bigos - 2138 przepisów (strona:92/143)

Trendy kulinarne 2017 - sztuczne mięso, gotowanie z odpadków i gofry 173

Budapeszcie. Zważywszy, że Węgry są bardziej proeuropejskie niż Polska, nie jest powiedziane, że do nas też dojdą, ale jest to nawet prawdopodobne. Zwłaszcza, że idea polskich fast-foodów z bigosem umarła wraz z Andrzejem Lepperem. Zgodnie z tymi trendami przygotowałem pieczeń ze sztucznego mięsa z gofrem z odpadków i surówką z części warzyw uznawanych co najmniej za mało wartościowe

Kryzysowa Książka Kucharska
naleśniki pszenno-żytnie z kapustą zapiekane w piekarniku... 127

innego pojemnika i zostawić na 30 minut, wsypać suszony czosnek niedźwiedzi, wymieszać na mocno gorącej patelni naleśnikarce 22 cm smażyć złociste naleśniki, odkładać na talerz na farsz użyłam kapusty-bigosu ze świąt, kapustę około 70 dag zmiksować z ugotowaną kaszą owsianą (2 woreczki), dodać do smaku pieprz ziołowy, paprykę ostrą w rozdrabniaczu zmiksować kulę mozzarelli XL 25 dag na drobno

W Mojej Kuchni Lubię
Bigos z cebuli i KONKURS Z NAGRODAMI 138

dzięki któremu od czasu do czasu mogę spróbować trochę egzotyki jak kiszona morska kapusta:) Cały czas jeszcze czekam na prawdziwy mak, ale pewnie sam sobie go przywiozę :)Złamanie konwencji bigosu jako dania złożonego z kapusty. Składniki - cebula - marchewka - jabłko - ocet (opcjonalnie) Przy okazji chciałbym zaprosić wszystkich do konkursu, gdzie dzięki sponsorowi jakim jest sklep http://www.przepisychinskie.pl/ można wygrać całkiem ciekawe

Kryzysowa Książka Kucharska
Co jedli powstańcy warszawscy - makaron z koncentratem 145

przygotowuje taki właśnie obiad, nie domyślając się jak wielką rolę odegrał w historii. Do tego jest to bardzo funkcjonalne dania, gdzie po dodaniu wody zamienia się w zupę niczym bigos w kapuśniak, z polskiego filmu "Czarodziej z Harlemu" Składniki: - makaron - koncentrat pomidorowy - woda - dodatki (co popadnie, co w ręce wpadnie) Wykonanie: Makaron gotujemy. Koncentrat rozrabiamy z wodą, dodajemy ewentualne dodatki

Kryzysowa Książka Kucharska
Pamapol i Spichlerz Rusiecki. 133

jakiś czas przerwę :) Wpadłam dzisiaj na chwilę żeby polecić Wam przepyszne produkty firmy Pamapol i Spichlerz Rusiecki . Firma Pampol posiada szeroki asortyment pysznych gotowych dań, takich jak gołąbki, bigosy, fasolka, gulasz itd... Firma Spichlerz Rusiecki posiada zaś wyśmienite smarowidła i pasztety do chleba. Wszystkie produkty są przepyszne a dodatkowo z pustych słoiczków można zrobić fajne dekoracje. Wszystkich zainteresowanych zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
Pomidorki koktajlowe nadziewane 1141

imprezę sylwestrową albo inną domówkę? Swoją drogą to kiedyś mówiło prywatka a nie domówka i to drugie jakoś ciągle dziwnie mi brzmi, ale niech będzie. U nas będzie bigos , którego specjalnie nagotowałam więcej przed Świętami i zawekowany w słoikach czeka na ostatni wieczór tego roku. Oprócz tego upiekłam już chrupiące ciasteczka serowe i cebulowe, zrobię jakąś sałatkę i kilka przekąsek

