aromatyczny. Na pierwszy rzut oka uwagę zwraca to, że nie jest klarowny jak jego sklepowy odpowiednik. Jeżeli mielibyśmy ochotę na bogatszą wersję deseru to zawsze możemy podać go z bitą śmietaną. Składniki: sok wyciśnięty z 4 pomarańczy 3 łyżeczki żelatyny (lub inna substancja żelująca) 3 łyżki zimnej wody Wykonanie: Żelatynę namoczyć w wodzie. Gdy wchłonie cały płyn i napęcznieje rozpuścić
zadanie-gotowanieBlueberry Corner by "jagodzianka" Profiteroles to francuskie, malutkie ciastka z ciasta parzonego. Najczęściej podawane na słodko z bitą śmietaną, kremem budyniowym (crème pâtissière) lub … Przeczytaj cały artykuł Post Profiteroles czyli ptysie w wersji mini pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerCiasto Krówka Miodowe blaty ciasta z kremem z bitej śmietany, posmarowane masą kajmakową z migdałami lub orzechami... Składniki: ciasto: 500 g mąki 2 łyżki cukru pudru pół szklanki miodu 125 g margaryny 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej krem: 700 ml śmietany 30 % 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody 2 płaskie łyżeczki cukru pudru dodatkowo: puszcza masy kajmakowej
Pelusiowa KuchniaSmaczne i lekkie ciasto z kawałkami ananasa w masie budyniowej z bitą śmietaną i czekoladowymi bezami. Ciasto nie wymaga pieczenia, a dzięki dodatkowi soku z limonki i mięty, jest orzeźwiające ;) SPÓD: 150 g biszkoptów 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 100 g daktyli MASA ANANASOWA: 1 puszka ananasa (340g) 1 1/2 szklanki napoju (jabłko, limonka, mięta
https:KKuchniaMniamdodatkiem małej ilości oleju. Placuszki muszą być zarumienione z obydwu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem lub pokrojonym drugim mango. Super dodatek to bita śmietana, mniam. Placuszki są pyszne
Kuchnia Pokoleńsmakują rewelacyjnie i kuszą swym kokosowym aromatem. Posiadają mięciutkie wnętrze i nawet na drugi dzień - nadal pozostają świeże. Ozdobiłam je masą cukrową, ale można użyć dowolnego kremu lub bitej śmietany. Część została bez jakichkolwiek dodatków, ponieważ moja rodzina stwierdziła, że pomimo iż są pyszne - to szkoda ich jeść. (około 6 sztuk) 75g masła/margaryny 60g cukru
Di gotujekolorze, pachnące świeżością tak jak wiosna! Aksamitnie wilgotne, na jogurcie naturalnym, o lekko cytrynowym posmaku z dodatkiem płatków z gorzkiej czekolady, proste w wykonaniu, smaku dopełnia krem z bitej śmietany i mascarpone, wiem, wiem kaloryczna rozpusta !!! polewa jajeczna to kropka nad „i” smakują pysznie! Składniki: Ciasto: 25 dag jogurtu naturalnego gęstego 4 jajka 30 dag mąki tortowej
Wanilia i Kardamonłóżka :) Pomysł narodził się w związku z urodzinami mojego partnera, postanowiłam z samego rana sprawić mi przyjemność i oprócz prezentu podać również … Czytaj dalej Gofry z bitą śmietaną
czarrna od kuchnioleju kokosowym i mące z płatków owsianych, no bo jak może być choć odrobinę zdrowiej to czemu nie? I niech Was nie zwiedzie miały krem! To absolutnie nie bita śmietana! Zresztą poczytajcie sami! ;-))) Dzień dobry! U Was też takie słońce było?! Ale energia! ;-) SKŁADNIKI NA 2 ŚREDNIE FORMY: - 8 łyżek oleju kokosowego - 3 jajka - 120 ml mleka
SMYKWKUCHNITakie placuszki są pych, można je podawać w dowolny sposób. Super smakują z poduszonymi owocami, bitą śmietaną, dżemem lub tylko posypane cukrem pudrem. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, odstawić. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę, twaróg utrzeć na gładką masę. Najlepiej zrobić do blenderem. Połączyć żółtka z twarogiem, mąką i sodą, utrzeć
Kuchnia Pokoleńsuchej patelni, czekoladę kroimy na kawałki. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na gęsty kogel-mogel. Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy mascarpone, a następnie wlewamy adwokat i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. W dużej misce delikatnie mieszamy ubite białka, ubite żółtka, krem adwokatowy, pokruszoną gorzką czekoladę
Gotowanie i blogowanienaprawdę baaardzo smaczne. Ma delikatną konsystencję (jakby serniczkowatą), która idealnie łączy się z lekko chrupiącym kokosem. W najbliższym czasie przedstawię wersję, w której ciasta użyłam jako blatów - przełożonych serkiem, bitą śmietaną i galaretką. (Tortownica o średnicy 22 cm) 2 szklanki mleka 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła 1/2 szklanki wiórek kokosowych Wszystkie składniki wymieszać
Di gotujeinnych (np. maliny, truskawki, porzeczki) 2-3 łyżeczki cukru, w zależności od upodobania 1 szklanka wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej jogurt naturalny lub serek homogenizowany naturalny lub bita śmietana Przygotowanie: Owoce wsyp do rondelka i wlej pół szklanki wody. Dodaj cukier, wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu, aż do zagotowania. Mieszaj co jakiś czas. W reszcie wody
Anioszek w kuchnibrązowo, przykryj folią aluminiową matową stroną do góry. Ja musiałam przykryć już po kwadransie. Warto więc często zaglądać do piekarnika, bo łatwo przypalić. Świetnie smakuje z porcją bitej śmietany i/lub posypane cukrem pudrem. Smacznego! Sprawdź inną wersję tego ciasta
Anioszek w kuchni