Naleśniki pomidorowe ze szpinakiem i gorgonzolą

Naleśniki pomidorowe ze szpinakiem i gorgonzolą

Naleśniki pomidorowe ze szpinakiem i gorgonzolą

Przepis na : obiad

Naleśniki uwielbiam w zasadzie w każdej postaci. Na słodko i na wytrwanie. Klasyczne owsiane, z semoliny czy mąki pszennej pełnoziarnistej. Ale też lubię kombinować z dodatkami do ciasta - np. kakao ( naleśniki czekoladowe bez glutenu ) czy sok z buraka ( buraczane naleśniki ). Tym razem padło na ketchup! Naleśniki pomidorowe ze szpinakiem i gorgonzolą - przepis Do przygotowania naleśników będą Ci potrzebne: 200ml mleka, 100ml wody gazowanej, 50g ketchupu, 150g mąki orkiszowej jasnej, 2 jajka, łyżka oleju rzepa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.