bułki - 33426 przepisów (strona:1764/2229)

TURECKIE CHLEBKI Z KURCZAKIEM 197

dodatkowo mąką). Każdy prostokąt smarujemy łyżeczką ketchupu i układamy na nim nasz farsz. Z ciasta formujemy łódeczkę, skręcając ściśle brzegi. Układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 195st 25 minut.Zjadamy ciepłe

Walijskie Pichcenie
DROBIOWE KĄSKI W CHIPSOWEJ PANIERCE 158

panierkę z chipsów, ale od czasu do czasu można zaszaleć i trochę odejść od modelowego, zdrowego żywienia prawda?  Panierka jest bardzo smaczna i stanowi fajną alternatywę dla tradycyjnej bułki tartej.  Polecam! Składniki: 500g drobiowego fileta przyprawa do gyrosa sól 2 jajka 2 łyżki mleka 80g chipsów paprykowych (u mnie 1 duża paczka laysów) olej Wykonanie: Filet z piersi

Walijskie Pichcenie
MAŚLANKOWE CIASTO Z RABARBAREM I BORÓWKAMI 204

rzeczą nie wskazaną przy tego typu ciastach - drewnianą łyżką. Składniki bardzo ładnie się połączą w gładką dość gęstą masę. Wylewamy ją na blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką lub bułką tartą, albo wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy owoce i całość posypujemy obficie kruszonką. Pieczemy w temp 175st do suchego patyczka - u mnie było to 65 minut, gdyż moje

Walijskie Pichcenie
ANGIELSKIE BUŁECZKI SCONES 184

Zazwyczaj robi się je z rodzynkami, ale ja pominęłam je i upiekłam w "czystej wersji".  Bułeczki nie są pracochłonne, a ciasta nie należy wyrabiać zbyt długo, bo bułki mogą wyjść twarde.  Najlepiej zjeść je w dniu pieczenia, bo niestety na drugi dzień nie są już tak smaczne ... Składniki na 10sztuk: 280 g mąki 30 g drobnego cukru

Walijskie Pichcenie
SERNIK WANDY NA CIEMNYM SPODZIE 3220

serową.Ciemne ciasto chłodzone w lodówce (można tez włożyć je na 30 minut do zamrażarki) po wyjęciu podzielić na 2 części. Blachę  wysmarować masłem i posypać mąką lub bułką tartą. Jedną część ciemnego ciasta zetrzeć na spód (lub wykleić nią spód), drugą zetrzeć na wierzch masy serowej. Piec ok 1 godz. w temp 185st. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
KLOPSY RYBNO-PIECZARKOWE 183

filet rybny, pieczarki z cebulką oraz odciśniętą kajzerkę. Do zmielonej masy dodajemy jajko oraz przyprawy: sól, pieprz i majeranek. Wyrabiamy. Mokrymi dłońmi formujemy nie duże klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką - u mnie z  kiszonej kapusty

Walijskie Pichcenie
BABKA Z SERKIEM MASCARPONE 238

proszkiem do pieczenia oraz aromat cytrynowy. Ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować. Podzielić na dwie części (2/3 masa jasna, 1/3 masa ciemna). Foremkę wysmarować masłem i obsypać mąką lub bułką tartą. Przełożyć do niej 2/3 masy białej. Do pozostałej masy dodać kakao, cukier,mleko i aromat migdałowy. Wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne. Piec 1 godzinę w temperaturze 175 stopni

Walijskie Pichcenie
DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM, MANDARYNKAMI I ANANASEM 241

ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Kiedy nasze "kółeczka" podwoją swoją objętość, dnem szklanki (lub innego naczynia mniejszego niż nasz kubek) wyciskamy dołek w naszych drożdżówkach. Każdy dołek posypujemy lekko bułką tartą, nakładamy łyżeczkę budyniu i owoce (u mnie mandarynki i ananasy). Brzegi drożdżówki możemy  posmarować rozkłóconym jajkiem, ale nie jest to konieczne. Całość posypujemy  kruszonką. Pieczemy ok 20min

Walijskie Pichcenie
MIELONE A'LA STEKI Z CEBULKĄ 279

tych mielonych znajdziemy 100% mięsa ... w mięsie :)  Nie ma w nich tradycyjnych dodatków, jakie dodajemy zazwyczaj do naszych kotletów mielonych czyli kajzerki czy bułki tartej. Są one bardziej ścisłe ale soczyste i równie smaczne jak klasyczne mielone.  Pierzynka z cebuli dodatkowo podkreśla ich smak:))  Polecam gorąco! Składniki: 600 g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie łopatka) 1 jajko

Walijskie Pichcenie
Pizza z brukselką i szynką - zaskakująco pyszna! 227

wielu z Was jest to koszmar z dzieciństwa, moja Siostra nadal jej nie znosi, ale ja nigdy nie miałam z nią problemów. Ugotowana i podana z masłem i bułką tartą umilała wiele rodzinnych, jesiennych obiadów (tylko Siostra była niezadowolona ;)). A gdy rok temu odkryłam pieczoną brukselkę , stała się dla mnie prawdziwym przysmakiem!  Już nie raz zachwycałam się

Chilli Czosnek i Oliwa
Kotlety mielone inaczej 416

pyszne są:) Składniki: mięso mielone jajka ugotowane na twardo żółty ser kilka niewielkich pieczarek sól pieprz ulubione zioła (u mnie najczęściej bazylia i oregano lub tymianek) panierka (mąka, jajko, bułka tarta) Pieczarki, jajka i żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w panierce i smażymy

chwile dla mnie
Zapiekane cebule z farszem z tuńczyka 201

zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy min. 20 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko, by odciekły i przestygły na tyle, byśmy mogli

Taste Of My Day
"Babka" Milewska dla niespodziewanych gości 382

proszek do pieczenia. Dodać orzechy, a na samym końcu wrzącą margarynę.Odebrać 6 łyżek masy i połączyć z kakaem. Do długiej formy na keks, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą (lub mąką) przelać ciasto i na końcu zrobić wzorki z masy kakaowej. Piec przez 45 minut w 200 stopniach lub do suchego patyczka.  http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki

Czarnawisienka
Fasolka szparagowa marynowana. 231

Moja ulubiona, no nie tylko moja :)  Ogólnie za fasolką szparagową nie przepadam. Nie lubię jej na ciepło z masłem i bułką tartą. Ale w tej formie, pochłaniam ją w takich ilościach, że ho ho ho... Zawsze jest to jakaś alternatywa. Tu też nie podam konkretnych ilości danych składników. U mnie w domu całe życie prawie wszystko jest i było

Malinowe Pocałunki
Panierowane patisony. 139

duże nasiona to się ich pozbywamy. Oprószamy ulubionymi przyprawami.U mnie odrobina soli i przyprawy Royal Brand Gaucho Steak. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor po obu stronach. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby zabrać nadmiar oleju. U mnie podane z pomidorami prosto z krzaczka. Posypane wszystko kolejną warstwą

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania