bułki - 33426 przepisów (strona:289/2229)

Filet w panierce, surówka z kiszonej kapusty i ziemniaki, czyli piątkowy obiad z rybą. PRZEPIS 63

takie domowe obiadki, które zawsze zjadamy ze smakiem. W piątek na przykład, który zgodnie z tradycją dla wielu osób jest dniem postnym, filet w panierce z bułki tartej, surówka z kiszonej kapusty i gotowane ziemniaki, to pyszna klasyka przygotowywana w polskich domach od morza aż po Tatry. Najbardziej lubimy zrobioną poniższego przepisu. Piątkowy obiad z rybą w panierce, surówką(...)kiszonej kapusty i ziemniakami Składniki: 2 większe lub 4 mniejsze kawałki fileta z ryby morskiej – dorsz, mintaj, morszczuk. mąka pszenna, jajko, bułka tarta do panierowania, 300 gramów kapusty kiszonej, pół cebuli, 1 średnia marchewka, 500 gramów ziemniaków, łyżka masła, olej do smażenia, płaska łyżeczka cukru, sól, pieprz. – Składniki na 2 porcje. Jak zrobić piątkowy obiad z rybą? Kapustę

Kulinarna Polska
Bułki do burgerów 64

Zupełnie nie zgadzam się z tezą, że burgery to zawsze jest fast food. Jednak dobre składniki z których robi się kotlet czy to mięsny czy wege oraz dobra bułka to podstawa. Zapewniam was, że te bułki burgerowe są idealne. Przepis oparłam na recepturze z książki  … The post Bułki do burgerów appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Przekąska z chleba tostowego – chrupiące trójkąty z serem 56

wędzony w plastrach 6 łyżeczek pasty pomidorowej z czosnkiem i bazylią (kupna lub domowa-przepis na końcu) 1 jajko do smaku: sól, pieprz, szczypta przyprawy do pizzy i zapiekanek bułka tarta ole do smażenia Przygotowanie: Przygotowujemy 2 głębokie talerze. Do jednego wbijamy jajko i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą. Mieszamy. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Ze wszystkim kromek odcinamy(...)może wystawać). Kromki składamy na pół. Rada: Jeśli wasz chleb tostowy się kruszy kromki można wcześniej delikatnie zwilżyć przegotowaną wodą. Każdy złożoną kromkę maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Nasze trójkątne kromki smażymy na oleju z obu stron na złoto. Smacznego Jak zrobić domową pastę pomidorową – najłatwiejsza wersja: Potrzebujemy: 1 pomidor, 1-2 ząbki czosnku, 3 listki

Słodkie okruszki
Taralli ’ nzogna i pepe e pepe z Neapolu 55

ilości produktów i produktów, które zostały. I w tym przypadku było dokładnie tak, neapolitańscy piekarzy potrzebowali wykorzystać resztki ciasta na zakwasie z chleba i wpadli na pomysł tych pysznych bułek – Taralli. Taralli stały się pokarmem dla najuboższych, na początku XIX wieku dodano do nich migdały. Chociaż połączenie mąki, smalcu, pieprzu i migdałów, może się wydawać dość, żywnością produkowaną przy(...)czyli zawijać. Jak zwykle bez względu na pochodzenie nazwy, Taralli są pyszne i powstały u mnie dla pewnego dania, które już niebawem…. Na zakończenie, zapraszam na niezwykłe bułki, które łącza w sobie słodycz migdałów i ostrość pieprzu. Składniki Zakwas Mąka 00 100 gram Woda letnia 90 ml Cukier 1 łyżeczka Drożdże suche 8 gram Ciasto właściwe Mąka

RafalCook
PIZZERINKI Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 72

Oceń ten przepis Bezglutenowe pizzerinki z szynką i pieczarkami znakomicie sprawdzą się jako przekąski na różnego rodzaju imprezach. Doskonałe także na śniadanie, lunch lub jako przekąska

