Słone paluchy śniadaniowe Paluchy to rewelacyjne pieczywo ,nie tylko na śniadanie . Puszyste , chrupiące z zewnątrz i przyjemnie słone od soli morskiej , a odrobina mielonego kminku nadaje
Ogrodnik w podróżyPasty, pasteczki, masełka i wszelkie smarowidła do chlebka pewnie każdy robi w domu. Gotowce w sklepach mają tonę konserwantów, barwników i innych nie zdrowych dodatków, także
pieprzny smaczek500g. schabu b/k 3-4 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka pieprzu kolorowego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano 1 szczypta płatków czili 3
Lubię to gotujęSzybkie bułeczki na śniadanie to znakomity pomysł aby cieszyć się ciepłym i treściwym pożywieniem. Bułki są na bazie jogurtu i dzięki temu są wilgotne, zwarte i
Moje Małe CzarowanieBajgle na śniadanie tylko w Krakowie Bajgle na śniadanie, jeśli tak to tylko w Krakowie. Byłam kilka dni temu na śniadaniu prasowym w samym sercu
Kuchnia na wzgórzuNie nazywam ich jagodziankami ani borówczakami (bo tak się mówi na jagodzianki w Małopolsce, a przynajmniej w tej części, z której pochodzę), tylko właśnie bułeczkami. To
WiszniówkaObejrzałam film z Meryl Streep "To skomplikowane" i zapragnęłam zjeść tą pyszną francuską kanapkę którą Jane serwowała swojemu eks. Crogue Monsieur czyli Chrupiący Pan
Moje Małe CzarowanieDługo miałam problem z upieczeniem dobrych bułeczek w domu. Dobrych, to znaczy: nie gumiastych, nie za twardych, ale chrupiących i mięciutkich.Wypróbowałam różne konfiguracje składnikowe i
WiszniówkaJagód w lesie zatrzęsienie. Grzechem byłoby nie wykorzystać tego do przygotowania pachnących, mięciutkich bułeczek. Ja już mam, a Wy przygotujecie? Składniki: 1 kg mąki pszennej
Z Majeczką w kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSłodka, ale z nutką kwaskowości. Idealna do deserów, bułeczek, budyniu, pyszne złamanie smaku ciasta…wymieniać można długo. Nawet jeśli nie przepadasz za czarną porzeczką, to
Mieszam w GarnkuŚledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponujemy przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można
R'n'G KitchenOgórki małosolne to klasyk w każdym polskim domu. Pojawiają się już w maju i obłędnie pachną. Teraz, kiedy ogórki można kupić dosłownie wszędzie i są niedrogie
Mieszam w GarnkuPasta z bobu, do tego chrupiące grzanki i jajko na wierzchu, czy to nie brzmi apetycznie? Nie tylko brzmi, ale i smakuje! Wyjątkowe śniadanie rozbudzi i
Apetyt na ZieloneSą takie rośliny, na które ich najwięksi smakosze potrafią długo wyczekiwać. Jedną z nich jest bób, który teraz króluje na targach. Sezon na to warzywo strączkowe
wegujemy