Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienienajmłodszych lat urodziny i ważne chwile w życiu świętowaliśmy tortami bezowymi. Dla nas to była zawsze rozkosz dla podniebienia - połączenie różnych tekstur - od delikatnego kremu po cudowną chrupkość bezy. Choć u nas głównie było to klasyczne połączenie smaków - czekolada czy orzechy, to dziś chcemy zaproponować Wam troszkę inną wariację smaków ;) Do ubitych białek dodaliśmy wiórki kokosowe i chyba(...)mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Śmietankę ubić razem z mascarpone na krem, na koniec ubijania dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować całość. Dodatkowo: 2 średnie ananasy, 1 świeży kokos, 3 łyżki cukru muscovado, 10 łyżek cukru trzcinowego, sok z cytryny Kokosa rozłupać z łupiny i przy pomocy obieraczki do warzyw pokroić na cienkie paski. Ananasa obrać i pokroić
Plate of Joyjeszcze kilka przepisów na bloga. :* Blat kokosowy: 6 białek 50 g cukru kryształu 25 g mączki migdałowej 125 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Krem biała czekolada i kokos: 75 g mleka 3,2 % 20 g żółtka 30 g cukru 30 g wiórków kokosowych Bakalland 3 g żelatyny w płatkach 100 g białej czekolady 250 g śmietanki(...)bokami. Nadmiar z boków rozprowadzamy po całości, aby wyszło nam równe piętro. Przykrywamy biszkoptem białkowym (lepiącą stroną w dół). Górę smarujemy cienko kremem biała czekolada i kokos. Odstawiamy do lodówki. Przechodzimy do robienia bezy: Do metalowej miski wrzucamy białka i 20 g cukru. 80 g cukru umieszczamy w rondelku i zalewamy wodą ( ok. 1 cm ponad powierzchnię cukru). Zagotowujemy
DominikaDolciZrobiło się tylko odrobinę cieplej, a mnie już ciągnie w stronę lekkich ciast bez pieczenia. Mają one niewątpliwą zaletę robi je się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli
Cynamonowe szczęścieTo chyba najbardziej egzotyczny koktajl, jaki zmiksowałam, bo mamy tu banana, ananasa, ale także i kokosa w formie wody kokosowej. Dodatkowo smoothie wzbogaciłam także w dodatek
Zdrowie na języku :PSezon późnych malin powoli już dobiega końca, a przynajmniej u mnie. Na szczęście zamroziłam sobie dwa duże pudełka moich ulubionych owoców, także mam nadzieję, że do
Zdrowie na języku :PCiasta o nazwach popularnych batoników robią furorę od lat. Myślałam, że jadłam już wszystkie, aż trafiłam na to cudo. Jeżeli jeszcze nie znacie - warto wypróbować. Jeżeli
Cook&LovePlacki nazwałam bananowe nie dlatego, że dodałam do nich świeżego banana, a dlatego że są na bazie mąki bananowej . Dosłownie! Po raz pierwszy spotykam się z
Zdrowie na języku :PIdealny na upały, nie za słodki i sycący. Pełnowartościowy i fit deser. Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie Dzień bez deseru jest dniem straconym jak to
Zdrowie i pysznie na talerzuWitajcie, dzisiaj mam propozycję na pyszne ciasto dla wielbicieli kokosa:) Uwielbiam wszystko co kokosowe dlatego wpadłam na pomysł zrobienia wypełnionego po brzegi kokosem ciasta. Deser jest bezglutenowe i bez dodatku białego cukru. Nie ma w nim także mleka. Jest proste i szybkie do zrobienia. Idealnie sprawdzi się na słodki podwieczorek lub drugie śniadanie. Ten przepis możecie także zobaczyć w wersji
Health-Fit-LifeSzybka pożywna, słodka przekąska to z pewnością element, na który chyba najchętniej wyczekujemy w ciągu dnia.😋 Konkretna dawka owoców, do tego słoneczny kolor i od razu
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki ( tortownica 18cm): 1 szklanka mąki pszennej (dałam pełnoziarnistą) ½ szklanki cukru ( dałam brązowy) w tym 1 łyżka cukru z wanilią 1 szklanka wiórków kokosowych 1 czubata
Słodkie zapomnienieWersja deseru, który ładnie wygląda, ale przy jedzeniu ubrudzimy się jak dzieci😁 Każdemu błyszczą oczka na widok ciastka, ciasta czy tortu. A widząc przed sobą mini
Zdrowie i pysznie na talerzuJeśli lubicie kruche ciasta, mam dla Was propozycję na kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. Kruchy, maślany spód, jabłka pachnące cytryną i delikatna
