Twarogowe placuszki, puszyste

Twarogowe placuszki, puszyste

Twarogowe placuszki, puszyste

Przepis na : podwieczorek

Takie placuszki są pych, można je podawać w dowolny sposób. Super smakują z poduszonymi owocami, bitą śmietaną, dżemem lub tylko posypane cukrem pudrem. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, odstawić. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę, twaróg utrzeć na gładką masę. Najlepiej zrobić do blenderem. Połączyć żółtka z twarogiem, mąką i sodą, utrzeć na gładką masę. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać już bardzo delikatnie tylko łyżką. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką plac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, twaróg, śniadanie, śniadania, bita śmietana, kolacja, naleśniki, śniadanie dla dzieci, naleśnik, omlet, obiad, pomysł na obiad, omlet z białek

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.