Święta, święta i po świętach! Przed nami nami kolejny długi weekend! Na śniadanie zaproponuję Wam popularne ostatnio nasiona chia - tym razem w wersji choco :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldŚwięta, święta i po świętach! Przed nami nami kolejny długi weekend! Na śniadanie zaproponuję Wam popularne ostatnio nasiona chia - tym razem w wersji choco :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSzybko i pysznie. Jest to propozycja dla zapracowanych. Idealne na imprezy lub miłą kolację w gronie rodziny. Przygotowanie szpinaku – szpinak umyć i osuszyć. Na patelni
Kuchnia PokoleńUwielbiana przez wszystkich tradycyjna i znana rybka po grecku. Obowiązkowo na wigilijnym stole. 1 kg mintaja 4 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 3 cebule 4
VioletoweKucharzenieTen pomysł wpadł mi do głowy zupełnie przypadkowo i postanowiłam przy okazji świąt go zrealizować. Lubię próbować nowych połączeń, a te ciasteczka są tego przykładem. Nie
FitKotBEZOWA ROLADA KOKOSOWO - JAGODOWA W Nowym Roku witam Was z przytupem i pysznym ciastem. Roladą kokosowo-jagodową. Pewnie część z Was pije zielone koktajle i jest
SMYKWKUCHNIŚledziki z ogórkiem , marchewką i cebulką..w zalewie octowej..ja zmniejszyłam ilość octu, ale wiadomo każdy ma inne smaki i gusta..Pomysł na takie śledzie podpatrzyłam
Moje domowe kucharzenieNie sposób obok nich przejść obojętnie, korzenny zapach i misternie wykonane dekoracje z masy lukrowej, sprawiają, że sięgamy po nie znacznie częściej niż byśmy sobie tego
Słodki Kompromis"Och nie, tylko nie moje lukrowane guziczki..." Święta zbliżają się niebezpiecznie szybko, czas na ich przygotowania zaczyna nieubłagalnie topnieje, a tutaj jeszcze tyle rzeczy zaprząta nam
Słodki KompromisWyróżnia się kilka rodzajów maku. Najbardziej znany jest mak niebieski, który wykorzystuje się w celach kulinarnych. Nie należy go mylić z makiem lekarskim, z którego wytwarza
Słodki Kompromis"...W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną..." * nie tylko u Mickiewicza bigos staropolski zasłużył sobie na pochwały
Słodki KompromisDrodzy Czytelnicy Słodkiego Kompromisu, to mój ostatni wpis w tym roku. W aktualnie umykającym, zrumieniło się kilkanaście bułeczek, bochenków, ciabatek i bagietek. Wyrosło kilka smakowitych bab
Słodki KompromisPalmiery robi się z ciasta francuskiego, podobnego jakiego używa się przy produkcji croissantów, tyle że bez drożdży. Własnoręczne wykonanie ciasta francuskiego to żmudna praca, wymagająca wielokrotnego
Słodki KompromisPieczone jabłka po brzegi wypełnione masą makową z bakaliami, podane z gorącym custardem (przepis) będą doskonałym deserem na świątecznym stole. Do tej potrawy należy użyć jabłek
Słodki KompromisWilgotne ciasto z dodatkiem purée z dyni, delikatny krem z dużą dawką orzechów przykryte kołderką z kroplami złotej rosy. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki
Podróż w kulinaria