bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:355/1049)

Ciastka bounty – wegańskie, bez cukru i glutenu 78

sztuk: 60 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej, 70 g syropu klonowego, 1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki wody, 100 g (niepełna szklanka) mąki owsianej (certyfikowanej dla wypieku bezglutenowego) / lub płatków owsianych zmielonych na mąkę 90 g (1 szklanka) wiórków kokosowych (bez konserwantów), 40 – 50 g czekolady z min. 70% zawartością kakao, bez białego cukru, 1/2 łyżeczki ekologicznego proszku

Even Better Food
Miękkie ciasteczka korzenne z suszonymi śliwkami i dynią 82

błonnikiem (suszone śliwki i daktyle) na czele. Ciastka są sycące i posłużą za pyszną i zdrową przekąskę. Składniki na około 12 ciastek: 1 szklanka płatków owsianych (certyfikowanych dla wypieku bezglutenowego), 80 g suszonych daktyli (niesiarkowanych), 100 g suszonych śliwek (niesiarkowanych), 40 g oleju kokosowego w stałej formie (w temperaturze pokojowej), 40 g ulubionych orzechów lub nasion (użyłam orzechów włoskich, świetnie

Even Better Food
Mini-donutsy miętowo-czekoladowe (bez glutenu, jajek i białego cukru) 86

roztopioną czekoladą i np. ozdobić listkami mięty. Składniki na 6 mini-donutsów o śr. 7 cm: 110 g mąki owsianej lub płatków owsianych zmielonych na mąkę (certyfikowanych dla wypieku bezglutenowego), 45 g cukru kokosowego, 2 lekko czubate łyżki kakao, 2 łyżki oleju (użyłam ryżowego), 100 ml bardzo mocnej herbaty miętowej (do zaparzenia użyłam 2 torebek herbaty), 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Even Better Food
Jabłkowe mini-donutsy z polewą karmelową 🧁 74

już pozwolić sobie na określanie ilości pączka w pączku   Struktura gotowych wypieków z poniższego przepisu jest elastyczna za sprawą siemienia lnianego i jabłkowego puree, co nadaje ciastu – bezglutenowemu przecież – wyjątkowej sprężystości. Cudownie odznacza się tu smak i zapach cynamonu, jabłkowy proszek nadaje charakteru, a polewa na bazie cukru kokosowego wyjątkowej słodyczy. Nie wiem jak Wy, ale ja oprzeć

Even Better Food
Restauracja Indyjska w Warszawie 96

zdaniem jest najlepsza! Kuchnia indyjska przez wiele lat była przeze mnie czymś nieznanym. Kojarzyła mi się tylko […] The post Restauracja Indyjska w Warszawie appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Gnocchi kalafiorowe – pieczone (keto, low carb) 92

klusek. Jest to świetny przepis na wykorzystanie pozostałego po obiadzie kalafiora ( ekonomiczne gotowanie ). Gnocchi kalafiorowe są delikatne i miękkie, świetnie smakują z pesto lub sosem . Ponadto, danie to jest bezglutenowe i niskowęglowodanowe, przez co idealnie nada się dla osób na diecie keto lub low carb . Co więcej, wiedzieliście, że w języku włoskim gnocchi oznacza „grudki”? I pamiętajcie, wymawiamy nioki Przepis

WegePrzepis
Fit ciasto z bananami i masą budyniową 78

kilka godzin.   Fit ciasto z bananami i masą budyniową Zobacz inne przepisy na dietetyczne ciasta: Fit brownie z malinami w pół godziny (307 kcal) Lekki torcik jagodowy (bezglutenowy) Ciasto z masą budyniową i musem truskawkowym bez mąki – dietetyczne ciasto (192 kcal) Pianka zebra leciutka jak piórko (188 kcal) Lekki galaretkowiec na jogurcie (146 kcal) Dietetyczne ciasto kawowo-bananowe

e-PrzepisyKulinarne
Dietetyczny catering w Twoim mieście – jaką dietę pudełkową wybrać? 87

pokarmowego. A może szukasz diety eliminacyjnej? Diety eliminacyjne to specjalne plany żywieniowe, które, jak sama nazwa wskazuje, polegają na eliminacji konkretnych grup produktów. Do najpopularniejszych z nich zaliczamy menu bezglutenowe i bezlaktozowe, które znajdziesz także w ofercie cateringów dietetycznych. Możesz zdecydować się zarówno na tradycyjne pudełka, jak i zafundować sobie dietę bez: glutenu i laktozy, bez glutenu i nabiału, nabiału

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Migdałowe kulki mocy 85

problemu a które umilą wam dni lub staną się pyszną przekąską na imprezy np. na Sylwestra. Robi się je w kilka chwil, z kilku prostych składników! Są wegańskie, bezglutenowe, smaczne i zdrowe. Tym razem postawiłam na migdałowy smak i użyłam trzech składników by te kulki naprawdę miały moc: masła migdałowego, płatków migdałowych i aromatu migdałowego ( w wersji dla dorosłych możecie

Dorota Smakuje
Wegetariański bigos z cukinii – tradycyjny smak 81

Print Wegetariański bigos z cukinii – tradycyjny smak Recipe by Aleksandra Course: Danie główne, Jednogarnkowe Cuisine: polska Difficulty: proste Porcje 4 porcje Czas przygotowania 30 minutes

Heca w kuchni
Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 76

wypieki z jej dodatkiem, to jesień byłaby zdecydowanie bardziej ponura. Wszystkim miłośnikom dyniowych słodkości oraz tym, którzy nie zdążyli się jeszcze do owych wypieków przekonać, polecam pyszne wegańskie i bezglutenowe muffiny z orzechami. Ponieważ dyniowe purée świetnie spaja ciasta, babeczki obchodzą się bez jajek czy ich zamienników, a spora ilość orzechów czyni już niepotrzebnym dodatek innych tłuszczów. To proste składniki

Even Better Food
Wegańskie, owsiane ciasto czekoladowe z malinami 87

Jakby tego było mało, przygotowanie wypieku jest banalnie proste – to jedynie zmieszanie „mokrego” z „suchym”. Składniki na formę 22 x 22 cm: 250 g mąki owsianej (certyfikowanej dla wypieku, bezglutenowego)  /użyłam płatków owsianych zmielonych na mąkę 50 g kakao, 100 g cukru kokosowego, 350 ml wody, 4 łyżki oleju  (użyłam ryżowego) , 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego

Even Better Food
Bananowo – kokosowe placki z amarantusem 88

roślin uprawnych, stanowił podstawę pożywienia Indian. Jest niezwykle bogaty w błonnik, poza tym wapń, żelazo, magnez, kwasy jedno i wielonasycone. Zawiera też skwalen, który hamuje starzenie się komórek. Jest bezglutenowy. Amarantus ma bardzo specyficzny smak, który nie wszystkim odpowiada. Sama należę do takich osób. Jednak ze względu na wartości odżywcze tej rośliny włączam ją do diety. Moim sposobem jest gotowanie

Dorota Smakuje
Pasztet z królika 126

wszędzie można to mięso kupić. Jeśli udaje mi się je już gdziekolwiek znaleźć kupuję jego większą ilość i je mrożę. Tym razem przygotowałam pasztet z królika w wersji bezglutenowej . Normalnie do pasztetu dodałabym namoczoną bułkę kajzerkę, postanowiłam jednak zastąpić ją płatkami kukurydzianymi, które nie zawierają glutenu. Do mięsa z królika dodałam także boczek, gdyż mięso królika nie ma zbyt wiele

MeCooks

Proponowane wyszukiwania