bułki - 33426 przepisów (strona:1200/2229)

szybkowar- gołąbki z włoskiej kapusty... 132

koperek, kucharka, pieprz mielony, jajka i gęstą śmietanę, wszystko dokładnie ręką wyrobić. Na każdy liść nakładać porcję nadzienia i zawijać ciasno (jeśli nadzienie zostanie, można usmażyć po dodaniu tartej bułki kotlety smaczne) . Na dno szybkowara rozłożyć sitko (gołąbki się nie przypalą), na sitku układać gołąbki. Na koniec wsypać ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę i skropić przyprawą w płynie, zamknąć

W Mojej Kuchni Lubię
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym 130

obiad z fasolki szparagowej? Pomysł na fasolkę szparagową Jaki sos do fasolki szparagowej? Fasolka szparagowa jest zdrowa i smaczna, dlatego warto po nią sięgać jak najczęściej. Fasolka z bułką to fasolowa królowa, a co jak nam się znudzi ten przepis na fasolkę? Warto sięgnąć po inne pomysły na to warzywo. Fasolka w sosie pomidorowym z makaronem i kurczakiem choć przepis

Dieta moja pasja
Maślane ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką oraz o dziadku Emilu 74

Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do kwadratowej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub do 4 miseczek żaroodpornych/kokilek, jakich użyłam osobiście (na zdjęciach). Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na ćwiartki. Na patelni stapiamy masło na kruszonkę, dodajemy cukier i mąkę

Raj dla Podniebienia
Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 79

pianę i po łyżce dodajemy do masy czekoladowej. Mieszamy do całkowitego wchłonięcia piany przez masę. Tortownicę (użyłam małej – 18cm) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy boki masłem. Podsypujemy bułka tartą. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do “suchego patyczka”. Przestudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdy blat smarujemy ulubioną

Raj dla Podniebienia
Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta 69

miksera. Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch ciasta wykładamy ricottę oraz mrożone owoce letnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Zmniejszamy temp do 180 C i pieczemy ciasto przez ok. 1h. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Kruche ciasto ze śliwkami i migdałami 75

30min. Śliwki umyć, osuszyć , przekroić i pozbawić pestek. Schłodzonym ciastem (2/3 porcji) wylepić formę do tarty (użyłam formy 22cm), podnieść brzegi, całość nakłuć widelcem i spód lekko podsypać bułką tartą. Spód gęsto wyłożyć połówkami śliwek, skórką do dołu. Owoce posypać płatkami migdałowymi i cukrem kryształem. Pozostałą częścią ciasta można dowolnie udekorować wierzch. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec

Raj dla Podniebienia
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 73

koniec partiami przesiewamy mąkę i bardzo ostrożnie łączymy z masą. Do tego celu użyłam drewnianej łyżki. Masę przekładamy do tortownicy (24cm) wyłożonej papierem, wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą. Ewentualnie masę można podzielić na połowę i upiec 2 blaty orzechowe w dwóch tortownicach bez potrzeby przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Raj dla Podniebienia
Kluseczki leniwe czyli szybki obiad 76

wierzch. Kluseczki wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. Przekładamy do durszlaka i przelewamy letnią wodą. Wykładamy na talerz i polewamy roztopionym masłem. Pysznie smakują także z masłem i lekko podsmażoną bułką tartą. Smacznego!   Artykuł Kluseczki leniwe czyli szybki obiad pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
WIOSENNE CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 76

miksera. Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na ćwiartki. Na patelni stapiamy masło na kruszonkę, dodajemy cukier i mąkę i za pomocą łyżki łączymy składniki, aż powstanie nam kruszonka. Możemy także

Raj dla Podniebienia
Jagodzianki 284

spodu. Odstawić jeszcze na 15-20 minut do wyrośnięcia. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać łyżkę lub dwie mleka. Wymieszać do połączenia składników i posmarować przygotowane jagodzianki. Blachę z bułkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 15-20 minut (do zrumienienia). Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostudzenia i przed podaniem polukrować lub posypać cukrem pudrem. Polecam wypróbować

Danka Pichci
Kurczak Cezar. Lekkie i eleganckie danie inspirowane słynną sałatką. PRZEPIS 105

porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 1 główka sałaty rzymskiej, 2 łyżki dobrego majonezu, 1 ząbek czosnku, 2 fileciki anchois, 2-3 łyżki mleka, olej, grzanki z bułki pszennej, sól, pieprz. Jak zrobić kurczaka Cezar? Pierś z kurczaka oprósz solą i pieprzem, skrop olejem, natrzyj i pozostaw na około 15 minut. Pierś smaż bez dodatkowego tłuszczu pod przykryciem, raz obracając

Kulinarna Polska
Łopatka w sosie własnym, danie na wyjazdy 97

minut, drugiego dnia 30 minut, trzeciego dnia 15 minut. Efekt będzie ten sam-można przechowywać bez lodówki tylko niestety, pójdzie więcej gazu. Gotowe, do kaszy, ryżu, ziemniaków czy nawet bułki w podróży, pracy, jak znalazł… . Smacznego! Artykuł Łopatka w sosie własnym, danie na wyjazdy pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Czekoladowe ciasto bananowe 110

kruszonką Keto mus czekoladowy na białkach (low carb, bez laktozy) Sałata rzymska smażona na maśle z czosnkiem (keto, wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia z kaszy manny Sernik królewski Bułki wrocławskie Kotlety jajeczne Artykuł Czekoladowe ciasto bananowe pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Gdzie zjeść we Florencji? 80

podrobów nie jedzą. Jednym z najlepszych miejsc na spróbowanie lampredotto jest L’Antico Trippaio – maleńka i niepozorna budka , kryjąca prawdziwy skarb. Zjecie tutaj tradycyjne lampredtto podawane w bułce lub solo z zielonym sosem, który nadaje im charakteru. Jeśli nie przepadacie za podrobami, koniecznie spróbujcie tutaj także porchetty – palce lizać. Wyświetl ten post na Instagramie Post udostępniony przez

okolicepalnika.pl