się zrobić naprawdę pyszny krem,polecam. SKŁADNIKI: pieczone pomidory około 2 kg 1 pieczona papryka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 kawałek chleba czerstwego razowego,bądź łyżka bułki tartrej mozzarella WYKONANIE: cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i szklimy wszystko na oliwie z oliwy, dodajemy pomidory i paprykę, smażymy około(...)dodajemy szklankę bulionu, zagęszczamy krem chlebem,bądź bułką, podajemy w bulionówkach lub małych miseczkach z dodatkiem kawałków mozzarelli i bazylii
Kuchnia Beatybardzo pożywne. Wiadomo, że nie jest to opcja na co dzień, ale od czasu do czasu można zaszaleć. Składniki na tosty zapiekane w jajku (2 kanapki): 4 kromki chleba tostowego 2 plasterki szynki 4 cienkie plasterki sera żółtego niewielki pomidor jajko sól pieprz masełko lub oliwa z oliwek Na kromkę chleba tostowego nałożyć plasterek sera żółtego, a następnie szynkę. Pomidora
Karola gotujeChoć mamy sierpień i do Wielkanocy jeszcze dużo czasu to chciałam Wam przedstawić ten hiszpański przysmak już teraz. Torrija jest hiszpańskim słodkim specjałem, który przyrządza się ze smażonego chleba. Przed smażeniem chleb namacza się w mleku lub w słodkim winie i obtacza w jajku. Podaje się go z wybranymi dodatkami – cukrem, cynamonem, słodkim syropem, miodem lub winem. W Hiszpanii zajada
Moje Małe Czarowaniegrzankami i rewelacyjnie smakuje. Składniki: 6 średnich cebul 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1,5 litra bulionu 200g serka topionego o smaku śmietankowym tymianek pieprz sól 4 kromki chleba tostowego olej zioła prowansalskie Wykonanie: 1. Cebulę obrać, przekroić na pół, następnie pokroić w piórka, a czosnek drobno posiekać. Cebulę z czosnkiem smażyć na maśle do momentu aż się lekko(...)zalać bulionem i zmiksować blenderem. Gotować na małym ogniu przez kilka minut, po czym cały czas mieszając dodać pokrojone serki topione. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. 2. Chleb tostowy pokroić w kostkę, skropić olejem i oprószyć ziołami prowansalskimi. Zrumienić na rozgrzanej suchej patelni. 3. Zupę cebulową podawać z ziołowymi grzankami
Szalona Kuchnia EwelinySłuchajcie, zanim przejdziemy do meritum, czyli do przepisu, muszę opowiedzieć Wam pewną historię. Będzie dość długa, gdzieniegdzie być może pojawią się przekleństwa. Ale przeczytajcie jak macie
Marder&Marder Manufactureczas. Do sosu najlepiej użyć domowego wywaru drobiowego lub warzywnego. Jeżeli takiego nie mamy, możemy wspomóc się kostką bulionową lub użyć po prostu wody. Podawałam mięso z grzankami z chleba i było to bardzo smaczne zestawienie. Polecam! składniki (2 porcje) ok 250 g polędwiczki wieprzowej sos 200 g kurek 1 cebula 3-4 ząbki czosnku łyżka koperku 1 szklanka(...)mieszając widelcem, aby śmietana się nie zważyła. Tak zahartowaną dodać do sosu. Dodać do sosu mięso, chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami lub z tostami z chleba. Smacznego
Stare Garypączki znajdziesz tutaj - PRZEPIS NA PIECZONE PĄCZKI Wielu z Nas jest wielbicielami ciasta drożdżowego. Pamiętajcie, że z owego ciasta można przygotować nie tylko słodkie wypieki - można też przygotować przepyszny chleb - przepisy na chleb z ciasta drożdżowego znajdziecie w moich innych postach. Nie wiem czy wiecie, ale drożdże, które są potrzebne do wyrośnięcia ciasta, są nie tylko piekarskie. Istnieją również drożdże
MintTasteDynia w zapiekance genialnie się sprawdza. Składniki 600 g miąższu dyni hokkaido 4 grube kromki wiejskiego chleba 1 cebula 200 g pomidorków koktajlowych 2 jajka pół szklanki mleka pół szklanki śmietanki kremówki 100 g tartego parmezanu 3 łyżki masła sól pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie Miąższ dyni pokroiłem w średnią kostkę. Cebulę natomiast w drobną kostkę. Na połowie masła obsmażyłem dynie(...)pieprz i gałkę muszkatołową. Naczynie żaroodporne wysmarowałem masłem, nałożyłem 1/3 część dyni z cebulą. Śmietanę wymieszałem z mlekiem i jajkami. Doprawiłem solą, pieprzem i gałką. W masie namoczyłem kromki chleba. Ułożyłem je w naczyniu na dyni. Na wierzch rozłożyłem pokrojone na pół pomidorki i pozostałą dynię. Zapiekałem 10 minut w temperaturze 200 stopni C. Po tym czasie polałem zapiekankę pozostałą
R'n'G Kitchentosty to idealny sposób na pozbycie się czerstwego pieczywa czy to chleba czy chałki. Podsmażone w jaju smakują jak najdroższe delicje. Polecam do wypróbowania. Tosty francuskie czyli chleb w jajku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJeśli regularnie śledzicie naszego bloga to wiecie zapewne, że preferujemy dania proste, bez zbytniego nadęcia i wyszukania. Ten obiad w zasadzie też będzie prosty, ale dość
Marder&Marder ManufactureWypiek chleba na zakwasie opanowałam do perfekcji jak i ciasta drożdżowego. Od dłuższego czasu przymierzałam się do czegoś trudniejszego, chociaż tak naprawdę strach ma wielkie oczy i jak się okazało, to wcale takie trudne nie jest. Uwielbiam bagietki, zresztą cała moja rodzina je uwielbia i od tego postanowiłam zacząć. Wiem, że efekt finalny może nie jest zachwycający, bo ich kształt(...)godzinka wyrastania, ale naprawdę warto, nawet jeżeli wyjdą tak koślawe jak moje, to gwarantuję, że smak Was zachwyci. Przepis pochodzi z książki Jeffry’a Hmelman’a „Chleb. Techniki wypieku, przepisy i wskazówki”. Jest to przepastne tomiszcze prawie pięciuset stronicowe, które polecam każdemu kto chciałby się zająć wypiekiem domowego pieczywa. Ja sukcesywnie będę testować przepisy i dzielić
greenscarfAwokado sprawdza się nie tylko w sałatkach. Świetnie smakuje również na pieczywie, z powodzeniem zastępując wędlinę czy ser. 4 kromki chleba 1 duże, dojrzałe awokado kilka pomidorków koktajlowych 4 plastry szynki parmeńskiej 3 łyżki soku z cytryny sól, płatki chilli 1. Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku do momentu aż będzie chrupiący. 2. Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę
Szefowa kuchniCoraz więcej osób, zamiast kusić się na wyroby cukiernicze dostępne w sklepach, próbuje swoich sił, samodzielnie przygotowując ciasta, desery i różnego rodzaju słodkości. Odpowiednie przybory kuchenne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rybce zostanie jakaś ostka, blender sobie z nią poradzi :) Wszystkie moje pasty, których przepisy dodałem albo będę dodawał są pastami białkowo - tłuszczowymi, i jako dodatek do prawdziwego zdrowego chleba stworzą idealny pełnowartościowy posiłek. Ja czasem nie potrzebuje nawet chleba i wcinam pasty łyżką jako samodzielną kolację. Przetestujcie ten przepis bo naprawdę warto. Składniki: - 150g obranej wędzonej makreli - 4 jajka ugotowane
Smacznie Pysznie Kalorycznietreściwych, mięsnych dań). Dziś kilka słów o wegańskiej wersji tradycyjnego dania mięsnego. O czym mowa? Smalec, potrawa, którą albo się kocha (szczególnie wersję rozsmarowaną na pysznym, świeżym i chrupiącym chlebie z dodatkiem domowego, kiszonego ogórka), albo się jej nienawidzi. Od zawsze należałam do tej drugiej grupy ludzi. Smalec kojarzył mi się zawsze z ogromnym smrodem w mieszkaniu i raczej(...)krótko na niezbyt wysokich obrotach. 4. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj prażoną cebulkę. Całość dokładnie wymieszaj. 5. Podawaj z świeżym pieczywem. Smacznego Czytaj więcej – pasty do chleba Artykuł Wegański smalec z prażoną cebulką pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni