podsmażyć tak aby były rumiane, dołożyć pomidory i też podsmażyć :) Na końcu posypujemy świeżo zmielonym pieprzem według uznania i szczypiorkiem. Ja te kiełbaski podałam wraz z podsmażoną bułeczką na maśle :) Pyszne to było i dzieci poprosiły o powtórkę. Kiełbasa smażona na śniadanie lub kolację
Kuchnia na wzgórzukulki i rozpłaszczamy je na dłoni. Zapełniamy każdą łyżeczką nadzienia i zlepiamy, układając w naczyniu lub formie zlepieniem do dołu (ja użyłam formy o średnicy 32 cm - wyszło 14 bułeczek). Pozostawiamy do lekkiego podrośnięcia na 15 minut pod przykryciem. Górę smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół) na 35 minut. Polewamy
ChilliJemytylko śniadanie - to także pomysł na podwieczorek, czy świetną przekąskę w ciągu dnia, która szybko zaspokoi niejeden głód. Powstałą pastą smarujemy świeżą złotą i chrupiącą bagietkę lub domowe bułeczki w sobotni leniwy poranek... :) Idealnie! Smacznego:) Składniki: 200 g twarogu lekkiego 200 g serka naturalnego 2 jajka ugotowane na twardo pęczek małego szczypiorku, grubego 1 mała szalotka połowa grillowanej cukinii
Zasmakuj Kuchnisię bardzo dużo o samej restauracji, między innymi tego, że wszystkie dania z menu Samar Khanafer, są przygotowywane tak, jak u jej dziadków w Libanie, według oryginalnej receptury, nawet bułeczki pita są wypiekane na miejscu. Podczas warsztatów mieliśmy okazję przygotować kilka pysznych propozycji, które znajdziecie w karcie restauracji Sphinx , koniecznie zajrzycie i spróbujcie bo ja uwielbiam libańskie smaki! Zestaw
SMYKWKUCHNIZapiekane drożdżowe pisanki z kawałkami kiełbasy i jajkiem. Gotowe śniadanie na talerzu, bo przecież plecionka to świetna bułeczka do zjedzenia. Składniki: (3 porcje) 660g mąki pszennej 165g wody 100g mleka 40g cukru 30g masła 20g drożdży 10g soli 1 jajko 3 białe kiełbasy 3 jajka 3 łyżki szczypiorku 1 jajko do posmarowania ciasta Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem, dodajemy cukier
Gotowanie i blogowaniepapryką w słodkim sosie winnym Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą
karmelowyZapraszam dzisiaj na wytrawne śniadanie. Chyba każdy z rana marzy o pysznych świeżych bułeczkach na słono czy nawet słodko. Jeśli wstaniemy wcześniej to możemy upiec cebularze i ciepłymi delektować się na śniadanie. Możemy tez upiec je na wieczór, a jak już wystygną zapakować szczelnie w worek aby nie wyschły. A rano mieć jak znalazł do herbaty czy kakao. Składniki
Życie zaczyna się w kuchnisię po świecie i nadal cieszy się popularnością. Doczekał się różnych modernizacji, ja jednak oprę się na tej pierwotnej, podstawowej. 0,5 kg mięsa z udek kurczaka mała bułeczka ( kajzerka) 2 jajka sól i pieprz do smaku łyżka śmietany 3 łyżki masła bułka tarta Mięso jak na okrawki było drobno krojone, kto chce może zmielić, dodajemy namoczoną wcześniej bułkę
Dieta moja pasjaTylko kilka składników, trochę gotowania i gotowe. Lubię taką zupkę, zawsze dzielę na mniejsze porcje i mam na kilka dni na lunch do pracy. Do tego jakaś bułeczka i gotowe dobre danie. Dynię obrać ze skóry, wyciąć środki z pestkami, pokroić na małe kawałki. W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić posiekane drobno cebule. Smażyć aż cebulki nabiorą złotego koloru
Kuchnia Pokoleńśredniej półki jak Kohersen Mycook. Co robi takie urządzenie? Producenci twierdzą, że zastępuje wszystkie inne blendery, parowary i garnki, które mamy w domu. Można w nim wyrobić ciasto na bułeczki i zjeść je z ubitym w nim domowym masłem rano. Można ugotować zdrowy obiad na parze gotując w jednym urządzeniu warzywa i pulpety na parze. Zrobimy też zupę krem
Ugotowane pozamiataneLemon curd czyli lekki, maślany i aksamitny krem cytrynowy jest świetnym dodatkiem do różnych wypieków i deserów. Lubię smarować nim świeżą chałkę czy bułeczki, można przełożyć nim też kruche ciasteczka. Jest słodki i jednocześnie kwaśny. Jest przepyszny i uzależniający. Dobrze mieć lemon curd go w słoiczku, w lodówce, i móc sięgnąć po niego w każdej chwili. Ale nie warto robić
Smaczna Pyzapozdrawiam K.K. :) SKŁADNIKI: 300g podgardla wieprzowego 300g wątróbki wieprzowej 500g łopatki wieprzowej 500g wołowiny (pręga lub łata) 100g suszonych grzybów 2 cebule 5 jajek 2 czerstwe bułeczki 100g smalcu po kilka ziarenek ziela, pieprzu i jałowca, kilka listków laurowych gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku 2 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera bułka tarta do wysypania formy
Moja Książka Kucharskacytrynowo-rozmarynowy Najprostszy chleb żytni na zakwasie Chleb pszenno-żytni z prażoną mąką Chleb litewski Kaszubski chleb na podmłodzie Chleb tygrysi (dutch crunch bread) Wiejski chleb francuski na zakwasie Bułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oregano Maślane rogaliki z makiem Drożdżowy chleb na polish z czekoladą i rodzynkami Chleb pszenny na zakwasie z Vermont Chleb francuski pieczony w garnku Chleb
Kulinarne przygody GatityBardzo prosta sałatka z porem i żółtym serem. Jeśli użyjemy ostrego sera żółtego będzie wyraźniejsza w smaku. Sałatka nieskomplikowana, najlepiej smakuje ze świeżymi bułeczkami. Przepis z tego portalu kulinarnego. Polecam! Sałatka z porem i żółtym serem Składniki: 2 pory 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki kwaszone 100g żółtego sera, startego na grubych oczkach przyprawy
Smak mojej kuchnichwili potrzebne, zatem przystąpiłem do produkcji własnych cebulowych muffinek, w których czuć co prawda lekką słodką nutę, ale zdecydowanie należą do kategorii słonych przekąsek. Można je potraktować jako rodzaj bułeczek, a można również podać jako trochę mniej oczywisty dodatek do dań typu gulaszowego lub pieczeni z sosem - zdecydowanie mają szansę sprawdzić się w tej roli. Moje muffiny są dosyć ciemnej
zadanie-gotowanie