Jest to przeróbka przepisu na ciasto Trzy smaki, które oprócz sera i maku miało jeszcze warstwę orzechową. Teraz dałam na spód warstwę
To co kochamNajlepsze ciasto jakie ostatnio jadłam to rodzaj piernika z marokańską mieszanką przypraw ras el hanout. To coś pomiędzy przyprawą do piernika a curry. Zostawia na języku
Ugotowane pozamiataneNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiPyszne mięso mam dla Was dzisiaj i jest to najlepszej jakości wołowina. Wołowina to mięso które uwielbiam i robię często. Tym razem zakupiłam rozbratel czyli mięso
Moje Małe CzarowaniePierożki ruskie z rosołem, zrobiłam je dzisiaj na obiad. Niby ten sam rosół co zawsze, ale pierożki zmieniły jego smak. Trochę było pracy, ale warto. Bardzo
Kuchnia PokoleńCiasto "Łabędzi puch" może być świetnym zamiennikiem tradycyjnego tortu, ale przede wszystkim jest idealnym ciastem na czas zimy i okresu świątecznego. Przepis na nie publikuję z
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: biszkopt kakaowy: 7 jajek 1/2 szkl. mąki tortowej 1 szkl. cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao wkład orzechowy: 250g orzechów włoskich
Prosto i Smacznie z AnetąRobiąc ten sernik byłam pełna obaw. Przepis był z zeszytu mojej mamy, dostała go od koleżanki z pracy, ale nigdy przepisu
KuchniaWeDwoje.plSernik z szafranem to sernik król, przynajmniej dla nas, kremowy, wilgotny, zamiast sera zwykłego dodałam ricottę i dzięki temu jest jeszcze bardziej kremowy i pyszny. Idealny
Moje Małe CzarowaniePyszne bardzo słodkie ciasto. Czas wykonania: 1 h 30 min + 6-8 h oczekiwania Ilość porcji: 16 – 20 kawałków (forma 22 x 27 cm
KuchniaWeDwoje.plPiernik – chyba nie ma osoby, która choć raz w życiu go nie jadła. Często jest na naszych świątecznych stołach, a nowych
KuchniaWeDwoje.plNiewielkie paszteciki z dużą ilością farszu to super pomysł na wieczorną przekąskę lub danie na wigilijny stół. Ciasto pomimo, że jest
KuchniaWeDwoje.plChyba wszyscy znają i lubią kokosanki:) Znane są już od lat i chyba każdy z Was się nimi zajadał. Kilka lat temu
KuchniaWeDwoje.plTen przepis mam od mojej mamy, z którą wspólnie go rozbiłyśmy ostatnio. Bardzo prosty przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny
KuchniaWeDwoje.pl