drugą stronę, tak aby kotlety podpiekły się z dwóch stron równomiernie. Lekko schłodzić na kratce. Podawać z bułką i warzywami lub tradycyjnie jak kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami :). * 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej uzyskacie gotując 1/2 szklanki kaszy suchej w 1 i 1/4 szklance wody. Smacznego! Wegeburgery z kaszą jaglaną Wegeburgery z kaszą jaglaną Wegeburgery z kaszą
moj przepis nasynkiem, to mam trochę czasu na eksperymenty w kuchni. Troszkę znudził mi się krupnik i pomidorowa, ogórkowa i jarzynowa. Jako alternatywa do nich powstała rozgrzewająca zupa krem z dyni, buraczków i pasty z kolendry. Zupka jest smaczna, aromatyczna i pożywna, dzięki kaszy jaglanej. Dodatkowo dzięki kaszy ma właściwości antywirusowe, ponieważ kasza jaglana zmniejsza stan zapalny błon śluzowych czyli jest
moj przepis nasprawują się w akcji - ale o tym następnym razem Zapraszam do obejrzenia paru zdjęć. Zaczynamy gotowanie - szykujemy cielęce gicze i warzywa do giczek do piekarnika pieczone buraczki z dodatkami - ser i orzechy smażone grzyby do pstrąga
Stare Garyjestem zwolenniczką gotowania barszczu na półproduktach, zawsze go robiłam na naturalnym zakwasie który przygotowywałam wiele tygodni przed wigilią, to tym razem postanowiłam spróbować ułatwień i zrobić go z suszonych buraczków z dodatkiem koncentratu buraczanego. Składniki: 1 litr zimnej wody 3 czubate łyżki suszonych buraków ½ szklanki koncentratu buraczanego 1 łyżeczka suszonej włoszczyzny 1 mała cebula 2 liście
Wanilia i Kardamonpiekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie mięso odwijamy z folii i zapiekamy jeszcze 10-15 minut, żeby mięso z góry się zarumieniło. Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami. Smacznego
Moje-pitraszenieGotowane, delikatne piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, które podałam z duszonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami . Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 marchewka kawałek selera 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz Sos śmietanowo-koperkowy: 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 czubata
Oryginalny smakTakie buraczki są u nas obowiązkową pozycją co rok. Przepis mam od Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak ;) a smak jest wspaniały - uwielbiam je jako dodatek do mięs smażonych, pieczonych, duszonych, a nawet do ryby! :) Składniki: 6 kg czerwonych buraków 1 kg czerwonej papryki 6 dużych cebul Zalewa: 1 szkl. wody
Kolorowy PrzepisownikGęsty, smaczny i pożywny - taki jest ten krem a jego piękny kolor niezmiennie mnie zachwyca. Zupy z upieczonych buraczków często goszczą na moim stole, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Dzisiejszy wariant, zainspirowany Jadłonomią Marty Dymek wyróżnia się dodatkiem mleka kokosowego i nieco orientalnych przypraw. Nie przeraźcie się tego połączenia - efekt jest naprawdę zniewalający
Milion SmakówKluski śląskie są obowiązkową pozycją w kuchni polskiej. Idealne do zrazów, pieczeni czy gulaszu. Doskonale komponują się z modrą kapustą lub buraczkami. Są łatwe do wykonanie, pyszne i uwielbiane przez dzieci. Serdecznie zapraszam do ich ugotowania, naprawdę warto :) Ilość porcji: 6 osób Czas przygotowania: około 30 minut Składniki: 1kg ugotowanych ziemniaków ( możemy je gotować specjalnie do klusek lub użyć
Kolizje SmakówSkładniki na 2 porcje: 2 małe buraki 2 pomarańcze 1 marchewka 1 jabłko szczypta imbiru Przygotowanie: Buraczki, marchewkę, jabłko umyć i obrać, Pokroić na mniejsze kawałki, jabłka pozbawić gniazd nasiennych. Z pomarańczy wycisnąć sok. Składniki połączyć w blenderze (opcjonalnie można dodać jeszcze odrobinę wody mineralnej). Najlepiej smakuje schłodzony
Gotuj z Rumcajsemodstawiamy mięso na 5 minut. Po tym czasie możemy pokroić mięso i podawać. Polędwica wychodzi tak soczysta, że zjedliśmy ją bez sosu, za to z ryżem z warzywami i buraczkami. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUmąkę wymieszać z wodą i wlać mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać 1 łyżkę natki pietruszki ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie utłuc z resztą natki pietruszki ziemniaki podać np. z buraczkami zasmażanymi i poircją mięsa z sosem - kurczak jest kruchy, sos z pieczarkami Frosty smaczny..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzywracając prawidłową konstrukcję tych uszkodzonych. Mają zdolności unieszkodliwiające wszelkie drobnoustroje chorobotwórcze. Dostarczają dużą ilość błonnika, dlatego osobom cierpiącym na zaparcia zaleca się spożywanie co najmniej jednej łyżeczki tartych buraczków na czczo z rana, w celu ułatwienia i przyspieszenia wypróżnienia. Obfitują w kobalt i kwas foliowy, które są szczególnie ważne dla osób chorujących na anemię lub dla kobiet w ciąży
Be Fit Be Strongpół pęczka posiekanego kopru 0,5 szklanki śmietany 2 łyżki maki pszennej 1 łyżka octu cukier sól,pieprz 5 jajek ugotowanych na twardo Sposób przygotowania: Z botwinki usuwamy liście , buraczki obieramy i wszystko drobno kroimy . Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem , gotujemy do miękkości uważając żeby się się botwinka nie rozgotowała . Zdejmujemy z ognia , dodajemy ocet i odstawiamy
Bajeczna KuchniaSkładniki: 1 l wody kostka rosołowa (opcjonalnie) 2 młode buraczki razem z liśćmi 2 młode marchewki 6 młodych średnich ziemniaków 2 młode cebule 4 łyżki śmietany 30 % sól pieprz szczypior jajka (tyle ile osób) Wykonanie: Młode ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew dokładnie umyć i wyszorować dobrze skórkę, tak samo postąpić z burakami. Marchew pokroić w krążki, buraki
Pychotkaaa