bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:857/3453)

Sos pomidorowo-paprykowy łagodny i ostry 66

białe części, pokroić na takie części aby można je było zmielić. Paprykę umyć, wydrążyć pokroić i paski. Paprykę chilli umyć, wydrążyć, uważać żeby nie dotknąć oka, bo będzie bardzo piekło. Mielić na przemian pomidory i paprykę w maszynce do mielenie mięsa z bardzo drobnym sitkiem. Cały sos podzielić na dwie części, do jednej dodać paprykę chili pokrojoną na drobną kostkę(...)objętość dwukrotnie, to jest aż większość wody odparuje. Gorący sos, nakładać do czystych i wyparzonych słoików, dokładnie zakręcić. Piekarnik zagrzać do 110 st, z termoobiegiem (jak bez termoobiegu to 115 st.). Piec przez 15 min. Wyjąć z piekarnika odwrócić do góry dnem, lub zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Smacznego! .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Sos pomidorowo-paprykowy łagodny i ostry 177

białe części, pokroić na takie części aby można je było zmielić. Paprykę umyć, wydrążyć pokroić i paski. Paprykę chilli umyć, wydrążyć, uważać żeby nie dotknąć oka, bo będzie bardzo piekło. Mielić na przemian pomidory i paprykę w maszynce do mielenie mięsa z bardzo drobnym sitkiem. Cały sos podzielić na dwie części, do jednej dodać paprykę chili pokrojoną na drobną kostkę(...)objętość dwukrotnie, to jest aż większość wody odparuje. Gorący sos, nakładać do czystych i wyparzonych słoików, dokładnie zakręcić. Piekarnik zagrzać do 110 st, z termoobiegiem (jak bez termoobiegu to 115 st.). Piec przez 15 min. Wyjąć z piekarnika odwrócić do góry dnem, lub zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Smacznego

moj przepis na
Szarlotka walentynkowa 155

kruche ciasto: 2szkl. mąki tortowej 0,5szkl. cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 żółtka 100g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki bułki tartej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: 1kg jabłek użyłam jonagold 2 białka 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami Sposób(...)przełożyłam do jabłek. Ponownie wymieszałam i wyłożyłam do tortownicy na ciasto. Na wierzch starłam resztę ciasta. Płatki kukurydziane drobno pokruszyłam i posypałam nimi wierzch ciasta. Szarlotkę piekłam 50 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu szarlotkę wyjęłam z piekarnika i studziłam w formie na metalowej kratce. Gdy wystygła oprószyłam ją cukrem pudrem

Waniliowe Improwizacje
Pieczony morszczuk w lekkiej panierce (bez glutenu) 200

Lekka pieczna rybka podana z kaszą jęczmienną, fasolką szparagową i sosem miodowo-musztardowym. Szybki obiad, przyrządzony bez większego wysiłku, uwielbiam :) 400 g filetów z morszczuka   jajko łyżka mąki owsianej bg szczypta soli i pieprzu 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta czosnku suszonego 1/4 łyżeczki suszonej pietruszki 0/5 łyżeczki skórki z cytryny 0/5 łyżeczki skórki z limonki szczypta kminu rzymskiego(...)powstałej panierce i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut. W tym czasie gotujemy kaszę oraz fasolkę. Musztardę dokładnie mieszamy z miodem. Upieczoną rybę podajemy z ugotowaną kaszą i miękką fasolką. Całość polewamy sosem. Smacznego :) Artykuł Pieczony morszczuk w lekkiej panierce (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ciasto czekoladowe z malinami 258

smakowitego :D A przepis pochodzi z dobrze znanej na pewno każdemu strony  mała cukierenka  :) Składniki Ciasto: 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek ciemnego kakao bez cukru 90 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao  60%- ja oczywiście użyłam czekolady  mlecznej 100g 2 łyżki masła 5 łyżek śmietanki krem ówki(...)również użyłam czekolady mlecznej 2-3 łyżki masła maliny Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z  masłem i śmietanką. Mąkę i kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.   Białka ubić na sztywno. Następnie ciągle miksując, dodać 3 łyżki cukru, mieszać, aż masa trochę zgęstnieje.   Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru i cukrem wanilinowym.  Do żółtek

Cukier&Puder
Przepis #28 Czekoladowy blok z ciecierzycy 160

czekoladowy smak. Zdrowe, czekoladowe oraz smakowite, cóż chcieć więcej? Składniki - 400 gram ciecierzycy - 4 łyżki kakao - 4 łyżki cukru kokosowego - 3 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 szklanki mleka roślinnego lub bez laktozy Wykonanie Ciecierzycę namaczamy dzień wcześniej. Następnego dnia gotujemy około 1 godziny. Po ugotowaniu zostawiamy do wystygnięcia. Ostudzoną ciecierzycę blendujemy na gładką masę.  Dodajemy(...)niej po kolei wbijając jajka. Następnie wsypujemy cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. Całość ponownie blendujemy na gładką i jednolitą masę.  Tak przygotowane ciasto wykładamy do wcześniej przygotowanej formy - u mnie była to średniej wielkości prostokątna blacha - i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Polewa - 40 gram

Health-Fit-Life
Chrupiąca pieczona ciecierzyca – fit przekąska 383

połączenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (z termoobiegiem). Ciecierzycę rozkładamy równomiernie na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na około 30-40 minut. W połowie pieczenia dobrze jest raz przemieszać ciecierzycę. Najlepiej smakuje podawana na ciepło, chociaż można ją też przechowywać do 3 dni w lodówce – o nie zniknie w mgnieniu oka Najlepiej dodać(...)korzenny smak), dzięki nim ciecierzyca zyskała świeży smak kojarzący się przede wszystkim z meksykańskimi daniami i salsami. Przekąska wyszła pyszna i przede wszystkim zdrowa! Można zajadać bez większych skrupułów Artykuł Chrupiąca pieczona ciecierzyca – fit przekąska pochodzi z serwisu Taste and Cook

Taste and Cook
Wysokobłonnikowy chleb z bakaliami. 163

podzielić. Po drobnych modyfikacjach powstał genialny chleb (albo jak kto woli ciasto), który świetnie sprawdzi się w roli śniadania lub szybkiej przekąski. To trochę takie musli w pieczonej formie, które w zasadzie bez żadnych dodatków jest już gotowe do jedzenia. Jak widzicie sporą jego część stanowią bakalie, które możecie tak naprawdę dobrać według własnych upodobań. I według zaopatrzenia kuchni(...)mąki pszennej białej 1/2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki gryczanej (ja użyłam mąki z kaszy niepalonej) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki posiekanych orzechów i pestek (np. włoskie, migdały, pestki dyni, słonecznika, pistacje) 2 szklanki pokrojonych suszonych owoców, najlepiej niesiarkowanych (np. rodzynek, moreli, jabłek, mango) 1. Piekarnik rozgrzej

Powiedz dietom nie
Królewiec 63

ciasto o królewskiej nazwie, które pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 7 jaj 1 szkl mąki tortowej 1/3 szkl ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl drobnego cukru 2 łyżki zimnej wody Ubij lekko białka, tak żeby były spienione nie na sztywno, wtedy dodawaj po jednej łyżce cukru i ubijaj aż się rozpuści(...)było grudek. Piekarnik musisz nagrzać wcześniej do 175 st. Masę przelej do blaszki wyłożonej papierem tylko dno, nie smarować boków i wstaw do nagrzanego piekarnika bez termoobiegu. Grzałka góra dół. Piecz 35 – 40 min do suchego patyczka. Możesz sprawdzić dopiero po 20 min. Jak biszkopt będzie upieczony wyjąć z piekarnika i z wysokości 40 cm rzucić na stół

Wasze Przepisy
Idealna SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ, łatwa, pyszna, najlepsza+FILM 105

żółtek (białka odkładamy) -3 łyżki śmietany kwaśniej 18% -0,5 szklanki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA JABŁKOWA  -2 kg jabłek (najlepiej szara reneta) -1 galaretka cytrynowa -1/3 szkl cukru -5 białek (z ciasta) -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g KRUSZONKA -1 łyżka miękkiego masła -2 łyżki cukru -3 łyżki mąki  Na początek jabłka(...)Następnie wyciągamy z zamrażarki drugą część ciasta i trzemy ją na masę jabłkową, całość posypujemy kruszonką. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 50 minut grzanie góra-dół bez termoobiegu. Szarlotka powinna się pięknie zezłocić. Upieczone ciasto studzimy i wstawiamy do lodówki. I gotowe. Pyszna szarlotka, z dużą ilością wilgotnej masy jabłkowej, z chrupiąca kruszonką

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Caponata inaczej 190

danie pachnie pieczonymi i smażonymi warzywami z dodatkiem suszonych pomidorów, kaszy jęczmiennej, słodkich rodzynek, aromatycznych przypraw i octu winnego. Potrawa jest bardzo syta, łatwo się ją przygotowuje. Ja zawsze robię jej cały gar, zajadamy się nią dniami. Często też porcjuję i mrożę, wtedy wiem, że kiedy mam na nią ochotę mogę ją w każdej chwili bez wysiłku(...)łyżki parmezanu 4-5 szklanek wody Wykonanie: Warzywa myjemy, ziemniaki i cebulę obieramy. Bakłażana kroimy w kostkę, układamy na papierze do pieczenia, posypujemy pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami z zalewy, pieczemy w piekarniku w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce przez 20-25 minut.   Na dużej patelni podgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojony

Zasmakuj Kuchni
Udka z oliwkami 114

śmietankę. Odkładam na godzinę – dwie do lodówki przykryte folią. Piekarnik nagrzewam do 180 C bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Piekę skórą do góry na środkowej półce ok. 1,5 godziny. W połowie przekręcam mięso na drugą stronę, 2 razy podczas pieczenia polewam sosem. Około pół godziny przed końcem wrzucam garść oliwek, mieszam. Podaję z ziemniakami, kaszami

Zasmakuj Kuchni
Makowiec zawijany 137

ciasto. Ciasto lekko oprószamy mąką i rozwałkowujemy na prostokąt o grubości około 4mm. Wielkość prostokąta dostosowujemy do wielkości papieru do pieczenia. Na cieście rozkładamy masę makową (sposób wykonania poniżej). Około 2 cm od brzegów zostawiamy wolne (bez maku). Zwijamy roladę. Najpierw zawijamy brzegi, następnie ciasto rolujemy. Łączenie ciasta ma być(...)dole. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia i zawijamy w niego dwukrotnie. Pomiędzy papierem a ciastem pozostawiamy 1 cm luzu, aby ciasto mogło wyrastać. Tak przygotowany makowiec przekładamy na blachę (tą od piekarnika).  Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Grzałki: góra + dół, bez termoobiegu.  Gdy makowiec lekko przestygnie smarujemy

Smak mojego domu