Smak mojego domuOd jakiegoś czasu myślałam o stworzeniu przepisów dedykowanych dzieciom. Wiele mam pisało do mnie z pytaniem, czy w najbliższym czasie mam zamiar stworzyć cykl dla najmłodszych
La grande e la piccola cuocaJak wiecie torty tworzę bardzo rzadko ( za to nadrabiam słodkimi ciachami ;) ). Nadarzyła się jednak okazja na stworzenie czegoś wyjątkowego, więc nie mogłam odpuścić! Zwłaszcza, ze pomysł
Ostra na SłodkoA może by tak ciacho? Szybkie, bez pieczenia i kokosowe? Zachęcam do wypróbowania przepisu na tartę Rafaello. Mniaaam! Tarta Rafaello Składniki: 375 g herbatników, 250 g
paapilotkaadoskonały substytut kakao i czekolady. Można go stosować do polew, lodów, mleka oraz wypieków. Średnia cena w sklepach - około 8 zł 6. Shake CHIAS - Ananas, kokos Turmenic 200ml - Chias - to shake bez laktozy na bazie mleka kokosowego. Źródło błonnika bez dodatku cukru. Nowość na polskim rynku ! Średnia cena w sklepach - około 8 zł Gratis - próbka oleju - Green Spoon Jeśli chcecie
kruche babeczkiSzaleństwo sylwestrowych przygotowań trwa ! Widzę, że na blogu oprócz przepisów na sałatki, ogromnym zainteresowaniem cieszą się również przepisy na różne słodkości. Podrzucam dziś Wam jeszcze jeden
Kulinarne przygody GatityPrzy przygotowaniu tego zestawienia brałem pod uwagę całkowitą liczbę wyświetleń danego przepisu na stronie. Pierwsze miejsce bezapelacyjnie wygrywa przepis na batoniki bounty. Wszyscy po prostu kochają kokos i czekoladę. Batonik bounty paleo (bez glutenu,cukru). Drugie miejsce też należy do zdrowych batonów, tym razem snickers. Domowy snickers paleo, bez glutenu i bez cukru. Trzecie i ostatnie miejsce na podium zajmuje
PaleoLifeJeżeli potrzebujecie pomysłu na deser, a goście przychodzą za 20 minut, to zdecydowanie polecamy nasze pomarańczowe praliny z bakaliami oblane pyyyyszną czekoladą :) Praliny pomarańczowe Przepis na
Bananowe PoleW taki dzień jak dzisiaj – gdy za oknem króluje siarczysty mróz, widać oszronione dachy domów i brakuje słońca trzeba się jakoś miło nastroić. Na
Szybko Tanio SmacznieWiosną tego roku napisał do mnie pewien Pan, który trafił do mnie za pośrednictwem G + i miał do mnie prośbę. Otóż po odwiedzinach dzieci, zostaje
Dieta moja pasjapodwoiło swoją objętość. Po tym czasie uderzam w ciasto pięścią, aby je odpowietrzyć, rozwałkowuję na kształt prostokąta na blacie oprószonym mąką. Smaruję całość nadzieniem kakaowym z kokosem, ale zostawiam 1 cm brzegi bez nadzienia. Wzdłuż dłuższego boku składam ciasto na trzy razy, potem kroję na 3-5 cm kawałki, każdy skręcam tak jak przy Drożdżówkach z malinami i czekoladą , układam
Blondynka Gotujemożna je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła - 200g drobnego cukru do wypieków - 125ml wody - 250g mleka w proszku - 100g wiórków kokosowych
mojewypiekiinietylkoTakie kulki zrobiłam jako dodatek do prezentu. Są bardzo proste, zrobione z kilku składników, mimo braku cukru są bardzo słodkie - to przez dodatek daktyli :) Po zakupie
FitKotDzisiaj kolejny pyszny przepis przygotowany w sklepie Maribel . Wilgotne, aromatyczne, bardzo smaczne trufle z konfiturą z płatków róży i wiórkami kokosowymi. Proste i szybie w
Mała CukierenkaPancakes są niesamowicie orzechowe. Spora ilość masła i zdecydowany posmak mąki kasztanowej jest na tyle intensywny i ciekawy, że chciałoby się jeść je non stop. Chipsy
CzarnawisienkaUwielbiam kokos i musiałam wypróbować ten przepis..kulki wyglądały tak pysznie i mnie skusiły...czytałam także komentarze zachwalające te kulki ..no i jestem zawiedziona..w
Moje domowe kucharzenieAch te bezy !... pyszne i chrupiące. Przedstawiam Wam je dziś w trzech smakach. Kokosowym Kawowym Waniliowym Zapraszam również do zrobienia TORTU BEZOWEGO Z KREMEM KAWOWYM I
potrawyregionalneDziś kolejny dzień wyzwania u Ani . O zdrowym deserze miało być. Muszę przyznać, że poczułam się zmotywowana. Kto tu zagląda, ten wie, że kalorii nie liczę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBiałkowy omlet kokosowy bez mąki, czyli jak wykorzystać nadmiar białek zgromadzonych w lodówce np. po przygotowywaniu domowego budyniu. A mówiąc o budyniu - w najbliższych dniach planuję
Chocolate Muffin Blog