Ola la LCHF
Krokiety 143

grzybami, jednak możecie je zastąpić również pieczarkami. Pokażę Wam krok po kroku jak zrobić chrupiące, rumiano- złote krokiety z kapustą. Krokiety to w gruncie rzeczy naleśnik, panierowany w bułce tartej smażony na oleju. Można powiedzieć, że jest to pewien rodzaj pasztecika. Można przygotwać wiele rodzai krokietów. Bardzo popularne są krokiety z mięsem, czy warzywami. Na Wigilię zawsze do wigilijnego barszczu(...)środki i rolujemy cały naleśnik. Na sam koniec pozostało panierowanie i usmażenie krokietów. Ja to robię na chwilę przed podaniem. Do miseczki wbijam jajka, roztrzepuję widelcem. Na talerz wysypują bułkę tartą. Naleśnika z farszem maczam w jajko, a następnie obtaczam w bułce tartej. Na większej patelni z odrobiną oleju do smażenia układam krokiety i smażę na rumiany kolor. Smażymy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BUŁKI Z PATELNI Z PIECZARKAMI 58

się apetyczne zdjęcia i ciekawy, prosty sposób wykonania. Bułeczki są proste do wykonania, zawsze wychodzą, i można dowolnie modyfikować farsz. Autorka zrobiła z mięsem mielonym, a do moich bułek trafiły pieczarki podsmażone z cebulą i papryką czerwoną oraz żółtą. Bułki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jednak polecam jeść je z jakimś fajnym sosem(...)minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8-10 części. Z każdej części formujemy dłońmi okrągły placuszek. Na środek nakładamy 1-2 łyżeczki farszu, sklejamy brzegi i układamy bułki na blacie stołu sklejeniem do spodu. Lekko spłaszczmy każdą.  Smażymy na rozgrzanej suchej patelni, na niedużym ogniu, po kilka minut z obu stron, do zarumienienia

Walijskie Pichcenie
Bułeczki bez wyrastania 66

Bułeczki bez wyrastania Lubicie świeże, domowe pieczywo ? Szukacie prostego i szybkiego przepisu na bułki? Dziś mam dla Was przepis na domowe bułeczki bez wyrastania . Pyszne i proste w przygotowaniu. Takie szybkie bułeczki to świetny pomysł na śniadanie. Można je też śmiało zabrać do pracy lub na wycieczkę. Spróbujcie. Jak przygotować bułeczki bez wyrastania? Składniki: 500 g mąki pszennej(...)odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Lekko je spłaszczamy i nacinamy ostrym nożem (u mnie 3 nacięcia). Każdą bułeczkę smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Blaszkę z bułkami wkładamy do zimnego (!) piekarnika i nastawiamy temp na 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Zostawiamy bułki w piekarniku na 25 minut. Powinny po tym czasie być ładnie rumiane. W razie

Słodkie okruszki
Kurczak po japońsku. Najpierw panierowany, potem wymieszany z aromatycznym sosem. PRZEPIS 77

kurczaka, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, łyżeczka mąki ziemniaczanej plus kopiasta łyżeczka do sosu, 1 jajko, japońska panierka panko (gruba) pół na pół ze zwykłą bułką tartą lub tylko zwykła bułka, pół szklanki soku pomarańczowego – najlepiej własnoręcznie wyciśniętego, 5 łyżek sosu sojowego. sól, olej, uprażony sezam i dymka do podania. – Składniki(...)kurczaka, wymieszaj, pozostaw do zamarynowania minimum na pół godziny. Po tym czasie do mięsa wbij jajko, dodaj też łyżeczkę mąki, ponownie wymieszaj. Kurczaka panieruj w mieszkance panko i bułki tartej, usmaż na oleju na złoty kolor. Zdejmij, patelnię oczyść z tłuszczu. W miseczce wymieszaj sok pomarańczowy z połową szklanki wody, dodaj kopiastą łyżeczkę mąki ziemniaczanej oraz sos sojowy, dokładnie wymieszaj

Kulinarna Polska
Bułki ze szpinakiem i fetą 51

bułeczki jogurtowe –  drożdżowy wieniec pizzowy –  precle –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo na zakwasie –  pieczywo na drożdżach BUŁKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ Przygotowanie : 2 h 30 minut Ilość bułeczek:  12 Składniki ciasto drożdżowe: – 500 g mąki pszennej(...)Dodaj do koszyka WYPRZEDAŻ! Deska Gąska Ala – mała Promocja Produkt w promocji 120,00  zł 75,00  zł Czytaj dalej Artykuł Bułki ze szpinakiem i fetą pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Paluszki rybne w chrupiącej panierce 68

piekarniku. Najzdrowszy przepis na paluszki rybne w złocistej panierce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: filet białej ryby* sok z połowy cytryny szczypta łagodnego pieprzu mąka pszenna jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki suszonego czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Jeśli ryba ma skórę, zdejmij ją podważając nożem. Upewnij się że filet nie ma ości, niestety często(...)zdarza się inaczej. Pokrój rybę na mniejsze kawałki przypominające paluszki. Skrop sokiem cytrynowym i oprósz pieprzem. Bułkę tartą, słodką paprykę i suszony czosnek w płatkach (możesz użyć też czosnku granulowanego) przesyp na suchą patelnię i podpraż kilka minut do zarumienienia. Każdy kawałek ryby opanieruj kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej z przyprawami. Ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej

