Pyszne ciasto z czekoladą, kefirem, bez jajek. Smak czekolady, skórki pomarańczowej i orzechów daje idealne połączenie. Ciasto bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie swoim smakiem. Zdecydowanie polecam. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamwymieszać, aby powstała jednolita konsystencja. Bezpośrednio przed podaniem sałatkę delikatnie oprószyć solą, pieprzem i kuminem, następnie polać sosem, a na wierzch wyłożyć podsmażonego indyka. Zobacz również: sałatka z pieczonym burakiem, awokado i serem
Kuchcik gotujeDziś obiad piękny i pożywny. Intensywność koloru buraczkowego można sobie samemu zwiększyć lub zmniejszyć, dodając jednocześnie mniej lub więcej mąki. Nadzieniem jest tutaj rukola i feta
Moje Małe CzarowanieTo z pewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerTakie kotlety to zbawienie dla organizmu czy zimno czy ciepło. Róbcie i zajadajcie, one są przepyszne. Chyba ze już będzie bardzo gorąco to zaczekajcie kilka dni
Moje Małe Czarowaniemarynat. Zestawienie smaku wątróbki z lekką słodyczą jest bowiem genialne. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka gyros – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sos do sałatki – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem
nietylkopasta.plwody + jeśli chcemy mieć kolorowy lukier to dodajemy barwniki: spożywcze lub naturalne. Jeśli chcemy zrobić kolorowy lukier to dodajemy barwnik spożywczy wybranego koloru lub naturalne barwniki np. sok z buraka, sok z jagód, czy wiśni. Ja tym razem dodałam sok z 2 czereśni i powstał uroczy różowy lukier. Jeśli lukier jest zbyt rzadki, dodajemy do niego stopniowo jeszcze trochę cukru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBotwinka to zupa, którą obowiązkowo gotuję nie tylko w sezonie! Zawsze staram się mrozić młode buraczki z liśćmi i dzięki temu botwinka pojawia się na moim
Di gotujeTo z pewnością najlepsza botwinka z fasolką jaką do tej pory jadłam. W połączeniu z ziemniakami okraszonymi wędzoną słoniną smak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Cornerblendujemy. Taki jogurt możemy przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku przez 2-3 dni lub zjeść od razu Spróbuj także: bananowa ryżowianka, puchate kluseczki z kaszy mannej, brownie z buraka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Domowy jogurt owocowy pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka Pietruszkikurczaka sałatka z wędzonym kurczakiem bliny z kawiorem przepis na leniwe placki chlebowe z patelni ślimaczki z ciasta francuskiego sałatka z kaszą bulgur sałatka ziemniaczana z jajkiem carpaccio z buraka placuszki pełnoziarniste bruschetta z gruszką i kozim serem małże w białym winie kanapka ze stekiem placki z gotowanych ziemniaków sałatka cezar hummus z soczewicą placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka
nietylkopasta.plTeraz jest najlepszy czas na gotowanie takich lekkich i pożywnych dań jednak nie ciężkich. Takie kaszotto to i odżywi i pożywi i jeszcze wywoła uśmiech na
Moje Małe CzarowanieW tym roku zdecydowanie bardziej eksperymentuje z kiszeniem warzyw niż dotychczas. Pierwszy raz zrobiłam kiszone rzodkiewki i już od 2 miesięcy non stop gdy jednak słoik
Bernika - moj kulinarny pamietnikIleż można jeść botwinę ? Ano można, póki jest! Jeśli macie ją z dobrego źródła, nie żałujcie sobie, pod każdą postacią! Botwina, czyli młode listki i korzenie buraka ćwikłowego, zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Zupa z botwinki pobudza apetyt, odkwasza i odtruwa organizm. Według naukowców liście botwiny zawierają substancje o działaniu podobnym do estrogenów, czyli hormonów młodości, piękna i seksu
Z Kuchni Do Kuchninawet na niewielkim stole można zdziałać cuda. Puszczam "w eter" efekt sesji pięknego stołu. Wygląda pięknie, prawda? A jakże smacznie... . Były jaja faszerowane wg Lidzi, sałatka z buraka z domowym winegretem a także bardzo prosta i smaczna sałatka ziemniaczana naszej gorącej "60"-ki, sałatka warstwowa by Kuchnia po mojemu , rolada serowa - też Ewy, tarty: z łososiem i szpinakiem
Kuchnia po mojemu