Długo zastanawiałam się nad tym, czy to jeszcze ciasto, czy już zapiekanka z komosy ryżowej? Postanowiłam, że zostanę przy cieście, ale Wy nazywajcie to jak chcecie
Be Fit Be StrongCukinię uwielbiam i ostatnio u mnie w kuchni ciągle jej pełno. Tylko co z nią robić? Była już parmigiana di zucchine, sałatka z grillowaną cukinią , domowe
Be Fit Be StrongCóż więcej mówić… surówka z młodej kapusty to absolutny MUST EAT każdego lata. Dziś jednak przedstawiam Wam przepis na bogato, gdyż użyłam do niej papryki
Be Fit Be StrongSezon grillowy w pełni, więc na moim blogu nie może zabraknąć przepisu na mojego ulubionego kurczaka! Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na grilla, a odnośniki
Be Fit Be StrongZ racji tego, że nie przepadam za świeżymi pomidorami (i sokiem pomidorowym!) to podwójną miłością darzę ogórki – w każdej możliwej postaci. Świeżymi pomidorami mogę zajadać
Be Fit Be StrongSzparagi powoli kończą swój sezon, więc jeszcze warto wykorzystać je w kuchni. Dlatego dzisiaj mam dla Was błyskawiczny przepis na wspaniałą sałatkę ze szparagami w roli
Be Fit Be StrongIm cieplej za oknem, tym mniej chce się siedzieć w kuchni, dlatego mam dla Was super przepis na sycący posiłek. Wykorzystując sezon truskawkowy koniecznie musicie spróbować
Be Fit Be StrongO kotlecikach Szu Szu pewnie część z Was słyszała wielokrotnie. To kolejna ciekawa propozycja na wykorzystanie żółtek, które pozostaną nam np. po przygotowaniu bezy Pavlova – tortu
Be Fit Be StrongDzisiaj jest chyba jeszcze cieplej niż wczorajszego dnia! Co robicie w taką pogodę? Ja dzisiaj wybrałam się na spacer Sopot-Gdańsk-Sopot z mrożoną kawą w
Be Fit Be StrongUfff jak gorąco! Nic tylko korzystać ze słońca! Mnie już pierwsze promyki słońca złapały, co odczuwam w szczególności na barkach i plecach. Nie ukrywam, że lubię
Be Fit Be StrongMoja dzisiejsza propozycja to obiadek na wypasie. Obiad porządny, ale niespecjalnie czasochłonny. Ziemniaki Hasselback poznaliście już przy stekach z kalafiora, a grillowane szparagi część z Was
Be Fit Be StrongDzisiaj mam dla Was lekki, zdrowy, wegetariański obiadek. Niby takie nic, a jednak duże coś! Mało kalorii w dużej porcji, czyli tak jak być powinno! Steki
Be Fit Be StrongKiszonki uwielbiam od zawsze. Jednak w tym roku postanowiłam pójść o krok dalej i zamiast wypijać lub wylewać wodę spod domowych ogórków małosolnych/kiszonych postanowiłam, by
Be Fit Be StrongPotrzeba jest matką wynalazków, czyż nie? Miałam ochotę na bardzo lekki, zdrowy i błyskawiczny deser, a w domu tylko truskawki i borówki. Cóż, więc zrobić z
Be Fit Be StrongCzas czytania: 2 min Bezglutenowe wypieki są wielkim wyzwaniem i niełatwo znaleźć dobry przepis na chleb, ciasto czy ciastka. Postanowiłam spróbować swoich sił w tej dziedzinie, a efekt pracy poniżej przedstawiam poniżej 🙂 Ciastka są nie tylko bezglutenowe, ale i bez mleka krowiego, masła i białego cukru, czyli mega zdrowe!!! Ciasteczka o smaku kokosowo – migdałowym z suszoną żurawiną wspaniale smakują(...)niczym nie ustępują klasycznym ciasteczkom. Polecam zrobić podwójną porcję, bo bardzo szybko znikają, szczególnie kiedy w domu jest sporo łasuchów 🙂 Print Ciastka bezglutenowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Desery Cuisine Polska Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 30 minutes Author Anna Ingredients 50 g mąki z amarantusa 50 g mąki
SprawdzonaKuchnia.pl