na rozgrzanym kamieniu) z parą, w 240 stopniach przez 10 minut, a następnie bez pary w temperaturze(...)stopni przez następne 25-30 minut. Jeśli do pieczenia używasz naczynia żaroodpornego, to po upieczeniu wyjmij chleb i wystudź na kratce. Smacznego Chleb jęczmienny znajdziecie również na: Akacjowy blog Gotuj zdrowo! Guten Apetit! Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Nieład malutki Nie tylko na słodko Leśny zakątek Ogrody Babilonu Polska zupa W poszukiwaniu slowlife

Codziennik Kuchenny
Piernik delicjusz 154

soli 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 budynie waniliowe bez cukru 30 g masła 5 łyżek cukru 3 szkl mleka Masa orzechowa: 250 ml mleka 3/4 szkl cukru 200 g zmielonych orzechów włoskich 300 g miękkiego masła mały słoik(...)pieczenia, wylać biszkopt i piec ok 30 minut w 180 stopniach. Ostudzić i przekroić na dwa blaty.  Jeden blat włożyć do blaszki wyłożonej folią aluminiową, naponczować mocną herbatą i posmarować powidłami. 2 opakowania budyniu wymieszać z 2 szklankami zimnego mleka. Pozostałe mleko, masło i cukier zagotować. Ugotować budyń. Gorący wylać na powidła i przykryć drugim blatem ciasta. Ostudzić

Smakołyki Asi
Tort Podwójnie Czekoladowy z Bitą Śmietaną i Truskawkami 314

ciasto wpakowałam pół kilograma czekolady :) BROWNIE: 200 g czekolady gorzkiej 200 g masła 200 g cukru 4 jajka (żółtka i białka osobno) 50 g mąki pszennej Sposób przygotowania: Na początku przygotowuję sobie blaszkę. W tym przypadku była to tortownica o średnicy 23 cm z ceramicznym dnem, jeśli używam zwykłej smaruję dno masłem i wykładam papierem do pieczenia wypuszczając(...)siadła. Dzięki białkom masa czekolada znacznie się rozluźni i jak już cała piana z białek jest wmieszana w masę przelewam ciasto do tortownicy, wyrównuję powierzchnię łyżką i wkładam do nagrzanego piekarnika, oczywiście do 180 stopni i piekę 35 - 40 minut. Ciasto urośnie, a potem podczas stygnięcia lekko opadnie tworząc charakterystyczne pęknięcia, nie przejmujcie się, tak ma być :) Ciasta nie wyciągamy

Blondynka Gotuje
Biszkopt 392

faworyt, to biszkopt, który na szczęście nie jest tak wymagający i dzięki kilku trikom (z kilku różnych przepisów) wychodzi bez zastrzeżeń. Składniki 5 jajek 1 szklanka cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka octu sok z cytryny (lub winian sodu)   Oddzielamy białka od żółtek. Do białek (dobrze, żeby(...)mieszając. Przekładamy na blachę i rozprowadzamy szpatułką. *Jeśli chcemy po upieczeniu wyciągnąć biszkopt z blachy i wykorzystać np. na tort, trzeba koniecznie wyłożyć ją papierem do pieczenia lub pergaminem, jeśli natomiast nasze ciasto ma zostać na blaszce i np. będziemy dodawać do niego krem i galaretkę papier nie będzie potrzebny. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około

Ciastkozercy
Ciasto z galaretką i kremem karpatka 374

Podaje Wam bardzo proste i szybkie ciasto z kremem. Krem jest z paczki i bez gotowania, ale bardzo dobry. Są osoby które nie lubią robić kremów, albo nie mają na to czasu. Dlatego podaję przepis na wykonanie w ten sposób. Jeśli chcecie zrobić krem samodzielnie to tu jest przepis http://kuchniapokolen.pl/karpatka-z-truskawkami/ Wykonanie biszkoptu – białka , szczyptę soli ubić(...)ubijając, ale już wolniej dodawać po jednym żółtku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać składniki suche po jednej łyżce do masy jajecznej. Mieszać już bardzo delikatnie łyżką. Dno okrągłej blaszki wysmarować tłuszczem i posypać kaszką manną. Wlać ciasto do formy. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 25-30 minut

Kuchnia Pokoleń
Szybkie ciasto na śmietanie z owocami 141

    Tak jak pisałam na Facebooku, dałam Wam wybór na przepis, który ma się pojawić jako pierwszy na stronie. Z przewagą 10 głosów wygrało to

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania