bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:849/3453)

Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą 85

szczera, to najlepsze i najbardziej kruche ciastka jakie kiedykolwiek upiekłam-po prostu petarda! Niezwykle kruche z zewnątrz i mięciutkie w środku. Dzięki temu, że dodałam do pieczenia sporą ilość naturalnego masła arachidowego (bez żadnych dodatków i soli) w ciasteczkach prócz słodyczy z czekolady wyraźnie jest wyczuwalna nutka orzeszków ziemnych. Ciastka są naprawdę pyszne, ale też dość słodkie, dlatego(...)nimi szaleją:) Na 20 dużych ciastek (średnica ok 10 cm) 320 g mąki pszennej 200 g masła orzechowego naturalnego (bez żadnych dodatków) 160 g masła 220 g cukru 2 jajka L 1 łyżka pasty waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 160 g mlecznej czekolady (jeżeli wolisz mniej słodkie ciastka dodaj gorzką) Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać

Krylowa Kuchnia
Pieczona noga kaczki z jabłkami 147

rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez 80 minut. Pod koniec pieczenia przygotowujemy dodatki. Jabłka obieramy i kroimy w grubsze paski. Następnie zdejmujemy przykrycie/folię i zlewamy tłuszcz z udek. Do mięsa dodajemy pokrojone jabłka. Kaczkę smarujemy roztopionym masłem z miodem. Tak przygotowane mięso pieczemy jeszcze przez ok. 20 minut bez przykrycia. Gotowe udka z kaczki wykładamy z dodatkiem upieczonych(...)jabłek. Możemy dodać również pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Artykuł Pieczona noga kaczki z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lodowy tort bezowy z truskawkami 472

mrożenia i wstawić do zamrażarki. Co około godziny przemieszać truskawki widelcem, aż powstaną rozdrobnione kryształki lodu. Bezy. Białka ubijać ze szczyptą soli do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych obrotach i dodawać porcjami cukier, łyżka po łyżce. Cukier w bezie musi całkowicie się rozpuścić. Na końcu wlać sok z cytryny. Masa powinna być sztywna i lśniąca. Masą(...)należy natłuszczać, a na dnie powinien znaleźć się krążek papieru. Piekarnik nagrzać do 180*C, a po wstawieniu dwóch form ustawić termoobieg z temperaturą 120*C. Piec przez 1,5 godziny. Bezy studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną lub w mikrofalówce. Bezy obkroić nożem wokół formy, rozpiąć rant i odkleić papier. Przestudzoną czekoladą posmarować wierzch

https:KKuchniaMniam
Ciasto ze śliwkami 128

studzimy. Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy ostudzone masło i składniki sypkie.  Ciasto wylewamy do formy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy połówki śliwek bez pestek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 minut.  Po tym czasie posypujemy je kruszonką i pieczemy jeszcze około 15 minut. (kruszonka

Bon appetit mon amie
Pleśniak na jesienny dzień 387

ciasta znajomym bo sami ich wszystkich nie zjemy.   Pleśniak ciasto: 3,5 szklanki mąki krupczatki 37dag masła 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka proszku do pieczenia 6 żółtek 1 łyżka kakao beza: białka z 6 jaj 1,5 szklanki cukru +dżem Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. W kopczyk wbić żółtka

Zapiski Młodej Żony
Sernik z rosą 159

wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 minut. Składniki na masę serową miksujemy ze sobą. Dodajemy je w takiej kolejności jak są wymienione składniki.Taką masę przelewamy na ciasto i pieczemy 24 minut. Pianę z białek ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Wyciągamy sernik z piekarnika i smarujemy naszą bezą. Wkładamy ponownie do piekarnika

