brokuły - 6998 przepisów (strona:49/467)

Sałatka brokułowa z wędzonym kurczakiem i camembertem 88

Sałatka z brokułami, czerwoną fasolką, wędzonym kurczakiem i camembertem. Ciekawa w smaku, ale dość intensywna w zapachu Podejrzewam, że w takim połączenie nie będzie to sałatka dla każdego. Mnie smakowała, mojemu M. średnio. Osobiście zamiast sera camembert (który lubię), bardziej widziałabym tu jednak niewielką ilość sera sałatkowego typu feta. Z pewnością w kwestii zapachu byłoby przyjemniej Zwłaszcza, jeśli ktoś(...)lubi sobie zabierać takie sałatki do pracy Inspirację na to połączenie smaków znalazłam na blogu smakowitedania.com 2 małe brokuły 1 wędzona pierś z kurczaka 1 puszka czerwonej fasolki około 1/2 op. sera camembert lub sera sałatkowego typu feta sól, cukier Sos: 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku

Smaki Na Talerzu
Placki z brokuła 79

/Przepis powstał we współpracy reklamowej w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw./ Brokuł, jedno z moich ukochanych warzyw. Jest niezwykle wszechstronny kulinarnie. Można go spożywać zarówno na surowo jak i w postaci gotowanej, smażonej, pieczonej. W moim domu najczęściej pojawia się jako samodzielny dodatek do obiadu w postaci gotowanej, w sałatkach czy kolorowych i zdrowych bowlach. Dodaję go do zapiekanek, makaronu(...)przygotowuję pyszne zupy, a nawet pesto! Czy wiecie, że brokuł to tak naprawdę kapusta szparagowa? Na nasze talerze trafia pąk brokuła nie zaś kwiat, brokuł bowiem tworzy żółte kwiaty, przypominające nieco rzepak. W sklepach kupicie klasycznego zielonego brokuła, choć czasem jego barwa może być nieco bardziej jaskrawa. Czasem spotkacie także brokuła fioletowego, który nie różni się smakiem, ale jego nietypowy

nietylkopasta.pl
Zupa brokułowa 77

bardziej treściwa możesz ugotować ją z dodatkiem 4 podudzi z kurczaka lub jednej sporej ćwiartki. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na zupę brokułową bez mięsa. SKŁADNIKI: 400 g mrożonych brokułów – można zastąpić 1 świeżym 1,5 l bulionu 2 marchewki – 220 g 2 pietruszki – 130 g 1 cebula – 80 g ¼ selera(...)zmniejsz moc palnika i gotuj zupę przez 15 minut. Ziemniaki pokrój w niezbyt dużą kostkę. Pokrojone ziemniaki dodaj do zupy i gotuj przez 10 minut. Odmierz 400 g różyczek brokułów. Po 10 minutach dodaj mrożone brokuły (bez rozmrażania) i gotuj na średniej mocy palnika do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodaj śmietankę i dopraw zupę solą i pieprzem

Zasmakuj Kuchni
Miska z azjatyckimi smakami 105

zrobiłam w tym przepisie. Wołowiny, której użyłam to wołowina zwana ligawą, pokrojona w cienkie paski. Do wołowiny pasuje szereg warzyw. Praktycznie można wykorzystać dowolne warzywa jak paprykę, brokuły, fasolkę szparagową, marchewkę, również grzyby. Warzywa z woke powinny być wciąż lekko chrupiące. Do przygotowania tego dania potrzebna jest patelnia woke lub duża i głęboka patelnia, tak aby można było łatwo(...)będzie nieco inny. Wołowina z warzywami i nudlami 4 porcje Składniki: 450 g ligawy lub polędwicy wołowej 1 papryka 1 zielone chili 2 marchewki 1 czosnek solo 250 g brokułu 4 dymki 5 cm świeżego imbiru 1 doniczka świeżej kolendry 150 g selera korzeniowego 2 pak choi lub 200 g białej lub pekińskiej kapusty 1½ łyżki nasion sezamu do posypania

