chrupiące - 500 przepisów (strona:23/34)

Panini z szynką 441

Dziś na blogu kolejna propozycja na chrupiąca kanapkę we włoskim stylu, tym razem z dodatkiem szynki. Oczywiście kanapki najlepiej smakują ciepłe, takie prosto z patelni. Ponieważ przygotowywanie ciasta drożdżowego zajmie nam trochę czasu, żeby sobie ułatwić pracę możemy je zagnieść na przykład z potrójnej ilości składników i przechowywać w lodówce przez

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti po genueńsku 369

Ligurii, poproście o "trenette al pesto", a otrzymacie właśnie dzisiejszy makaron.  Ja jednak zawsze sięgam po spaghetti, bo z Mężem przepadamy za długimi, cienkimi nitkami. Lubię też jak chrupiąca zielona fasolka fajnie kontrastuje z kremowym pesto. A Wy co myślicie o tym daniu? Spaghetti po genueńsku czyli z bazyliowym pesto, zieloną fasolką i ziemniakami przepis własnydla 4 osóbczas przygotowania

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczony camembert z miodem i orzechami 315

szybką przekąskę. Upieczony w piekarniku i podany na ciepło z sosem z orzechów i miodu stanowi pyszną kompozycję smakową. Podawany z chrupiącą bagietką. Przepis znalazłam w książce Beaty Śniechowskiej, zwyciężyni drugiej edycji programu Masterchef. Post Pieczony camembert z miodem i orzechami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Palmiery z suszonymi pomidorami 231

Kolejna ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Chrupiące zawijańce z suszonymi pomidorami i rozmarynem, które prezentują się bardzo apetycznie. Polecam!Składniki na około 37-40 sztuk:płat gotowego ciasta francuskiegosłoik suszonych pomidorówrozmaryn lub tymianekjajko Piekarnik nastawić na 200 Stopni C. Ciasto francuskie wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę. Pomidory odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Ułożyć je równomiernie na cieście. Posypać całość

wyzwania kuchenne
Słodkie gruszki z słoną nutą 171

krążek (wystudzony) z ciasta francuskiego, na który dodaj bitą śmietanę. Całość ozdób laską wanilii, rodzynkami i mielonymi migdałami. Smacznego. Rada: ciasto francuskie można przygotować kilka dni wcześniej, będzie bardziej chrupiące

Moniki Smakołyki
Wafelki z domową masą kaimakową 142

Pyszne wafelki. Smak z mojego dzieciństwa. Przełożone taką masą nie rozmakają i pozostają zawsze chrupiące. 1 opakowanie andruta  0,5 litra mleka1 szklanka cukruZagotować mleko, wsypać cukier i pozostawić na małym ogniu. Gotować, często mieszając(koniecznie, bo łatwo przypalić), do czasu aż  masa będzie mocno spieniona i nabierze złocistego koloru. Dla sprawdzenia można dać kroplę masy na talerzyk

Praktyczna pl
13 pomysłów na dania z brokułami i kalafiorem 1610

perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone

Moja smaczna kuchnia
Hummus - domowa pasta z ciecierzycy 179

Lubicie czy nienawidzicie ? Próbowaliście, czy to nadal przed Wami ? Zróbcie, spróbujcie, przekonajcie się, że ... to jest PYSZNE !Domowy hummus zajadać można na dobrym chlebku lub w towarzystwie chrupiących warzyw. Idealny na przyjęcie, szybki w przygotowaniu.Składniki:* 3 łyżki sezamu* 1 łyżka oleju sezamowego lub innego * puszka ciecierzycy ( około 300 g )* 2-3 ząbki czosnku* około 100 ml oliwy

kolorowotorcikowo
Wypasiona pizza z boczkiem i kaparami 196

Bardzo lubimy pizzę... Dlatego staram się ją za każdym razem udoskonalić i stworzyć zupełnie nowe połączenia. Tym razem skorzystałam z tego co miałam pod ręką. Do farszu dodałam kapary, chrupiący boczek, oraz troszkę koloru- czyli pomidora i paprykę. Wszystko przykryte pysznym, ciągnącym się serem oraz aromatycznymi ziołami... Ciasto:200g mąki pszennej, 20g świeżych drożdży, 2 łyżki oleju rzepakowego, łyżeczka soli

Z miłości do słodkości
Kurczak po chińsku 242

pieprzymy. W misce mieszamy mąkę ziemniaczaną z resztą przypraw i sosem sojowym.Wrzucamy kawałki kurczaka i dokładnie mieszamy. Smażymy kurczaka na mocno rozgrzanym oleju, by był chrupiący.Zdejmujemy kurczaka z patelni i smażymy posiekaną dymkę.Najlepiej smakuje podany z ryżem curry oraz z sosem  chilli słodko- pikantnym

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w kolorowej papryce 161

zielonejolej do podsmażeniasól, pieprz, papryka słodka PRZYGOTOWANIECebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczakai smażymy cały czas mieszając na dużym ogniu - będzie chrupiący. Przyprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością papryki słodkiej w proszku. Zmniejszamy ogień i wrzucamy papryki pokrojone w kostkę. Wlewamy odrobinę wody, przykrywamy i dusimy przez około 20 minut. Podajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
AROMATYCZNE PIERSI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH A LA KFC – 3,70 zł 429

Lubicie soczyste, aromatyczne mięso z piersi kurczaka? Czy dodatek chrupiącej panierki was przekonuje? A co powiecie na to, że panierka jest do tego nieziemsko aromatyczna? Propozycja na domowa alternatywę do stripsów w KFC, która jest znacznie tańsza i jesteście pewni, że dostaniecie porządny kawał mięcha bez chemicznych dodatków w panierce. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu

Nerds Kitchen
Perliczka po staropolsku 241

warzywa. Całość smażyłem na dużym ogniu cały czas mieszając, aby warzywa się nie przypaliły przez około 15 minut, tak aby marchewka zrobiła się dość miękka, aczkolwiek pozostała nadal lekko chrupiąca. Tak przygotowane warzywa wyłożyłem na półmisek. Na nich ułożyłem zdjęte z perliczki plasterki boczku, a na nich wyjętą z piekarnika perliczkę. Za pomocą blendera zmiksowałem na jednolitą substancję sos pozostały

Wyprawy kulinarne
Kaczka faszerowana brzoskwiniami i buraczki na ciepło 190

Jako że chwilowo jestem unieruchomiona, w przygotowaniu dzisiejszego obiadu pomagał mi mój Ukochany :) Pomimo, że kaczkę robiłam pierwszy raz, wyszła pyszna, bardzo soczysta, z chrupiącą skórką. Gorąco polecam! Poniżej znajdziecie również przepis na buraczki, w całości przygotowane przez mojego Ukochanego :) No to zaczynamy! Przepis na kaczkę faszerowaną brzoskwiniami Składniki: 1 kaczka 2,5-3 kg sól, pieprz spora garść majeranku

My Culinary Art
Grzanki w wersji light 169

cebulki. Na całość nakładamy pokrojony w plastry ser. Możemy doprawić według uznania. Zapiekamy w piekarniku przez 10-15 minut w temp 180 stopni, najlepiej na termoobiegu. Zajadamy ciepłe i chrupiące

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania