Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na pyszny , aksamitny pełen witamin krem z buraka i... podgrzybków ! O wspaniałym aromacie cynamonu i goździków , podany z mlekiem kokosowym i świeżym koperkiem ... MNIAM ! SKŁADNIKI : Mrożonka "Barszcz z podgrzybkami" 300 ml bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek kilka goździków szczypta cynamonu kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe
Marcepanowa kuchniaDzień 11 Odżywczy koktajl z czerwonym buraczkiem i nasionami chia 3 pomarańcze 2 gruszki 1 średni czerwony burak 1 łyżka nasion chia Z pomarańczy wycisnąć sok . Do soku dodać obraną gruszkę,obranego i rozdrobnionego buraczka (można zetrzeć na tarce),nasiona chia i zmiksować wszystko dokładnie. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elkizostawcie sobie jakiś zapas, bo może być potrzebne więcej) olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: W pierwszej misce mieszamy mąki i przyprawy, w drugiej mieszamy jajka, mleko oraz sok z buraka. Łączymy ze sobą zawartość obu misek intensywnie je mieszając. Ciasto na naleśniki powinno być dość płynne (tutaj możemy korzystać z naszego zapasu mleka). Na rozgrzaną patelnię wylewamy cienką warstwę naszej
PaleoLifeGazpacho to tradycyjny hiszpański chłodnik robiony na bazie pomidorów. Postanowiliśmy... Artykuł Buraczane gazpacho pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEzaraz Wielkanoc i trzeba piec warzywne pasztety, gotować żurek, przygotowywać wegańskie pasty (bez)jajeczne i jajka, no i oczywiście mazurki. Ten nie jest za słodki, trochę w wersji fit. Burak gra główną rolę w masie, a spód nie jest z tej ''okropnej'' mąki pszennej tylko z gryczanej. Taki to mazurek, trochę fit, trochę z olejem. Najważniejsze, że jest pyszny
wegetalerzejestem wielkim fanem kuchennych rewolucji, kombinowanie za blatem sprawia mi wiele przyjemności. Dzięki temu powstały batoniki wytrawno-słodkie, "barszczowo-rodzynkowe" SKŁADNIKI 1/2 szklanka okary 1/2 szklanki soku z buraka 2 łyżki żytniej mąki pełnoziarnistej garść rodzynek łyżka płatków lnianych przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny WYKONANIE Wszystkie składniki mieszamy razem dokładnie. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia, ugniatamy w płaski prostokąt
healthy dreamssōm, ale keby fto [37] chcioł, to moge sie wziōńć [38] do tego kōnsek jakego miysa [39] abo grillowanego wōsztu. [40] [1] ogród [2] od [3] sam [4] burak ćwikłowy [5] gotowanych [6] może zjeść [7] kiedyś [8] były [9] naprawdę [10] sosu [11] dałem [12] truskawki [13] przeszedłem [14] znalazłem [15] zmienić przepis [16] wymyśliła [17] nektaryny
Chop w kuchniszklanka słonecznika łuskanego 1½ łyżeczki soli 2 szklanki zimnej wody 1 mały kalafior 30 g pasty miso 2 łyżeczki octu ryżowego sok z ½ cytryny Do sushi: 1 marchew 1 burak 1 okrągła biała rzodkiew kilka listków jarmużu kiełki rzodkiewki 5-6 arkuszy glonów nori Do podania: marnowany imbir sos sojowy * PRZYGOTOWANIE Ryż z kalafiora i słonecznika Słonecznik zalej zimną wodą
Food SquareGryczane kakaowe placki buraczane*; z sosem kakaowym, gorzką czekoladą i wiśniami *z tartym burakiem te placki coś genialnego, kakaowe, grubaśne, jednak mąka gryczana to chyba moja ulubiona, po powrocie dodam przepis ^^ Ciężki tydzień mnie czeka, nie tyle co fizycznie a psychicznie, ustne matury nie są dla mnie .. ale to od jutra.. ostatni tydzień przed feriami
More food, love and dreamsZapraszam na pyszną letnią zupę, o cudownym kolorze :-) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldfilet i makaron omnomnom filety z kurczaka pesto z rukoli łuskana dynia sól pieprz ziołowy makaron farfale (omnomnom) 300 g szpinaku lub buraka naciowego pół cebulki 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oliwy 2 łyżki śmietany 18% Filet z kurczaka przekroić i rozklepać trochę lub jeśli jest mały rozklepać w całości. Posypać solą i pieprzem. Przykryć
Gotowanie jest łatweosób z nadciśnieniem. Jeśli nadal wam mało, to dodam, że w żółtym kalafiorze jest jeszcze dodatkowo zawarta kurkuma, (o jej wspaniałych właściwościach pisałam tutaj ), a w różowym burak, który zawiera mnóstwo cennych związków w tym najbardziej znaną betainę o udowodnionych właściwościach przeciwnowotworowych. Dodam jeszcze, że kiszonki robi się bardzo szybko i smakują wyśmienicie. Składniki : ( na dwa 3 słoiki jeden
zdrowa vege kuchniaPyszna letnia zupa, o cudownym kolorze zapraszam :- ) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldżycie. Więc i u mnie będzie balował chłodnik. Tym razem buraczkowy, wiem że już powoli kończy się czas na botwinkę ale śmiało można ją zastąpić koncentratem z buraka. Mnie się jeszcze udało nabyć na bazarze, oczywiście za kilka listków zapłaciłam, jak Żyd za mokre zboże ale warto było. Można jeść oczami, jak to powiedziała moja znajoma, kocha go właśnie
pieprzny smaczek