codojedzenia
ZUPA JARZYNOWA 126

warzywami z czego jestem bardzo zadowolona. Tak naprawdę do tejże zupy dodać można wszystkie te warzywa, na które tylko ma się ochotę. Tym razem w moim garnku znalazł się brokuł, kalafior, brukselka, ziemniaki, marchewka i zielona fasolka. Aromatyczna, pożywna, rozgrzewająca i pełna witamin :) Składniki: Na wywar: * woda * 1 udo z kurczaka * kawałek korzenia pietruszki i selera * kawałek pora * 3 listki(...)laurowe * 3 ziela angielskie * sól do smaku Warzywa: * 3 marchewki * 4 średnie ziemniaki * 100 g fasolki szparagowej zielonej * 1 nieduży brokuł * 1 nieduży kalafior * 200 g brukselki Wykonanie: Do garnka włożyć mięso, dodać korzeń selera pietruszki, pory, liście laurowe, ziele angielski, wsypać odrobinę soli, zalać wszystko wodą i ugotować wywar około 1 godziny na małym ogniu. Marchewki obrać, pokroić

Zrób to smacznie
Pieczony brukuł z jajem i bułką tartą 100

Taki brokuł to pyszny obiad czy nawet drugie śniadanie. Zapieka się go szybko a potem zajada ze smakiem. My brokuła uwielbiamy a jak u Ciebie? jecie brokuły? Tutaj brokuły są chrupiące dzięki bułce tartej. Zapiekany brokuł. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BEZGLUTENOWE SPAGHETTI Z PESTO I BROKUŁAMI – pyszny obiad! 132

sorgo stanowi niezbędne źródło błonnika. Makarony te są produkowane we Włoszech. Ja tak jak Wam już powyżej pisałam przygotowałam dla Was fantastyczny przepis na makaron z pesto szpinakowym i brokułem. Danie łatwe, szybkie i mega pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * Makaron BIO Spaghetti Cereal – 200 g PESTO: * oliwa z oliwek – ok. 125 ml * migdały bez skórki – 1 duża garść * czosnek(...)ząbki * szpinak – 2 duże garści * sok z cytryny * sól * pieprz DODATKOWO: * świeży brokuł SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MAKARON: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu – czyli ok. 10-12 minut. Odcedzamy. PESTO: Do blendera wlewamy oliwę i dodajemy migdały. Dodajemy szpinak, czosnek, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu ( w razie potrzeby doprawiamy już po zmiksowaniu ). Blendujemy tak, by kawałki migdałów

Ostra na Słodko
Karkówka w sosie cebulowo – brokułowym 95

wszystko gorącym bulionem, przykryć, dusić do miękkości mięsa. W tym czasie podzielić brokuł na różyczki, wrzucić do osolonej wody, gotować około 6 minut, wyjąć i przelać zimną wodą dzięki czemu nie stracą koloru. Gdy mięso będzie miękkie zagęścić sos mąką i dodać śmietanę. Na sam koniec dodać brokuły. Najlepiej smakuje z ziemniakami, posypane natką pietruszki. Smacznego

dom-agi.pl
Pierś z kurczaka z brokułem i bundzem 118

niego coś pysznego. Bundz to delikatny, mocno śmietankowy serek (w smaku trochę przypomina mozzarellę), pierwszy skrzep do produkcji oscypków. Tak powstała pierś kurczaka w śmietanowym sosie, do tego brokuły i niezwykle delikatny bundz, to wszystko podałam z makaronem kokardki. Wyszło naprawdę smacznie, więc polecam zrobić to ekspresowe danie, jeżeli tylko będziecie mieli dostęp do tego podhalańskiego sera(...)świeżego brokuła 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 g śmietanki 30% natka pietruszki 1 łyżka oleju sól i pieprz 1.  W dwóch garnkach wstawić wodę, w jednym ugotować brokuły podzielone na różyczki (muszą być al'dente), w drugim makaron również al'dente 2.  Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim pokrojoną drobno cebulkę i czosnek. Następnie dodać

Krylowa Kuchnia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję