boczek - 14002 przepisów (strona:712/934)

Pasztet wieprzowy 174

Domowy pasztet jak wiadomo jest smaczny. Może być wieprzowy, drobiowy lub mieszany, pieczony lub gotowany. Wszystko zależy od naszej pomysłowości. Ja dziś mam pasztet z łopatki wieprzowej i boczku z dodatkiem przypraw od Domowa Spiżarnia . A pasztet upiekłam w super foremkach drewnianych, klik które są wielokrotnego użytku. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jajecznica z warzywami 180

już nie mam, ale zamroziłam, zrobiłam troszkę zapasu na zimę.. Ilość składników  wg gustu, można dać więcej warzyw,takich które nam np.bardziej smakują.Można dodać kiełbaskę lub boczek..wszystko wg własnych upodobań. fasolka szparagowa cebula papryka cukinia jajka sól, pieprz olej do smażenia Fasolkę szparagową ugotować,  pokroić na małe kawałki. Paprykę, cebulę , paprykę i cukinię pokroić

Moje domowe kucharzenie
Pikantna zupa z kukurydzy z chipsem z bekonu 213

przygotować chips z bekonu. Bekon mocno zgrillować aż będzie mocno przypieczony, twardy i chrupiący (użyłam grilla elektrycznego, można zrobić to na patelni grillowej lub pod górną grzałką piekarnika). Przypieczony boczek połamać na mniejsze kawałki. Do zupy dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, słodka papryką i szczyptą płatków chilli (do smaku). Chwilę gotować i natychmiast podawać z chipsem z bekonu.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Żurek w chlebie 184

Opis: Żur, czyli powrót do polskiej tradycji. Jest to zupa przyrządzana na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej. Często podawany jest z wędzonym boczkiem, kiełbasą, żeberkami lub też z dodatkiem białej kiełbasy. Żurek ma charakterystyczny kwaśny smak. W Polsce żurek jest tradycyjnym daniem wielkanocnym. Polecam przyrządzać w specjalnych chlebkach, wyglądem i smakiem zachwyci każdego. Składniki: Włoszczyzna 2 ząbki czosnki Gałązki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto cukiniowe z fetą. 193

przepisy są świetnymi propozycjami na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. W domu sprawdzą się doskonale jako popołudniowa przekąska. Ciasto cukiniowe można wzbogacić o dodatkowe składniki - podsmażony boczek, szynkę, ulubione zioła. Ja jednak poszedłem drogą prostego smaku i ograniczenia ingrediencji. Nie żałuję. Delikatny smak cukinii jest dzięki temu wyczuwalny, a obecność serów zaostrza tylko efekt i sprawia, że ciasto jest

zadanie-gotowanie
Co mnie inspiruje – ciekawe linki #2 150

przejazdem we Wrocławiu i nie wiecie, gdzie wpaść na śniadanie polecam Di Cafe Deli mieszczącej się w galerii handlowej w Sky Tower. Robią najlepsze gofry z jajkiem sadzonym i boczkiem, do tego serwują je cały dzień. Sprawdziłam na sobie i ze szczerym sercem mogę powiedzieć, że lepszych nie jadłam. Możecie przeczytać o Di np. na Wrocławskich Podróżach Kulinarnych . FILM źródło

Pink Envelope
Saksuka - moja wariacja 128

wędkuje albo ze mną i synem albo z kolegą. I tak jakoś te śniadanie umykają. Ale mam dziś przepis na danie kuchni tunezyjskiej czyli moja wersję saksuki. Cebula, boczek, pomidory i jajka oraz przyprawy i mamy śniadanko no może też być ciepła kolacja. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Zupa krem z dyni 145

pokrojona 1 marchew pokrojona w krążki 4 łyżki oleju kilka łyżek grzanek pieprz grubo mielony 1-1,5 litra wody 1 kostka rosołowa - warzywna Natka pietruszki do dekoracji Boczek lub Pancetta włoski wedle uznania Sposób: Do rozgrzanego garnka dodajemy oliwę i szklimy cebule dodając marchew. Następnie dodajemy dynię i mieszamy smażymy około 10 minut często mieszając. Dodajemy

Viola cooks with passion
Leczo z cukinii 256

jest późnym obiadem lub wczesną kolacją - jak kto woli i bez względu na ilość zawsze braknie... ;-) SKŁADNIKI 1 większa cukinia 2 duże pomidory ok. 350 g wędliny (kiełbasa, szynka, boczek, co tylko macie, mogą być nawet pomieszane ;-) ) 1 cebula 2 - 3 łyżki oleju 1 łyżka pasty pomidorowej sól, pieprz, słodka mielona papryka woda Cukinię obieramy, usuwamy nasiona i kroimy

Czary - gary w kuchni
Makaron z jajkiem, pomidorem i prażoną cebulką 138

smaczny dodatek obiadowy lub danie w wersji solo. Proporcje zależne są od preferencji każdego z nas. Można puścić wodze fantazji, dodać przeróżne składniki (np. świeże zioła, warzywa, kiełbasę, boczek, ser) i stworzyć ciekawą potrawę.  (2 porcje) 100g makaronu 2 jajka 1 cebula 1 pomidor prażona cebulka starty ser koperek olej (ewentualnie masło) sól, pieprz    Makaron ugotować

Di gotuje
Rigati z Pancettą i sosem Carbonara 145

/2016/07/cannelloni-carbonara-z-kurkami-w-boczku.html Sposób: Makaron gotujemy wedle przepisu. Myjemy piersi z kurczaka ,osuszamy i kroimy na większe kawałki. Podsmażamy na oliwie ,i gdy lekko się zarumieni dodajemy pokrojony w kostkę włoski boczek. Prażymy ,dodajemy cebulę i szklimy. Następnie pieczarki -boczniaki Smażymy do czasu aż cebula zeszkli się na lekko złoty kolor. Dodajemy szczypiorek ,i zalewamy Carbonarą. Łączymy wszystko, dodajemy bezpośrednio na makaron

Viola cooks with passion
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 265

pieprz), ale i bez niego bajgle smakują fantastycznie!     Wypróbujcie ich także np. z kremowym serkiem naturalnym, wędzonym łososiem i rukolą oraz stekiem, mixem sałat, chrupiącym boczkiem i sadzonym jajkiem lub wieloma innymi niezwykłymi dodatkami! Ogranicza Was tylko wyobraźnia, no i może domowy budżet. :D Kurczak w sezamowej panierce świetnie będzie smakował z ziemniakami czy batatami, a konfiturę

Cooking Monster
Gulasz z dziczyzny 207

zlać maślankę i mięso wypłukać pod bieżącą wodą, lekko osuszyć. Doprawić mięso solą, pieprzem,majerankiem, papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać pokrojony w drobną kostkę boczek wędzony. Smażyć, mieszając aż stopi się tłuszcz, dodać posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Smażyć tak długo, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso na patelnię i smażyć, aż lekko nabierze

Kuchnia Pokoleń
Faszerowane Zapiekane ziemniaki 200

folia aluminiowa zmiejszajac temp.do 180 C *pieczemy okol 45 min **wazne jest zeby uprzednio ziemniak byl porzadnie podgotowany poniewaz wspaniale dojdzie nam w piekarniku i nie bedzie pol surowy ******************************************************** Boczek kroimy w kostke i smarzymy na patelni ktoimy rowniez szypiorek bard: 1/2 KUBKA naturalnego jogurtu tyle samo majonezu i pol glowki czosnku bledujemy mozemy dodac po troszke koperkuzo cienko

Viola cooks with passion
PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym 166

przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem

Viola cooks with passion