bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:312/1049)

Jabłecznik z lukrem pomarańczowym (przepis bez glutenu, białego cukru, bez laktozy, wegański) 45

zobaczyć etapy przygotowania tego przepysznego ciasta 💓      Składniki (śr: 20cm): Ciasto -90g skrobi ziemniaczanej -90g mąki ryżowej -50g mąki kukurydzianej -130g mąki owsianej bezglutenowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -100g ksylitolu -120g roślinnej alternatywy masła -120ml napoju roślinnego/mleka kokosowego Nadzienie jabłkowe -10g  roślinnej alternatywy masła -1,5kg jabłek

Candy Pandas
Kremy orzechowe – Good Noot 29

kwasy tłuszczowe nasycone – 8,7g, węglowodany – 36,1g w tym cukry – 32,1g, błonnik – 10,9g, sól – 0,58g Informacje dodatkowe: wolny od oleju palmowego, sztucznych barwników i konserwantów, bezglutenowy, wegański. Sklep: goodnoot.com Cena: pasta orzechowa -12,50 zł krem z orzechów z porzeczkami -15 zł krem z migdałów -25 zł krem z pistacji –39 zł Nasza opinia Smak: Pasta

Candy Pandas
Gołąbki z ryżem i mięsem mielonym – przepis tradycyjny 47

gładką masę. Sos zagotuj i dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Tak przygotowany sos do gołąbków nie potrzebuje zagęszczania mąką. Jest więc całkowicie bezglutenowym i zdrowym słodko – kwaśnym sosem, idealnym do tego dania. Jak przechowywać gołąbki i jak mrozić? Gołąbki możesz przechowywać w lodówce, w zamkniętym pojemniku do 3 – 4 dni. Gotowane gołąbki

Kuchnia Na Wypasie
Wegańskie spaghetti bezglutenowe z boczniakami 44

szafkach kuchennych trafiłam na puszkę spaghetti z serc palmowych. Kupiłam ją w zeszłym roku, by wypróbować składnik, z którym nigdy wcześniej nie miałam do czynienia. To roślinne i bezglutenowe spaghetti okazało się strzałem w dziesiątkę na szybki obiad 🎯Warto do niego dobrać dodatki o słodkawym smaku, by stłumić kwaskowaty i gorzkawy smak serc palmowych. Oprócz nich wykorzystałam boczniaki łosiowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Racuchy z pieczarkami 123

składników, aby dostosować przepis do własnych potrzeb, trzymając się przy tym właściwych proporcji na ciasto i dodatki. Składniki na racuchy z pieczarkami możesz też dostosować do wersji wegańskiej i bezglutenowej. W tym celu użyj na przykład mleka owsianego niesłodzonego lub innego najczęściej używanego przez siebie mleka wegańskiego. Tradycyjną mąkę pszenną zastąp swoim ulubionym zamiennikiem. Żółty ser oraz jajka po prostu

Kuchnia Na Wypasie
Włoska sałatka z makaronem 40

soczewicy jest nie tylko kulinarną innowacją, ale także świadectwem ewolucji naszych dietetycznych preferencji i potrzeb. Pochodząc z tradycji kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, ten rodzaj makaronu zyskał popularność jako zdrowsza, bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnych makaronów pszennych. Historia czerwonej soczewicy sięga starożytnych cywilizacji Bliskiego Wschodu, gdzie była podstawą wielu potraw. Współcześnie, przekształcona w formę makaronu, stała się symbolem zdrowego stylu życia. Bogata

RafalCook
Kasza gryczana pod pierzynką serową 37

oznacza, że wpływa na stabilizację poziomu cukru we krwi. To jest szczególnie ważne dla osób z cukrzycą lub dla tych, którzy chcą utrzymać równowagę glikemiczną. Kasza gryczana jest naturalnie bezglutenowa, co czyni ją atrakcyjną opcją dla osób z nietolerancją glutenu lub celiakią. Zawiera błonnik, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, poprawia trawienie i przyswajanie składników odżywczych. Kasza gryczana jest wszechstronna

Z Kuchni Do Kuchni
Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym 37

przepisie na sos koperkowy nie zawiera śmietany oraz zasmażki z mąki pszennej. To, w połączeniu z pulpetami, które są bez bułki i mąki, sprawia, że cały przepis jest bezglutenowy. Przepis możesz ten z powodzeniem dostosować do dań bezmlecznych oraz wegańskich. W jaki sposób? Po prostu gdy wybierzesz już wegański zamiennik mięsa, zamień bulion z kurczaka na bulion warzywny. Następnie zamiast

Kuchnia Na Wypasie
Kto nie może jeść ryżu? 42

swojej diety. Chociaż ryż nie zawiera glutenu, istnieje ryzyko zanieczyszczenia go podczas procesu produkcji lub przechowywania. Dlatego osoby z nietolerancją glutenu powinny być ostrożne i wybierać certyfikowane produkty bezglutenowe. Osoby z cukrzycą Ryż jest bogatym źródłem węglowodanów, które są przekształcane w glukozę w organizmie. Dlatego osoby z cukrzycą powinny kontrolować spożycie ryżu, aby utrzymać stabilny poziom cukru we krwi. Ważne

Żyję by jeść