Aga w kuchni
Pavlova kakaowa, Beza-Krówka 146

szpatułką do otrzymania brązowego jednolitego koloru. Przygotowaną masę układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odrysować koło wielkości: 18-20 cm i wykładać masę szpatułką, podnosząc brzegi ku górze. Lub 2 małe około 13-14 cm. Jeśli zrobimy koło o dużej średnicy nasza beza będzie niska, jeśli koło będzie mniejsze będzie wyższa i będzie się lepiej prezentować. (Uwaga(...)wyjść mniejsza- jeśli używacie malutkich jajek- miejcie to na uwadze :)) Piec:  30 minut w 120 stopniach, następnie zmniejszyć gaz do 100 stopi i piec jeszcze 2 godziny, następnie wyłączyć piekarnik, nie otwierając go pozwolić bezie wystygnąć (należy uważać na temperaturę ponieważ każdy piekarnik jest inny a beza jest bardzo delikatna i bardzo łatwo ją przypalić, jeśli przez pierwsze

KreatywnePiny
Szybkie ciasto z jabłkami 411

słodkie, dlatego polecam tylko delikatne oprószenie go cukrem pudrem. Można też, tak jak ja zajadać się nim bez żadnych słodzących dodatków :). Składniki: 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki cynamonu 2 jajka 80 ml wody 120 ml oleju kokosowego (ok 105 g w postaci stałej(...)proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dokładnie mieszamy do momentu połączenia się składników. Na końcu dodajemy pokrojone jabłka i krótko mieszamy. Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 33×22 cm . Pieczemy od 30 – 35 minut w 180°C (bez termoobiegu

Słodki Pomysł
MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH 1539

Malinowa chmurka to ciasto tak pyszne i lekkie, że aż samo się w ustach rozpływa. Duża ilość malin, galaretka również malinowa, ubita śmietana i beza :)  Ciasto to wykonane jest na kruchym cieście, jednak mi w lodówce zalegały białka jaja, więc moja malinowa chmurka jest na podłużnych biszkoptach maczanych w soku malinowym :) Składniki na formę prostokątną(...)której będzie przygotowywane całe ciasto) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch posypać płatki migdałów. Piekarnik nagrzać do 140'C. Wstawić bezę i suszyć ją około 50-55 minut. Bezę delikatnie wyjąć z formy i oderwać papier do pieczenia. Maliny rozmrozić. W powstałym podczas rozmrażania malin soku maczać biszkopty i układać je obok siebie na dnie blachy. Wodę zagotować

Zrób to smacznie
Tarta z jabłkami pod bezą posypaną sezamem 153

Składniki: 100 g schłodzonego masła 1 jajko 50 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej tortowej szczypta soli Nadzienie: 4 jabłka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru  1 łyżka soku z cytryny garść rodzynek sułtańskich firmy Helio Beza: 3 białka 150 g drobnego cukru 1 łyżka sezamu do posypania 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)cukier i mąkę ziemniaczaną cały czas miksując. Ubitą pianę wykładamy na jabłka i na sam koniec posypujemy górę sezamem. Tak gotowe ciasto ostatni raz wkładamy do pieca tym razem na 25 minut aż beza się zarumieni. Studzimy ciasto przez 10 -15 minut przy uchylonych drzwiczkach ale wyłączonym już piekarniku

W Moim Magicznym Domu
Kakaowy MAKOWIEC z orzechami 116

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kakaowy MAKOWIEC z orzechami Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju 180g cukru Do nasączenia: 150ml mleka 70ml likieru migdałowego Masa makowa: 300g maku 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150g naturalnego miodu(...)orzechów włoskich 80g rodzynek Polewa: 140g masła 70g cukru pudru 2 łyżki kakao bez cukru 5-6 łyżek gorącego mleka (dopiero co zagotowanego) posiekane orzechy do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Blaszkę o wymiarach 25cmx35cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać

Mała Cukierenka
Puszyste bułki pszenne bez drożdży – sprawdzony przepis 96

mięciutkie domowe pieczywo. Zapraszam do skorzystania z przepisu. https://youtu.be/-zvusvHQITM Składniki na bułki pszenne bez drożdży (6 sztuk wielkości kajzerek): 350 g mąki pszennej (typ 550) 60 ml oleju jajko (rozmiar L) 180 ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka soli łyżka sezamu lub maku do posypania (niekoniecznie)   Przygotowanie Jajko roztrzepujemy z mlekiem(...)części. Formujemy okrągłe bułeczki, które przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nożem nacinamy bułki na krzyż i posypujemy ziarnami. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C. Pieczemy przez 20 minut w trybie góra-dół. [caption id="attachment_8877" align="aligncenter" width="685"] Puszyste bułki pszenne bez drożdży – sprawdzony przepis[/caption] Zobacz inne przepisy na domowe bułki

