Witam serdecznie Propozycja na przygotowanie śledzi w marynacie korzennej, jeżeli ktoś lubi korzenne smaki to na pewno tak przygotowane śledzie będą mu smakować. Do przygotowania śledzi
Uwaga Babcia GotujeZima to piękna pora roku, o ile dostarcza białego puchu i słonecznej pogody. W przeciwnym wypadku mrozy i chlapa mogą być uciążliwe, jednak mamy sposoby, by
MarcinChefRobię śledziki na różne sposoby ale czasem lubię zjeść takiego zwykłego po prostu w oleju. Taką prostą wersję też można zrobić na wiele sposobów dodając różne
Monia miesza i gotujeCiasto inspirowane dwoma różnymi przepisami, a raczej ich połączeniem. Nazwa jest wymyślona przeze mnie – jak łatwo się domyślać ciasto jest mocno alkoholowe, dodatkowo zawiera
KuchniaWeDwoje.plCiasto wymagające dużo czasu i pracy, ale jest pyszne. Delikatny sernik na ciemnym cieście i chrupiącą kruszonką. Czas wykonania: 3 h Ilość
KuchniaWeDwoje.plSernik według przepisu mojej mamy. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Zawsze
KuchniaWeDwoje.plBabeczki Mikołaje to przepis kierowany w szczególności do mam, babć i wszystkich, którzy chcą zrobić smaczną niespodziankę swoim pociechą 🙂 Babeczki z
KuchniaWeDwoje.plŚwiąteczne mini serniczki na kruchym cieście ze szczyptą cynamonu. Jeśli lubicie serniki i chcecie zaskoczyć Waszych gości ten przepis jest dla Was. Czas
KuchniaWeDwoje.plŚledź w słodkiej zalewie z cebulą. Połączenie smaku słonego śledzie, słodkiej zalewy i lekko chrupiącej cebuli. Czas wykonania: 30 min (+ 2 h
KuchniaWeDwoje.plMój pierwszy blok czekoladowy jaki zrobiłam i jadłam 🙂 Wyszedł naprawdę super 🙂 Uwielbiam czekoladę z całymi orzechami, a więc nie mogła się oprzeć
KuchniaWeDwoje.plZupa grochowa to jedno z dań podawane w moim domu na wigilijnym stole. Nie dodaje się do niej żadnego mięsa, ani
KuchniaWeDwoje.plŚwiąteczny przepis na sernik pachnący pomarańczami 🙂 Pysznie wygląda i rewelacyjnie smakuje pomarańczą. Mój mąż stwierdził, że jest to najlepszy sernik jaki jadł
KuchniaWeDwoje.plProsty przepis na barszcz czerwony zakwaszany octem. Idealny do uszek, pierogów, krokietów i pasztecików. Barszcz ma bardzo intensywny kolor i wyrazisty smak
KuchniaWeDwoje.plPamiętam zeszłoroczne uszka wigilijne… Wtedy nie byłam jeszcze taką fanką gotowanie, a raczej wielu rzeczy nie potrafiłam zrobić, więc uszka kupiliśmy gotowe w
KuchniaWeDwoje.plPo raz kolejny muszę stwierdzić, że nie umiem piec ciast drożdżowych. To ciasto miało być piękną roladą makową, jednak albo przepis na
KuchniaWeDwoje.pl