można też użyć mąki pszennej. Składniki: – 1 szklanka musu jabłkowego – 1/4 szklanki mleka – 1/4 szklanki oleju – 1 łyżeczka sody – 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowy miks – 1 szklanka malin Wykonanie: – Mus jabłkowy zmiksować z mlekiem i olejem, aż powstanie gęsta emulsja. – Dodać mąkę i sodę, przemieszać do połączenia składników. – Ciasto wylać
To co kochamśiwek, ale i tak był lekko chrupiący. Może kolorystycznie nie wygląda to zbyt pięknie, bo trochę szaro-buro, ale smak wynagradza wygląd. Ja dodałam do kruszonki mąkę bezglutenową i trochę się „rozpłynęła”, proponuję więc mąkę pszenną pełnoziarnistą. Składniki: ? 1,5 szklanki płatków kukurydzianych ? 500 g śliwek Kruszonka ? 100 g masła ? 1 szklanka pełnoziarnistej mąki ? 2 łyżki cukru trzcinowego
To co kochamsuchych skladników, i szybkie pieczenie. Trudno określić smak tych ciastek, dynia nie jest w ogóle wyczuwalna, jednak nadaje ciastkom wilgotności. Mąka kasztanowa natomiast powoduje, że są kruche. Jest lekkostrawna, bezglutenowa, bogata w cukry o wolnym wchłanianiu, co ma znaczenie przy długim wysiłku fizycznym czy intelektualnym, dlatego polecana dla sportowców lub osób uczących się również w celu zwiększenia ogólnej wydolności energetycznej
To co kochamZapraszam po przepisy na pyszną zupę – wegańskie, lekkie, beztłuszczowe, bezglutenowe, bezzbożowe, beznabiałowe, po prostu zdrowe! Zupy podczas stosowania diety dr Dąbrowskiej są absolutną podstawą. Przede wszystkim sycą, dodają energii i rozgrzewają. Dzięki zupom można na tej diecie spokojnie wytrwać pełne 42 dni. Wywar warzywny na włoszczyźnie, przyprawy i dodatek głównego składnika zupy, np. pomidor, ogórek kiszony, kalafior, brokuł, cebula
To co kochamsmakowało mi gotowane sorgo, to chleb wyszedł pyszny. Smakuje zupełnie jak żytni razowy. Składniki: – 3 szklanki ugotowanego ziarna sorgo – 1 szklanka mąki gryczanej – 1 szklanka mąki bezglutenowej – dowolna mieszanka – 1 torebka suszonych drożdży 8 g – 1 łyżka soli – 1 łyżeczka cukru – 2 szklanki gorącej wody Wykonanie: – Ziarna sorgo zalać wodą
To co kochamlekka, orzeźwiająca i przede wszystkim smaczna . Podaję składniki na uniwersalną sałatkę oraz opcjonalne składniki, które możesz do niej dodać. Sałatkę wykonasz w kilkanaście minut . Polecam w diecie wegetariańskiej i bezglutenowej. Składniki na sałatkę z selera naciowego Kaloryczność: 145 kcal w 100 g. 5 łodyg selera naciowego (około 100 g) 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy typu wąż
Ania gotujemożecie je obtoczyć wiórkach czekoladowych Co więcej, jest to idealna przekąska dla osób będących na diecie niskowęglowodanowej jak keto , low carb lub na diecie cukrzycowej . Ponadto przepis ten jest bezglutenowy i bez cukru . Kulki przechowujemy w zamrażalniku , dlatego możemy również przygotować ich większą ilość i podjadać gdy najdzie nas ochota Zobacz również pozostałe przepisy na czekoladowe słodkości oraz fat bombs
WegePrzepisśniadanie , ale bez żadnych wypełniaczy typu makaron , ryż czy ziemniaki , tylko samo dobro . Jest to sałatka z jajkami , selerem, ananasem i tak dalej, można powiedzieć, że wegetariańska jak również bezglutenowa . Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik - > na końcu posta
Kawa z mlekiem5/5 - (1 ocen) Biała kiełbasa to niewątpliwie jedno z tych dań, które gości na Wielkanoc w większości polskich domów. Jeśli do tej pory podawaliście ją po
Ola la LCHFszkoleń – zapraszam TUTAJ! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ . . W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: * CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) * WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) * MONODESERY * DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie * NOWOCZESNE DEKORY
Ostra na Słodkoocen) Pyszny, pachnący, z chrupiącą skórką keto chleb bambusowy! Doskonały do tradycyjnych kanapek, ale też tostów czy zapiekanek! Jest to kolejna propozycja na pieczywo niskowęglowodanowe i bezglutenowe przygotowywane ze składników, które można bezpiecznie poddawać obróbce cieplnej. Bazę stanowił oczywiście przepis na bardzo znane i lubiane przez moich Czytelników bułki bambusowe , który lekko zmodyfikowałam. Ponadto z uwagi na wielkość bochenka należy
Ola la LCHFdietetyczna przystawka, ta ilość ze zdjęcia zawiera tylko 100 kalorii na porcję! Jestem na deficycie kalorycznym i liczę wszystko co jem, ale można ją jeść na prawie każdej diety: bezglutenowej, ketogenicznej, nisko węglowodanowej, czy na diecie paleo. Ogórek z serkiem i krewetkami, Składniki na 1 porcję: 50 g ugotowanych krewetek koktajlowych 50 g – serek exquisa, który
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmalcu 50ml oliwy aromatyzowanej chili – można zastąpić zwykłą 5 łyżek suszonych płatków papryki 250g (lub więcej) boczku wędzonego 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej w wersji bezglutenowej 2 łyżki majeranku 2 łyżeczki suszonej papryki w proszku 1 łyżka przyprawy zioła babci Jadzi 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu Jak zrobić babkę ziemniaczaną
Dorota Smakuje4.5/5 - (2 ocen) Popularna amerykańska sałatka Cobb to znakomite połączenie smaków oraz tekstury jej różnorodnych składników. Kurczak, awokado, pomidorki, bekon, jajka, ser, cebula i sałata
Ola la LCHFefekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ . . W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: * CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) * WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) * MONODESERY * DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie * NOWOCZESNE DEKORY: chrupki
Ostra na Słodko