ulubionej jaglanki, ale także nadała jej fajny kolor i walory odżywcze. Takie śniadanko to także świetna propozycja dla najmłodszych. Zosia zjadła ją jednak bez dodatków Płatki jaglane to zboże bezglutenowe, zatem takie śniadanie może gościć także w menu osób nietolerujących glutenu. Jaglanka z liofilizowaną maliną – składniki (1 porcja): 5 łyżek płatków jaglanych, około 1 szklanka mleka
Natka PietruszkiDeser wege, bez cukru, bez laktozy,bezglutenowy. Samo zdrowie dla osób z nietolerancjami i nie tylko. Nie dosładzam deseru, bo dla mnie owoce i fruktoza w nich zawarta to już sama słodycz. Szybki, prosty dla łasuchów i nie tylko. składniki: 1 budyń waniliowy 300 ml mleka migdałowego 400 ml mleka kokosowego 90 % 300 g malin 3 łyżki płatków migdałowych
wesoła kuchniaPudding orzechowo-kakaowy z komosą ryżową to pyszny, sycący i bardzo zdrowy deser. Komosa ryżowa to zboże bezglutenowe, obfitujące w pełnowartościowe białko. Zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli takie, które nie są syntetyzowane w organizmie i muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Do przygotowania tego deseru wykorzystałam także napój owsiany, w którym znajdziemy beta-glukan. Jest to rodzaj rozpuszczalnego błonnika, który
Natka Pietruszkiwyjątkowo prosty do zrobienia pasztet z selera to jeden z ciekawszych pomysłów na warzywny pasztet. To przepis, z którym każdy sobie poradzi. Zapraszam! - idealny na kanapki - również w wersji bezglutenowej - szerokie zastosowanie i świetny smak
AniaGotuje.plpodwieczorek. Można go przelać rano do butelki i zabrać do pracy lub szkoły. Zasmakują w nim weganie, wegetarianie oraz osoby nietrawiące laktozy. Jeśli pominiecie płatki owsiane, otrzymacie koktajl bezglutenowy. Czytaj więcej: Koktajl bananowo-malinowy bez nabiału The post Koktajl bananowo-malinowy bez nabiału appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjatarta z malinami to wegańska tarta bez pieczenia , którą wykonuje się z surowych produktów, takich jak orzechy, płatki, bakalie. Tarta jest bez dodatku rafinowanego cukru, bez glutenu (jeśli wykorzystacie bezglutenowe płatki owsiane), bez nabiału, bez mąki. Spód do tarty przygotowany jest ze zmiksowanych orzechów włoskich, płatków owsianych, łyżki kakao i suszonych owoców, takich jak suszone śliwki, suszone morele i suszone
Moja Delicjaowsianymi) - klik - P lacki z cukinii z tuńczykiem i rzodkiewką - klik - Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią - klik - Placki z ziaren amarantusa - z cukinią i kalafiorem (bezglutenowe) - klik Placki z cukinii z jabłkiem i nasionami chia - składniki: (około 12 sztuk) 200-250 cukinii 1 jabłko 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej (czubate) 2 łyżki cukru/ksylitolu
Di gotujesmaku, a najbardziej te z czarnuszką, już przy otwieraniu opakowania obłędnie pachniały, lekko pikantne, idealne do pasty jajecznej. W każdym opakowaniu znajduje się pięć cieniutkich wafelków, produkty są bezglutenowe, a opakowania małe, więc można zabrać je do pracy, szkoły czy na spacer. Wafle oczywiście polecam. #zdrowaradośćżycia #zdrowaradosczycia #kupiec #ambasadorkupiec
Izabelawkuchniprzepyszna, skondensowana dawka 16 wartościowych superfoods o wielu pozytywnych skutkach dla naszego organizmu maksymalna wygoda - bez kupowania dziesiątek produktów oszczędność czasu i pracy - koktajl gotowy w 30 sekund produkt bezglutenowy bez GMO odpowiedni dla wegan 10 kcal na porcję opakowanie zawiera 50 porcji bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie lub soku ma naturalny smak, o lekko słodko-cytrynowym posmaku
Kuchnia MagdaLenyprzepyszna, skondensowana dawka 16 wartościowych superfoods o wielu pozytywnych skutkach dla naszego organizmu maksymalna wygoda - bez kupowania dziesiątek produktów oszczędność czasu i pracy - koktajl gotowy w 30 sekund produkt bezglutenowy bez GMO odpowiedni dla wegan 10 kcal na porcję opakowanie zawiera 50 porcji bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie lub soku ma naturalny smak, o lekko słodko-cytrynowym posmaku
Kuchnia MagdaLenyprzypadku zapominamy o kaloriach! Danie sycące i mega pyszne! Idealne na obiad albo kolację – spróbujcie i Wy! Ps. Tak jak mówiłam ostatnio Nawodniona Tapioka Kola jest produktem: * bezglutenowym * wegańskim * 100% naturalnym * hipoalergicznym Idealnym dla osób na diecie! SKŁADNIKI: * Tapioka nawodniona KOALA – KLIK! * ulubiona wędlina ( u mnie drobiowa ) * ulubiony ser dobrze topiący się * kukurydza konserwowa * groszek konserwowy * sól, pieprz
Ostra na Słodkoniskosodowej. Sos o obniżonej zawartości soli pozwoli im cieszyć się ulubionym smakiem bez żadnych kompromisów. Tamari – to sos przygotowany z samej fermentowanej soi, bez dodatku zbóż. Dzięki temu jest bezglutenowy, co ważne obecnie dla wielu osób, które są na takiej diecie. Jest gęstszy, ciemniejszy i ma bardzo intensywny smak. Ponzu – świeży i kwaskowaty, na bazie sosu sojowego z dodatkiem cytrusów
codojedzeniaDzisiaj zachęcam Was do przygotowania bezglutenowych placuszków przyrządzonych z mąki kukurydzianej, jajka i kefiru. Placki są miękkie, puszyste, szybkie oraz proste do przygotowania. Ps. pamiętajcie, że dania z mąką kukurydzianą mają swój specyficzny smak 😁 Składniki na 12-15 sztuk: 1 szklanka kefiru (250 g) 1 jajko 1 i 1/3 szklanki mąki kukurydzianej (170 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
UgotowaćCurry z marchewki jest wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, bez jajek. Samo curry to bardzo wdzięczne danie jednogarnkowe, tanie, szybkie do przygotowania, smaczne a do tego możemy zrobić go z warzyw na jakie właśnie jest sezon albo jakie mamy w lodówce. Na blogu znajdziecie przepisy na curry z ziemniaków , curry z kalafiora , curry z cukinii , curry z dyni , curry z mango
Dorota SmakujeWafle kukurydziane z czekoladą mleczną to nowość od Kupiec . Są bardzo pyszne, bardzo chrupiące w delikatnej mlecznej czekoladzie. Dodam, że jest to produkt bezglutenowy. W opakowaniu znajduje się dwa takie wafelki, tak w sam raz na przekąskę lub mały podwieczorek, ale zapewniam, że są tak pyszne, że sięgniecie po więcej. Tak przynajmniej było u mnie. Uwielbiam zapisywać swoje receptury
Izabelawkuchni