Ziemniaczany gorący pies 392dłuższym boku ułożyłam 2 parówki i zwinęłam jak roladę. Przecięłam w połowie i wstawiłam ponownie do piekarnika, aby parówki się zapiekły. Podawałam na ciepło, dzisiaj z bigosem ... mniamm Zawijańca można dowolnie faszerować i doprawiać -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Babka ziemniaczana Bigos
bastalena
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 506kawałki mięsa (oczywiście czyste, niejedzone, to nie mają być resztki). Zawsze podchodziłam do takich pomysłów dość sceptycznie, wiem , że ludzie odkładają sobie kawałki mięs w celu przygotowania z nich bigosu, ja zawsze do bigosu smażę mięso na świeżo. Tutaj przeprowadziłam eksperymentalny test i wyszedł mega pozytywny. Tak więc polecam: gdy zostaje kawałek, dwa, trzy lub więcej różnych mięs
Smaczne Zdrowe
Prawie ,,szatańskie jadło" ( taki a'la bigos) z młodej kapusty 261Kompletnie nie wiem czemu ta potrawa tak sie u nas w domu tak nazywa. Od zawsze Babcia mówił na obgotowaną kapustę połączona z gulaszem Szatańskie jadło
Buniabaje w kuchni
Wędzone podudzia z kurczaka w kiszonej kapuście 435Lubię wszelkiego rodzaju wędzone mięsa duszone w kiszonej kapuście .To taki specyficzny niby bigos .Coś jest w tym , że wędzonki i kiszona kapusta po prostu się kochają . Doceniają to szczególnie tzw. ,, obgryzywacze" ( tak nazywam członków rodziny którzy namiętnie podbierają mi z zup wszystkie kości by je ze smakiem obgryzać ). A już Mama jest pierwsza w kolejce do tych ,,rarytasów(...)Jako , że nie jestem przekonana do tego czy powinnam jej serwować wędzone żeberka , boczek czy inne takie w kapuśniaku czy bigosie -przeszłam na wersję light :).Minimum kiszonej kapusty i wędzony kurczak zamiast wieprzowiny . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
Węgierski gulasz z Moson z łopatki wieprzowej 71Rate this post Węgierski gulasz z Moson z łopatki wieprzowej Pyszny, aromatyczny gulasz z węgierskiego rejonu Moson. Nie jestem pewna czy to oryginalna receptura, jednakże z
Ogrodnik w podróży
Świąteczne Jedzenie – co przyrządzić na bożonarodzeniowy stół? 97Boże Narodzenie to czas rodzinnych spotkań, ciepła i tradycyjnych smaków, które przypominają nam o domu. Świąteczne menu to prawdziwa uczta dla podniebienia, pełna dań, które mają
codojedzenia
Kapusta z opieńkami do słoików 103Myślałam, że pasta grzybowa to najlepszy sposób na opieńki w słoikach, ale kiedyś znajomy poczęstował nas solanką ze słoików - i ten smak chodził za mną
Obiad gotowy
Bigos 104Kolejna propozycja z cyklu dań tradycyjnych. I tutaj zawsze pojawiają się zgrzyty. Że to nie tak, że kapusta słodka, że mieszana, że kiszona...co dom
R'n'G Kitchen
Potrawka z indyka z grzybami leśnymi 905/5 - (1 vote) Potrawka z indyka z grzybami leśnymi Ponownie grzyby.. Grzyby leśne, znowu… tu to już tylko o grzybach i z grzybów co
Ogrodnik w podróży
Placki warzywne z gulaszem z nóżek grzybowych 1125/5 - (1 vote) Placki warzywne z gulaszem z nóżek grzybowych Placki warzywne zna każdy, ale nie każdy wie, jak pyszne są z gulaszem z nóżek grzybowych
Ogrodnik w podróży
Kluski śląskie z gulaszem piwnym, pomysł na obiad 995/5 - (2 votes) Kluski śląskie z gulaszem piwnym, pomysł na obiad Kluski śląskie to pozycja która nigdy się nie nudzi. Bardzo proste do zrobienia z tanich
Ogrodnik w podróży
Młoda kapusta duszona z kiełbasą 109Młoda kapusta z kiełbasą to danie, które szykuję kilka razy w sezonie na młodą kapustę. Uwielbiam wykorzystywać sezonowe warzywa i korzystać z nich, póki sezon w
Przepiski.pl
Cukiniowe kuleczki puszyste jak pączki 265Jedno z dań, które bardzo nam smakowało na Krecie to cukiniowe kuleczki kolokithokeftedes. Właściwie to nie są typowe greckie kuleczki cukiniowe, bo te co jedliśmy to
codojedzenia
Kapusta duszona z rożnymi mięsami 107Kapusta, wędlina i mięsne kawałki...cudowne połączenie. Składniki: 1 średniej wielkości główka kapusty 500 g karkówki 200 g polędwiczki wieprzowej
R'n'G Kitchen
Bigos 248Do przygotowania potrzebujemy: Kapusta kiszona- 2000g Wieprzowina łopatka- 1000g Kiełbasa- 400g Boczek- 300g Kapusta biała- 300g Pieczarki- 250g Szynka- 200g Cebula- 180g Śliwka suszona- 80g Koncentrat
serzmiesem