e-PrzepisyKulinarne
ŁATWE CIASTO Z BORÓWKAMI, CZEREŚNIAMI I KRUSZONKĄ 57

szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 1 szklanka oleju * 1,5 szklanki mąki pszennej * poł szklanki mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * około 200 g czereśni bez pestek * 250 g borówek amerykańskich * 1 łyżka mąki ziemniaczanej do obtoczenia owoców Kruszonka: * 100 g mąki pszennej * 50 g cukru * 50 g masła Wykonanie: Do miski wbić(...)cukier waniliowy. Całość wymieszać mikserem na puszysta masę. Następnie nie przerywając pracy miksera stopniowo wlewać olej, wymieszać. Do masy jajecznej przez sitko przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Całość delikatnie połączyć drewniana łyżką. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać wierzch. Z czereśni usunąć pestki (można je również przeciąć na pół). Owoce dobrze

Zrób to smacznie
Boczek pieczony w całości. Mięciutki i z rozkosznie chrupiącą skórką. PRZEPIS 333

jest rozkosznie pyszny – mięciutki, wręcz kremowy, do tego z chrupiącą skórką. Po prostu ideał! Przepis na boczek pieczony z chrupiącą skórką Składniki: około kilogramowy kawałek boczku wieprzowego ze skórą, 5-6 ząbków czosnku, sól, pieprz. Jak zrobić boczek pieczony w całości z chrupiącą skórką? Przygotuj ostry nóż i natnij skórę boczku w około 1,5 cm kratkę. Czosnek bardzo(...)oprósz pieprzem, dodaj czosnek i dokładnie natrzyj przy pomocy dłoni. Zawiń szczelnie w folię aluminiową, odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Boczek bez odwijania z folii najpierw piecz przez 2 godziny w temperaturze 130 stopni – na tym etapie zmięknie i nabierze aromatu. Następnie boczek odwiń, przełóż do brytfanki (najlepiej położyć go na kratce

Kulinarna Polska
Kalafior - ciasto tarte (bezglutenowe) 179

ubijamy na sztywno, jak na bezę, pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, dzięki której beza nie opadnie. 8. Na warstwę marmolady trzemy na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto z kakaem. 9. Na warstwę startego ciasta z kakaem kładziemy ubitą pianę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem (200 stopni bez termoobiegu). 10. Na warstwę piany trzemy schłodzone(...)jasne ciasto. 11. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 minut. By nie opadła beza, po upieczeniu nie uchylamy drzwiczek piekarnika, obniżamy stopniowo temperaturę by pozwolić bezie na wysuszenie, wtedy nie opadnie. U nas trwa to około 30 minut. Jeżeli wyjmie się ciasto zbyt wcześnie, to może niestety opaść. 12. Upieczone ciasto obsypujemy cukrem pudrem i kroimy dopiero

Kawa z mlekiem
Pani Walewska 153

margaryny do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki szybko zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok 20 min. Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno. Następnie dodawać stopniowo cukier, Na końcu dodać(...)10dkg pokrojonych orzechów włoskich Jedną połowę ciasta rozwałkować i umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować połowę dżemu, wyłożyć połowę ubitej piany i posypać połową orzechów. Piec ok 30 min w temperaturze 160stC (termoobieg). Aby beza się za bardzo nie zrumieniła ja postępuję tak jak pisałam  tutaj . Tak samo zrobić z drugą

Maślane ciasteczko
CHLEBEK MLECZNY 124

odstawiamy na 1 godzinę do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu.  Wierzch wyrośniętego chlebka smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut, aż wierzch się zrumieni (dokładny czas pieczenia zależy od blaszki jakiej użyliśmy). Wyciągamy z piekarnika, lekko obkrajamy boki nożem i wyciągamy chlebek na kratkę

cool and minty