Z tej porcji wyjdą dwie rolady lub jedna duża. Idealne jako dodatek do zupy krem lub jako danie na kolację. Jeśli podacie na kolację to idealnie
Kuchnia PokoleńHej! Tym razem podpowiem jak wykorzystać nadmiar jesiennych owoców. Zrobimy fantastyczną szarlotkę z przepisu siostry Anieli. Szarlotka jest bardzo smaczna i na ciepło i na zimno
Tylko pysznieTe bułeczki, to kolejny dowód na to, że śniadanie wcale nie musi być nudne. Może i czasem pracochłonne, choć warte tego poświęcenia ;) Wszak daje nam
Kuchnia w czekoladzieWielokrotnie Wam już pisałam, że uwielbiam celebrować śniadania! I to nie tylko w weekendy! Dziś, zainspirowana konkursem śniadaniowym z płatkami Lubella ( „Siła zbóż na Dzień
Ostra na SłodkoZa oknem zimowa aura i wreszcie sobota, jedyny dzień po całym tygodniu gdzie można pospać godzinę dłużej. Na nogach ciepłe wełniane skarpety, na twarzy
Wanilia i KardamonHej! Tym razem przepis na domową wędlinę dla tych, którzy chcą troszkę zrzucić wagę. Smaczna, chudziutka i bez konserwantów. Super. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieChlebek pieczony w domu jest smaczny i pachnący, w dodatku jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Dzisiaj upiekłam chleb z domieszką mąki żytniej oraz dodatkiem ziaren
Kulinarne Fantazje MarioliPokazywałam Wam niedawno pyszny warkocz z ciasta francuskiego wypełniony serem i warzywami. Była to taka wersja maxi do podzielenia na kilka osób. Dziś mam dla Was
Ostra na SłodkoGrudzień stoi już u drzwi i tylko czeka, żeby się rozgościć ze wszystkimi zapachami, świecidełkami i resztą menażerii. Na głównej ulicy mojego miasta rozwieszono już milion
Kuchnia w Słońcu SkąpanaGrissini, czyli drożdżowe paluchy to smaczna, zdrowa przekąska. Bez ulepszaczy, spulchniaczy i innych szkodliwych dodatków. Bardzo łatwe do zrobienia nawet przez najmłodszych i ulubione przez wszystkich
dolcevitainmykitchenJa zrobiłem z podwójnej porcji :) Składniki : Zaczyn : 20 dkg zakwasu żytniego 10 dkg mąki żytniej typ 2000 150 ml wody Ciasto : 40 dkg mąki żytniej
Przepisy i porady kulinarneWspólne gotowanie to przyjemność nie lada. Czasami, ostatnio niestety rzadziej, przygotowuje jedzenie z dziećmi. W ubiegłą sobotę Małżon był w pracy a ja z Córcią, dla
Dzieje kuchennej WiewióryMałe, zgrabne bułeczki drożdżowe z parówkami i żółtym serem to bardzo fajna przekąska lub pomysł na kolację. Taka domowa wersja hot-dogów, nam dorosłym bardzo
Simply Foodskładniki: 600 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g drożdży 400 ml mleka, letniego 2 łyżeczki soli dodatkowo mak, sezam, sól grubo ziarnista do oprószenia 4
Domowy Smak JedzeniaDrożdżowe bułeczki nadziane gyrosem z kurczaka doskonale sprawdzą się teraz jako rozgrzewająca przekąska na ponure jesienne dni. Możemy zjeść je na śniadanie lub kolację albo
Kolorowa kuchnia Elki