Ciasto Wenus bez pieczenia Ciasto Wenus bez pieczenia to bardzo smaczny, mocno cytrynowy sernik na ciasteczkowym spodzie. Przepis na podobne ciasta już wielokrotnie widziałam na wielu
WSZYSTKO SMACZNECiasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Składniki na krem budyniowy z kokosem: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej * 1 szklanka wiórków kokosowych (użyłam Skworcu ) Wykonanie: W garnku zagotować 300 ml mleka z cukrem
Zrób to smaczniePuszyste, delikatne i zdrowe babeczki kokosowe! Idealne do porannej kawy/herbaty lub w taką pogodę do smoothie! :) Jeżeli lubicie mega mięciutkie babeczki to koniecznie musicie je
CzarnawisienkaJak myślicie, jaka najgorsza przygoda, może zdarzyć się blogerowi kulinarnemu? Możliwości jest wiele. Padnie komputer, internet, nie ma czasu, zachoruje, albo straci wenę, chociaż w to
dolcevitainmykitchenMuffiny kokosowe z jagodami to małe słodkie babeczki wypełnione fioletowymi owocami. Ich wnętrze jest mięciutkie i wilgotne dzięki dodatkowi kwaśnej śmietany, nie zawierają za to tłuszczu
Smakołyki BerenikiPewnie większość z Was wypróbowała już przepis na śnieżny puch a ja przyznaję, że zrobiłam to ciasto po raz pierwszy (choć z pewnością nie ostatni). Wbrew
babka w formieSuper Krówka , czyli produkt, który w ostatnim czasie stał się i jest nadal wielkim hitem Internetu! Na prawdę, Super Krówkę widziałam niemalże co dziennie na przeróżnych
Zdrowie na języku :PMam propozycję na Walentynki :) pyszne Raffaello . Nie trzeba mieć żadnych zdolności, aby je zrobić ;) Szybko się robi , cudownie smakuje , wytwornie się prezentuje :) Jeśli chcesz zaskoczyć swoją
Różne smaki w kuchniBędę Was teraz, jak co roku, zasypywać wszystkim, co zawiera maliny :) Uwielbiam je, a sierpień i wrzesień to mój ulubiony moment na wykorzystanie tych owoców, bo
Słodkie inspiracjeBardzo dawno nie robiłam żadnych owsianych batoników. Muszę to koniecznie zmienić, bo znalazłam dla nich nowe zastosowanie - do mleka czy jogurtu są lepsze niż granola. Można
Słodkie inspiracjeMoże jeszcze nie sezon na lody...ale czymś trzeba przywołać lato :) Lody Oreo na bazie mleczka kokosowego, bez dodatku jajek, cukru w składzie lodów (prócz samych
CzarnawisienkaPlacki idealne na kolację lub śniadanie. Trzeba na nie uważać, gdy są jeszcze gorące, bo łatwo się łamią lub kruszą. Gdy trochę ostygną są idealne po
KucharzycaKolejna „Zdrowa Środa” – czas mija bardzo szybko :). Zapraszam na ciastka kokosowe z bakaliami, nie za słodkie, delikatnie waniliowe, bez glutenu. Słodzone miodem, są bardzo
Mała CukierenkaTydzień temu, tak jak pisałam w poście: Książka „Smakowita Ella” oraz ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia , rozpoczęła się w Małej Cukierence „Zdrowa Środa”. Tak
Mała CukierenkaCiasto grysikowe bez pieczenia Ciasto na maślance Sernik z bezą orzechową Sernik z kokosem i brzoskwiniami Zebra
Pychotkaaakoniec ubita pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części: - do I dodać kisiel czerwony - do II dodać 2 łyżki kakao - do III dodać 4 łyżki kokosu - IV cześć zostaje bez dodatków Układać ciasto porcjami na blaszce (łyżką na przemian) i piec w temperaturze 108 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu przekroić tak aby powstały 2 blaty i przełożyć masą
PychotkaaaJak tam u Was z pogodą? Wczoraj rozmawiałam z Rodzicami i ze zdziwieniem patrzyłam na Mamę opatuloną w ciepły sweter. Podobno jest zimno i nieprzyjemnie, a
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNiesamowicie mięciutkie, puszyste i cudownie pachnące kokosem drożdżówki. Smaczne zarówno bez dodatków jak i z nimi. Ja podałam je ze świeżymi owocami a także z tymi zawekowanymi. Wielbiciele drożdżowych bułeczek, wypróbujcie koniecznie ten przepis! Przepis pochodzi z książki „O chlebie” Elizy Mórawskiej (recenzja —>KLIK). 30 g świeżych drożdży 450 g mąki pszennej 100 g ugotowanych dzień
