chleb mieszany - 5331 przepisów (strona:304/356)

POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 184

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 184

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
ŚWIĄTECZNY KULEBIAK Z KAPUSTĄ KISZONĄ, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI 126

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, a co za tym idzie Wasze szperanie po blogu zdecydowanie już zmierza w świątecznym kierunku. By choć trochę ułatwić

Ostra na Słodko
Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów 137

Pasztet domowy Domowy pasztet to świetna alternatywa dla wędlin kupowanych w sklepie. Swojego rodzaju odskocznia i z pewnością świetny recykling, bo właśnie przy pasztetach można zdziałać

MamaOskarka
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 162

PRODUKTÓW I POTRAW ! ******************************************************************************************* PRODUKTY ZBOŻOWE  ************************************* Chleb baltonowski , cienką kromka -30gram- 75 kcal Chleb Staropolski , kromka - 40 gram - 88 kcal Chleb Graham , kromka-50 gram- 113 kcal Chleb Razowy Żytni , kromka - 40 gram - 89 kcal Bułka Kajzerka , sztuka - 50 gram - 148 kcal Bułka Grahamka , sztuka , mała - 50 gram - 129 kcal Pieczywo Tostowe Pszenne , kromka 20 gram - 61 kcal Pieczywo(...)ziarnistego - 150 g. kiwi - 60 g. jabłko - 100 g. gruszka - 150 g. herbata niesłodzona bez ograniczeń ***************************************************  Kajzerkę smarujemy pastą ze serka i owoców.3 łyżki serka ziarnistego  mieszamy z rozdrobnionymi owocami kiwi,jabłkiem i gruszką, a do  tego  nieslodzona herbata bez ograniczeń.Smacznego. 2 .Ćwiczenia 14 minutowe link u góry postu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bruschetta – szybka i smaczna przekąska 274

Bardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lasagne z brokułami 188

Osoby cierpiące na nietolerancję glutenu coraz częściej na półkowych sklepach mogą znaleźć odpowiedniki produktów, których dotychczas nie mogli stosować.Przekreślony kłos, który znajdziemy na produkcie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MSM MOŃKI - wspólpraca 175

plasterki pomidora    świeży lubczyk Przygotowanie: Na trzech kromkach pieczywa rozsmarować kremowy serek topiony, następnie po 2 plasterki sera Gouda oraz po 3 plasterki pieczarek. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, aż się zarumienią, a ser w środku będzie ciągnący.  Podpieczoną kanapkę wyłożyć na talerz(...)paski. Pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do miski i doprawić.W osobnym naczyniu należy przygotować ciasto podobne do tego jakie robimy do naleśników. Łączymy składniki i dokładnie je mieszamy. Kawałki piersi z kurczaka zalewamy ciastem. Do miski wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej po kawałku paski piersi z kurczaka (każdy kawałek musi być dokładnie oblany ciastem). Kawałki kurczaka smażymy

ClauditteMissCooking
Recenzja książki - Zula i rozgniewany las! a także przepis na bułeczki rozmarynowe. 128

Cześć tu Zula! Tak zaczyna się kolejna część przygód zwariowanej i nadzwyczajnej dziewczynki Zuli.  Zula tak naprawdę miała na imię Zuzanna, ale ponieważ w przedszkolu

Radość kipiąca uśmiechem.
Kaszanka - jak zrobić w domu 116

„Wołu, wieprza albo barana kiedy zabiją, to najmniejszej krople krwie nie zepsują, ale ją wytoczą w naczynie; namieszawszy w to krup jęczmiennych albo tatarczanych to tym

Marder&Marder Manufacture
Drożdżówki z dżemem malinowo-truskawkowym (bardzo pulchne) 522

Do drożdżówek podchodziłam jak do jeża, no ale czas było się i z tym rodzajem ciasta zmierzyć. Przepis ten przeszedł wszelkie moje oczekiwania. Jest to kolejny

IMPRESJA SMAKU
SZYBKIE DANIA JEDNOGARNKOWE - 3 inspirujące przepisy: TEST patelni WOLL 148

chili, podsmażać razem przez chwilę, a następnie zsunąć złociste ziemniaki na brzeg patelni, robiąc w środku miejsce dla kaszanki.  Na środek włożyć pokrojoną kaszankę i smażyć bez mieszania kilka minut, następnie delikatnie wszystko przemieszać i dosmażyć jeszcze przez kilka minut, żeby kaszanka była gorąca. W razie potrzeby jeszcze dosolić potrawę. Krok 3. Rozłożyć ziemniaki z kaszanką na talerze, patelnię(...)kapusta stanie się miękka, gulasz rozprowadzić koncentratem pomidorowym. Gotowy gulasz segedyński podawać na półmisku oblany sosem; potrawa ma nieco tylko podpływać sokiem, tak jak bigos. Gulasz segedyński podawać z chlebem lub ziemniakami.  Smacznego :) PODSUMOWANIE:      Jak widzicie, tytanowa patelnia Woll to wszechstronne, uniwersalne i bardzo solidne naczynie do codziennego używania. I do tego jest w czym wybierać

Moja Książka Kucharska
TU I TAM nr 14. Owoc, który stał się warzywem i ser, który zamienia sie w lody. 169

się wcielenia. Te najprostsze i te najbardziej wymyślne i zadziwiające. Kto z Was podczas górskiej wycieczki nie zagryzał kanapki soczystym, ociekającym po brodzie pomidorem? Kogo nie zachwyca pajda świeżego chleba posmarowanego grubo masłem i obłożonego plastrami pomidora? Kto nie kocha ponad wszystko domowej zupy pomidorowej swojej Mamy? Kto jest w stanie przejść obojętnie obok chrupiącej bruschetty , sałatki caprese czy dobrego(...)pokroić ser na cienkie plasterki. Wrzucić do kremu. Dobrze zamieszać, aż ser się roztopi. Dodać pieprz i tabasco. Miskę ustawić na kawałkach lodu, żeby masa szybciej wystygła i mieszać od czasu do czasu, by nie powstał kożuch. Przelać do maszynki do lodów i ukręcać przez ok. 20-25 minut. Podawać od razu lub przełożyć do zamrażalki. * przepis pochodzi z magazynu

KUCHARNIA
DOMOWY PAPRYKARZ 186

   Dla fanów dawnego paprykarza szczecińskiego, piszę dawnego, bo obecny raczej niewiele ma z nim wspólnego. Kiedyś w pogoni dawnych smaków kupiłam puszkę takowego, ale

Smaczne Zdrowe
Pizza z kabanosem z kamienia granitowego - test, porównanie z szamotem, rezenzja 207

kamieniu piekę już od kilku miesięcy i nie wyobrażam sobie pizzy, czy chleba pieczonego inaczej. Wiele można mówić - że piekarniki w nowej technologii pieką już bardzo dobrze, że wystarczy odpowiednia temperatura etc. Ja się zupełnie nie zgadzam. Prawdopodobnie dlatego, że mój piekarnik ma dobrze ponad 15 lat i wcale dobrze nie piecze. Po drugie, piekłam w różnych urządzeniach tak pizzę(...)czarny dodatki: 4 małe kabanosy tarczyński czerwona papryka cebula żółty ser/ wiórki mozzarelli pomidor Mąkę przesiewamy do miski. Drożdże rozcieramy z glukozą i wlewamy do mąki. Dodajemy oliwę i mieszamy. Powoli dolewamy letnie mleko, dodajemy sól i zagniatamy do momentu, aż ciasto będzie dość luźne, ale sprężyste. Wyrobione ciasto odkładamy do miski wysypanej mąką, przykrywamy ją ściereczką i odstawiamy

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania