bułeczki - 9699 przepisów (strona:422/647)

jagodzianki 232

pieczenia. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Następnie wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem lub jajkiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 15 – 20 min, aż bułeczki będą rumiane. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką 217

ciacho jest pyszne, smakuje jak taka klasyczna drożdżówka z serem, ale dodatek świeżych brzoskwiń sprawia, że jest w nim coś wyjątkowego. Można było upiec je w formie bułeczek, ale do mnie jakoś bardziej przemawia jednak taka duża blacha z pachnącym placuchem. Nieskomplikowane, dość szybkie w przygotowaniu ( poza czasem wyrastania ciasta), nienachalnie słodkie i naprawdę bardzo smaczne - polecam ogromnie! :) Ciasto drożdżowe

Cooking Monster
Jagodzianki - najlepsze słodkie bułki! 198

wyrośnie, to przygotować nadzienie. Umyte, osuszone jagody wymieszać z cukrem i skrobią ziemniaczaną. Ciasto drożdżowe podzielić na 2 części. Każdą z nich podzielić na 8 kawałków. Uformować okrągłe bułeczki, które należy spłaszczyć. Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżkę jagód. Za pomocą dłoni zlepić ciasto. Uwaga: nie należy zbyt mocno rozciągać ciasta! W przeciwnym razie, farsz jagodowy może "wypaść". Uformowane

Ugotować
klasyczne jagodzianki 186

podzielić na 10 części, z każdej uformować kulkę a następnie spłaszczyć. Na środku położyć jagody i zasypać odrobiną cukru. Skleić ciasto dokładnie, żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia. Uformowane bułeczki układać na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec około 10-15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z galaretkami 201

Dziś przygotowałam sernik   z pysznymi kakaowymi herbatnikami od CUKRY NYSKIE    Sernik szybko zniknął jak świeże bułeczki. Bardzo dziękuję za smaczną paczuszkę i zapraszam do ich sklepu , gdzie znajdziecie dużo produktów w atrakcyjnej cenie.                                           Sernik na zimno

Kuchnia Danusi
SMOOTHIE BANANOWE Z MANGO 171

napoju odrobinę płynnego miodu, syropu klonowego lub po prostu cukru pudru. Smoothie smakuje i wygląda jak deser, a jest prawdziwą bombą witamin. W sam raz na śniadanie, zamiast kanapeczek, bułeczek i innych węglowodanów. Zdrowo, lekko i pysznie. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 mały dojrzały banan 1 małe dojrzałe mango 4 kostki lodu 2 łyżki jogurtu naturalnego ¹⁄₂ szklanki soku z brzozy

cool and minty
BUŁKI Z OREGANO, CZOSNKIEM I SEREM 179

ciasta i ponownie wyrabiamy. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagniatamy, podsypując je mąką. Dzielimy na małe porcje i formujemy bułeczki. Układamy je na blaszce do pieczenia i posypujemy po wierzchu oregano i tartym serem. Pozostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia,  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około

Kulinarne Fantazje Marioli
Najlepsze zapiekanki z tuńczykiem 513

pomidora usuwamy gniazda nasienne kroimy w niedużą kostkę i dodajemy do reszty farszu. Na koniec dodajmy posiekany tymianek, połowę startego sera i majonez. Całość mieszamy i wykładamy na bułeczki. Na koniec posypujemy resztą żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 10 stopni na 10-12 min. Smacznego

DefinicjaSmaku
BUŁKI SEROWO - CEBULOWE 128

dokładnie je wyrabiamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagniatamy, podsypując je mąką. Dzielimy na małe porcje i formujemy bułeczki, które układamy na posypanej mąką blaszce. Pozostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia, następnie posypujemy tartym serem i lekko je nacinamy nożem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około

Kulinarne Fantazje Marioli
BUŁECZKI Z SEREM 192

robimy zagłębienie w które wkładamy po łyżce sera. Odstawiamy jeszcze  na 15 minut do podrośnięcia.  Z mąki, cukru i masła robimy kruszonkę, którą posypujemy gotowe  wyrośnięte bułeczki. Pieczemy ok 15 minut do zrumienienia

Z Majeczką w kuchni
Drożdżówki z waniliowym serem 151

blachę (taką z wyposażenia piekarnika). Z każdej części uformować 9-10 kulek. Lekko spłaszczając układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na kilkanaście minut do podrośnięcia. W podrośniętych bułeczkach zrobić wgłębienie po środku. Najlepiej denkiem od małej szklaneczki lub kieliszka. We wgłębienie nałożyć porcję masy serowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Drożdżówki powinny lekko się

Codzienna kuchnia niecodzienna
"Chleba naszego poprzedniego..." 187

utrudnione, choćby brakiem odpowiedniego do zdjęć światła, kiedy przygotowuję nasze rodzinne posiłki. Wiele osób słysząc, że wracam do pracy po wielomiesięcznym odpoczynku, mówiło, że skończą się domowe chlebki i bułeczki. Szczerze mówiąc, wynika to nade wszystko z ogólnego nastawienia do domowego wypiekania chleba. Chciałabym nieco "odczarować" to zjawisko. Oczywiście jest wiele sposobów przygotowywania chleba, wiele faktycznie jest wymagających, czasu, licznych

I tu będę miała takie te
Bagietki faszerowane wg Aleex 174

drobno startego żółtego sera. Wymieszać. 7. Jajko rozkłócić dokładnie w miseczce, wlać je do farszu i dokładnie wszystko wymieszać. 8. Bagietki wypełnić farszem. Wierzch posypać startym żółtym serem. 9. Bułeczki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 6-7 minut. Można je zawinąć w folię i zapiekać na grillu. 10. Podawać gorące. Smacznego. Przepraszam za jakość zdjęć

W mojej kuchni
Ciastka z otrębów z suszonymi owocami z czekoladą (wysokobłonnikowe) 210

dodatki nadają im wyjątkowego smaku i również nie bez znaczenia pozostają dla naszego organizmu. Konsystencja ciastek jest zwarta i lekko miękka, a ich zapach - kuuuszący. (Przypominają mi małe bułeczki.) Najlepiej spożyć je w ciągu kilku dni, ponieważ później tracą na smaku. (do 15 sztuk) 40g masła/margaryny 5 łyżek cukru brzozowego (płaskich) 1 jajko (duże) 70g mąki pszennej 60g otrębów

Di gotuje
Chilli con carne 241

pominąć ten etap. Doprawcie całość solą i pieprzem do smaku. Następnie przykryjcie pokrywką, zmniejszcie ogień i gotujcie przez ok. 10-15 minut. Ja uwielbiam jeść chilli z dodatkiem pszennych bułeczek lekko podpieczonych w piekarniku maczając je w sosie, ale Wy możecie podać je z ryżem lub dodać mniejszą ilość passaty i potraktować jako dodatek do tortilli. Tak czy siak

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania