Domowe paluchy do przegryzania, dodatki dowolne- słonecznik - dynia - gruba sól - mak - orzeszki i co tylko macie i lubicie :). Jeśli w domu są dzieci to warto pozwolić
Apetyczna babeczkaDomowe pachnące drożdżówki z pyszną kokosową kruszonką :), spróbujcie zrobić je sami!. Kokos dobrej jakości znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl. Składniki na ok. 15 sztuk: 1 kg mąki
Apetyczna babeczkakosteczkę lub rozdrobnij w blenderze. Twarożek i tuńczyka dokładnie wymieszaj w miseczce. Dodaj pokrojoną paprykę, chili oraz cebulę. Wymieszaj i dopraw do smaku. A jakie jest Wasze ulubione domowe smarowidło do chleba
Ze smakiem i z pasjąprzed każdym przepisem. W książce znajdziecie potrawy klasyczne i te bardziej wyszukane, myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Również składniki są raczej ogólnodostępne.Znajdziecie tu przepis na domowy chrzan, na chleb owsiany, śledzie, zupy i kremy. Jest również spaghetti. Są gołąbki, ale w żurku. Gęś, rybka, krokiety...No i ciasta... Niby nic odkrywczego... Ale są szarlotki, serniki, rafaello, snickers
Kraina Tysiąca SmakówDo domowych wędlin nie muszę chyba nikogo przekonywać - w dobie szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaKochani kolejny przepis na chleb na zakwasie, tym razem chleb z ziarnami słonecznika i siemienia lnianego. Chleb przepyszny, wyrazisty w smaku. Charakterystyczny miąższ z duża ilością
SMYKWKUCHNIwysychał. To dodanie do wypieku mąki ziemniaczanej, jest jedną z najlepszych metod, jakie znam. Nie korzystam z tego sposobu, na co dzień. Domowe pieczywo znika bowiem błyskawicznie. Ale dziś muszę przygotować prowiant,na kilkudniowa wyprawę i chleb o "przedłużonym okresie świeżości", będzie wprost niezbędny. Do swojego wypieku użyłem mąki ziemniaczanej, ale taki sam efekt uzyskamy dodając ugotowane ziemniaki. sposób
Miód i pieprzProsty i łatwy do przygotowania chleb na drożdżach, powinien przypaść do gustu zwłaszcza osobom mniej doświadczonym w wypiekaniu domowego pieczywa. Świeżo upieczony chleb, ma chrupiącą skórkę i miękki, sprężysty i niekruszący się środek. Bardzo lubię chleby pieczone na zakwasie, one jednak wymagają nieco więcej czasu i uwagi. Tym razem upiekłam, szybki chleb z dodatkiem suchych drożdży, które zazwyczaj
Kuchcik gotujePrzepis na taki prosty do zrobienia i co najważniejsze pyszny chlebek znalazłam tutaj..i żałuję , że piekłam z połowy porcji..polecam..chleb jest pyszny i
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Chleb na drożdżach z ziarnami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje .
Marta GotujeKochani zapraszam na pierwszy chlebek na zakwasie, powiem Wam, że przepisów na chleb jest całe mnóstwo, ja w końcu postanowiłam zrobić, sama tak jak uważałam i
SMYKWKUCHNIWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To jedna z lepszych kanapek jakie ostatnio jadłam. Smakuje pysznie. Podpieczony chleb tostowy z dodatkiem chutneya, rukoli, sera mozzarelli
Marta GotujeNo to klops ! Ale za to jaki - z wieprzowiny, doprawiony grzybami, rozmarynem, cebulą i cydrem. Jako dodatek do kanapek jest naprawdę świetny. Taka pieczeń sprawdzi się
Smaczna Pyza