Smaczna Pyza
Udka kurczaka bez skóry z suszonymi pomidorami 285

Święta przemknęły jak zawsze, szybko i niepostrzeżenie. Wracam z nowymi przepisami. Zachęcam do zrobienia porządków po świętach – czyli bigosu. A na dzisiaj polecam udka z kurczaka z suszonymi pomidorami. Składniki: Ok. 8 udek z kurczaka bez kości i skóry Suszone pomidory w oleju - słoik Sól Pieprz Oregano suszone - 1 łyżeczka Czosnek granulowany – ½ łyżeczki Bulion/ woda Wykonanie: Kurczaka myjemy i osuszamy

Smaki Ewy
Koktajlowa bomba witaminowa 136

Święta, święta i po świętach... Bigosy, pierogi, makowce są przepyszne, ale w ilościach świątecznych mogą powodować problemy trawienne, dyskomfort oraz efekt za ciasnych spodni. Dlatego dzisiaj prezentujemy naszą sprawdzoną metodę na powrót do przedświątecznej równowagi. Pyszne koktajle, które są istną bombą witamin i mikroelementów mogą stanowić nie tylko doskonały sposób na pokonanie efektów świątecznego przejedzenia, ale także uzupełnić braki witamin

Kuchnia od dwojga
RECENZJE Koncentrat grzybowy 260

ciężko było wyczuć jakiekolwiek przyprawy chyba że chodziło o delikatne posolenie i dodanie pieprzu. Do czego można użyć taki koncentrat? Myślę że w grę wchodzą wszelakie zupy, kapusty zasmażane, bigosy, farsze do pierogów czy uszek oraz sosy. Ze względu na wysokie skoncentrowanie smaku nie posmarujecie nim zapiekanki czy pizzy :) Ciekawą sprawą mogłoby być dodanie odrobiny do sałatki na bazie majonezu

Kuchnia PROzdrowotna
szybkowar-udka z gęsi w sosie własnym... 181

paprykę, włożyć udka gęsie do marynaty najlepiej na całą noc w lodówce garnek szybkowara rozgrzać i podsmażyć z każdej strony udka, nadmiar tłuszczu wytopionego odlać, przyda się np. do bigosu wlać wodę do udek, wsypac majeranek i cząber, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotowac na mniejszym ogniu z40-45 minut, otworzyć szybkowar jak sam spuści ciśnienie udka wyjąć

W Mojej Kuchni Lubię
Kalafior alla bigos na ciepło do obiadu. 163

Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego kalafiora z marchewką, papryką i cebulką gotowanego w szybkowarze. Powiem Wam że taki kalafior wyśmienicie smakuje. Podany w formie bigosu po prostu rewelacja. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 mały kalafior 3 marchewki 2 cebule małe 1 mała czerwona papryka 1 l bulionu warzywnego lub wody jeśli nie macie bulionu 1 łyżeczka suszonej bazylii

Sama słodycz i szczypta chili
Bigos wegetariański 126

wodą w której się moczyły), ugotowaną soczewicę i gotujemy kolejną godzinę. 9. Do kapusty dodajemy konfiturę śliwkową oraz sos sojowy i gotujemy do miękkości (podlewając co jakiś czas wodą). Bigos jest bogaty w: - cynk (pochodzący z soczewicy), który odpowiada za prawidłowy wygląd włosów i paznokci. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 300 g Energia: 166,8 kcal Białko

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Bigosik słodko kwasny 198

kapusty i zalewam wodą do momentu aż zakryję nam kapustę , dokładam wszystkie nasze przyprawy , kostki rosołowe i gotujemy na małym ogniu do momentu aż kapusty będą miękkie . Jak nasz bigos jest już ugotowany , na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy , doprawiam do smaku solą lub pieprzem i gotowe do podania

Mój Smak
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami 429

robię. Podawać jako jedną z potraw wigilijnych, jako dodatek do innych dań lub w formie samodzielnej potrawy, z dodatkiem pieczywa. Bigos jarski postny to również idealna propozycja na co dzień dla wegan i wegetarian. Składniki: – 1 kg kapusty białej – 1 kg kapusty kiszonej – duża garść suszonych grzybów

To co kocham
Bigos 219

szynki wieprzowej 2-3 cebule garść suszonych grzybów 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól, pieprz, słodka papryka przyprawa małgośka Przygotowanie: Mięso … Czytaj dalej Bigos

czarrna od kuchni