Mienta blogSmakołyk z kokosem to świetny deser bez pieczenia , jest nieskomplikowany w przygotowaniu . Podany do herbaty lub kawy smakuje wybornie a dzieci wprost za nim przepadają . składniki na 4 porcj e masa kokosowa 1 kostka margaryny pół szklanki cukru pudru 10 dag wiórków
Smakowite DaniaRafaello – jeden z moich ulubionych przysmaków , którym można mnie skutecznie przekupić ;)Robiłam już dla Was Rafaello na zimnoi Rafaello z białą czekoladą.Dziś mam dla
Ostra na Słodkomakowo-jabłkowa pieczona owsianka z ricottąPączki były, donaty też, były i z nutellą i czekoladą, w cynamonem posypce, z kokosem, w migdałach i bez, były bo teraz już ich nie ma. Zdjęć też zbytnio nie ma, bo przyjaciele przyszli, a potem już co fotografować nie było. Ale udały się, tak samo jak wczorajszy wieczór
More food, love and dreamsDziś na tapetę bierzemy kuchnię azjatycką - zamiast kupować gotowy sos słodko - kwaśny w sklepie możemy minimalnym kosztem w kilka minut przygotować własny, do tego z produktów
Kulinarne zapędy Kokosapuszystą, delikatną warstwą serową i kokosową pierzynką. Wypiek niezwykle elegancki, wykwintny i nieziemski w smaku. Sernik z kokosową bezą to idealne połączenie smaków świetnie ze sobą komponujące i tworzące świetne ciasto, któremu nie sposób się oprzeć. Sernik z Kokosem Siostry Anastazji - Składniki: Ciasto: 150 g mąki 70 g zimnego masła 50 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka(...)bardzo delikatnie mieszamy do połączenia składników (warstwę kokosową przygotowujemy tuż przed wyłożeniem jej na ciasto, bezę kokosową najlepiej wyłożyć na sernik bez wyciągania formy z piekarnika, a jedynie wysuwając ruszt.) Pieczemy jeszcze minimum 20 minut do zrumienienia kokosu i "suchego patyczka". Gdy ciasto całkowicie ostygnie (najlepiej na drugi dzień) możemy przygotować polewę: Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy. Następnie wrzucamy drobno połamaną
Słodka Stronacukier – 3 łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * mak – 3 łyżki * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki BEZA KOKOSOWA: * duże białka – 3 szt * cukier – 100 g * kokos – 200 g KREM BUDYNIOWY: * mleko – 450 ml * budyń śmietankowy – 1 op * cukier – 2 łyżki * masło – 200 g * cukier pduer(...)proszkiem do pieczenia oraz makiem i dokładnie , ale delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut/180C bez termoobiegu. Studzimy. BEZA KOKOSOWA: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy kokos, mieszamy, wylewamy na taką samą blachę jak przy biszkopcie makowym. Pieczemy ok. 20 minut/180C. Studzimy. KREM BUDYNIOWY: Odlewamy 0,5 szkl mleka, dodajemy proszek budyniowy
Ostra na Słodko100g/ 533 kcal, tłuszcz – 48g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 29g, węglowodany – 19g w tym cukry <0,5g, błonnik – 14g, białko – 10g, sól – 0,1g gorzka z kokosem – 100g/ 482 kcal, tłuszcz – 36g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 23g, węglowodany – 45g w tym cukry – 1g, błonnik – 10g, białko – 6g, sól – 0,16g gorzka z jagodami goji i acai – 100g(...)chrupiących wiórków kokosowych, które jakby jeszcze podkreślają słodycz tabliczki. Co ciekawe na końcu wyczuwamy delikatny owocowy smak i jakby na opakowaniu pisało, że jest to tabliczka z kokosem i malinami to byśmy bez problemu w to uwierzyły. gorzka z jagodami goji i acai – Ostatnia czekolada słodzona jest cukrem trzcinowym i zawiera min. 52% masy kakaowej. Jest to zdecydowanie najsłodsza
Candy PandasCiasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami to mała modyfikacja przepisu na Raffaello na herbatnikach , które już od dłuższego czasu jest na blogu. Podane składniki dotyczą blaszki
Kulinarne Przeboje