ProstePesto.pl
Pszenne bułeczki śniadaniowe 62

Pszenne bułeczki śniadaniowe to idealna alternatywa dla tradycyjnych bułek, które kupujemy w sklepie. Nie ma nic przyjemniejszego niż zapach świeżego pieczywa w domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe bułeczki pszenne są bardzo smaczne i przede wszystkim łatwe do zrobienia. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację czy do pracy. Rewelacyjne smakują z dżemem, masłem, a także z wędliną i warzywami. Takie domowe(...)bułki są o wiele smaczniejsze niż te, które kupujemy w sklepie. Bułeczki szybko i ładnie wyrastają, są pulchniutkie i smaczne. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu. PSZENNE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE – PRZEPIS Składniki 450 g mąki pszennej 1 jajko 25 g masła 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru 15 g drożdży 200 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Do miseczki skruszyć

Przepiski.pl
Zapiekanki hawajskie 322

jako szybka kolacja na gorąco. Są bardzo łatwe i wręcz ekspresowe w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: 3-4 mini bagietki lub jedna długa bagietka albo inne podłużne bułki (u mnie ciabatta) 15 dkg żółtego sera (u mnie gouda i mozzarella) ok 10 plasterków ulubionej szynki (u mnie parmeńska) kilka plasterków ananasa (może być z puszki) suszone oregano(...)łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano       *** Przygotowujemy sos. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i mieszamy ze sobą *** *** Bułki lub bagietki przecinamy wzdłuż na pół i smarujemy sosem *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy *** *** Bułki posypujemy połową sera *** *** Układamy plasterki szynki *** *** Pomiędzy szynką układamy kawałki ananasa *** *** Całość posypujemy

Blog z Apetytem
Czeski smażony ser z frytkami i sosem tatarskim. Potrójna panierka robi robotę. PRZEPIS 330

Przepis na czeski smażony ser Składniki: Około 1,5 cm plastry żółtego sera – gatunek bez dziur, tłusty, na przykład gouda czy edam, do panierowania mąka pszenna, rozbełtane jajka, bułka tarta. Jak zrobić czeski smażony ser? Plastry sera najpierw zwilż wodą, następnie obtocz w mące, zanurz w jajku, ponownie obtocz w mące, raz jeszcze zanurz w jajku, obtocz w bułce(...)zanurz w jajku i ostatni raz obtocz w bułce. Dopilnuj, aby panierką dokładnie pokryte były także boki sera. Dzięki takiemu wielokrotnemu panierowaniu wokół sera powstanie szczelna skorupa, która sprawi, że ser nie zacznie się rozpływać podczas smażenia. Kawałki opanierowanego sera wstaw do lodówki na minimum 15 minut – w tym czasie panierka się zespoli. Smaż na głębokim oleju

Kulinarna Polska
Chleb Mantovane 97

Manitoba, oliwy z oliwek, drożdży, soli i małej ilości wody. Mantua, miasto i gmina we Włoszech, w regionie Lombardia, w prowincji Mantua. Stąd właśnie pochodzi ten chleb tudzież bułki, stąd też nazwa Chleb Mantuański. Chleb Mantovane różni się od innych wypieków tym, że ma charakterystyczne nacięcie przed wypiekiem. Które po wypieku tworzy, coś w rodzaju pnia. Skórka chleba mantuańskiego jest(...)trzy butelki piwa i wina 😉 Po czwarte, rozgrzej piekarnik do 180 – 190 stopni. I teraz bardzo ważna sprawa, no poza piwem i winem, ostrym nożem, oczywiście ostrożnie, natnij bułki wzdłuż mniej więcej do połowy, to w trakcie pieczenia da ten wspaniały efekt drzewa. Po piąte piecz bułki jakieś 20-25 minut, aż będą pięknie przypieczona, skórka ma być

RafalCook